Stii cand e necesar un schimb de antigel? Iata cum iti dai seama!

Stii cand e necesar un schimb de antigel? Iata cum iti dai seama!

Masinile de ultima generatie sunt capabile de performante din ce in ce mai bune, din toate punctele de vedere: viteza, confort, fiabilitate sau consum de combustibil. In acelasi timp insa, pentru functionare la cele mai inalte standarde pe termen lung, este nevoie si de o ingrijire corespunzatoare a autoturismului.

Soferii cu experienta stiu, de exemplu, cand trebuie sa realizeze un schimb de antigel si cum sa aleaga o substanta de cea mai buna calitate. Datorita acestui fapt, ajuta motorul sa pastreze permanent o temperatura constanta, indiferent de vreme sau de durata si de viteza deplasarii.

Cum stii ca e nevoie de completare sau schimb de antigel?

Nu este deloc complicat sa verifici nivelul lichidului. Nici macar nu e necesar sa deschizi capacul radiatorului, ci e suficient sa observi daca substanta ajunge la semnul „plin“. Daca raspunsul este afirmativ, totul este in regula. Daca nu, este nevoie de o completare.Atunci cand adaugi lichid, e necesar sa faci distinctia intre produsele deja diluate, ce trebuie turnate ca atare, asa cum le-ai cumparat, si cele care nu au fost diluate. In acest al doilea caz, este nevoie de adaugarea unei cantitati egale de apa.

Un schimb complet trebuie efectuat, in functie de modelul fiecarei masini, la aproximativ 4 sau 5 ani. Intervalul de timp este mentionat cat se poate de clar in cartea tehnica. De asemenea, se poate apela si la sfaturile unui mecanic auto cu experienta.


Ce greseala nu trebuie sa comiti?

Iata cum sa alegi un serviciu de mentenanta pentru sistemele de detectie a incendiilor Te-ar putea interesa si: Iata cum sa alegi un serviciu de mentenanta pentru sistemele de detectie a incendiilor

Unii soferi nepriceputi obisnuiesc sa adauge doar apa in sistemul de racire al masinii, insa ei ar trebui sa stie ca o astfel de practica nu este sub nici o forma recomandata. Se poate apela la o astfel de solutie doar in caz de urgenta, pentru a evita supraincalzirea atunci cand nu e posibil sa faci rost de antigel. Apoi insa, trebuie folosita o substanta corespunzatoare indata ce acest lucru devine posibil.

In schimb, daca folosirea apei devine o practica regulata, automobilul va incepe sa fie afectat. Racirea motorului se va produce tot mai greu si, in plus, apare riscul de a se produce fie coroziuni, fie scurgeri la sistemul de etansare al pompei.

Ce beneficii aduce folosirea unui antigel de calitate?

Utilizarea constanta a unui produs de buna calitate, precum si completarea si inlocuirea lui de fiecare data cand este nevoie aduc numeroase avantaje. Motorul beneficiaza de cea mai buna protectie in fiecare situatie care presupune temperaturi extreme, deci sunt prevenite atat incalzirea, cat si inghetul. De aceea, folosirea este recomandata in toate anotimpurile.

Substanta are si meritul de a preveni coroziunea motorului, datorita faptului ca nu ataca in nici un fel metalul cu care intra in contact direct. Este asigurata, de asemenea, protectia impotriva ruginii, prin lubrifierea tuturor pieselor si componentelor. In plus, sunt prevenite si depunerile de calcar. Astfel, este eliminata o intreaga serie de fenomene nedorite, care ar putea afecta durata de viata a automobilului.

Concluzia este cat se poate de clara: completarea sau schimbul de antigel realizate la timp iti ajuta masina sa functioneze mereu la potential maxim si tin departe numeroase probleme!


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Stii cand e necesar un schimb de antigel? Iata cum iti dai seama!

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×