Știi cum poți preveni caderea parului? Dar alopecia?

Știi cum poți preveni caderea parului? Dar alopecia?

Căderea masivă a părului poate fi o adevărată provocare pentru cei ce suferă din pricina acestui fenomen. Pe deoparte, se pot confrunta cu senzaţiile neplăcute generate de firele de păr ce rămân pe haine, scaune, canapele sau aşternuturi, pe de altă parte pot suferi de lipsa de încredere datorită modificării aspectului. Totuși problema căderii părului poate fi prevenită, este important să se descoperă cauza care generează acest fenomen şi să se acţioneze corespunzător. Să vedem care sunt principalele motive ale pierderii părului şi măsurile ce pot fi luate.

Căderea părului generată de alimentaţie necorespunzătoare

Alimentaţia şi stilul de viaţă dezordonat sunt principalele cauze care duc la căderea părului accentuată. Modalitatea de remediere este destul de simplă, schimbarea stilului de viaţă! Trebuie să ştii că rădăcinile părului sunt mai puternice dacă în alimentaţie sunt incluse proteine de bună calitate şi alimente cu conținut ridicat de fier. Cercetările specialiștilor au demonstrat că o serie de alimente, precum pește, ouă, seminţe de dovleac, spanac, fructe de pădure - îmbunătăţesc considerabil starea de sănătate a acestora, și implicit aspectul firelor de păr. O modificare a alimentaţiei, dublată de o îngrijire corespunzătoare vor avea efecte minunate asupra podoabei capilare și a scalpului.Căderea părului generată de stres

Şocurile emoţionale pot avea impact negativ asupra sănătăţii părului. Identificarea factorilor de stres şi integrarea în alimentaţie a unor preparate cu efect calmant pot fi remedii desăvârşite în astfel de condiţii. Pe lângă aceste măsuri poţi apela la masaje capilare realizate cu uleiuri esenţiale de rozmarin, lavandă, ulei de argan. Pe lângă senzaţia reconfortantă, în proces este stimulată circulaţia capilară care îmbunătăţeşte sănătatea rădăcinilor. 

Alopecia androgenică - cauze şi metode de prevenţie

Alopecia androgenică este cauzată în general de excesul de DHT, un derivat ce se găseşte în mod natural în organism prin transformarea testosteronului. Mulţi sunt de părere că alopecia avansată este ereditară, însă şi dereglările hormonale pot duce la instalarea acesteia. Cei ce suferă de diferite forme de alopecie, pot încerca remedii cu compuşi DHT blockers. Aceste produse, integrate în rutina zilnică dublate de tratamentele de îngrijire corespunzătoare vor avea efecte deosebite atât în cazul femeilor cât şi al bărbaţilor.

Ce este filmul, terapia cinematografică și cum funcționează? Te-ar putea interesa si: Ce este filmul, terapia cinematografică și cum funcționează?

Căderea părului generată de îngrijirea adecvată

Pentru multe persoane rutina de îngrijire poate fi cel mai mare duşman! Părul supus tratamentelor cu căldură, soluțiilor de îngrijire agresive şi spălărilor cu produse necorespunzătoare se subţiază rapid, iar rădăcinile cedează înainte de încheierea ciclului normal de creştere şi dezvoltare. Schimbarea obiceiurilor de îngrijire şi introducerea în rutină a uleiurilor naturale vitaminizante sunt măsurile care pot ajuta la obţinerea unui păr cu aspect sănătos. 

Golurile de păr cauzate de infecţii

Infecţiile scalpului, cauzate de ciuperci şi bacterii pot duce la căderea masivă a părului, și netratate pot determina instalarea alopeciei. În astfel de cazuri este important să se identifice cauza şi să se realizează tratamente adecvate. Este indicat să se respecte întru totul recomandările medicului dermatolog. În cazul golurilor generate de infecţii ca măsură provizorie se pot utiliza produse de camuflare, foarte eficiente.

Cei ce se confruntă cu căderea părului pot suferi de lipsă de încredere şi se pot izola emoțional. Pierderea podoabei capilare este o adevărată provocare, însă cu metodele potrivite poate deveni amintire neplăcută. 

Sursa de imagine: Oksana Mizina / Shutterstock.com


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Știi cum poți preveni caderea parului? Dar alopecia?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×