Stilul romantic: 5 idei pentru decorarea locuinței tale

Stilul romantic: 5 idei pentru decorarea locuinței tale

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zbwox

Ești pasionată de culorile pastelate și liniștitoare, mobilierul cu aspect vintage și texturile florale sau dantelate? Atunci cu siguranță îndrăgești stilul romantic de design și vei dori să regăsești o astfel de atmosferă și în interiorul casei tale.  

Cum poți să identifici exact acele elemente de decor care creează un astfel de cadru poetic și liniștit, fără  să le confuzi sau să te pierzi prin alte variante de ambientare? Află din articolul de mai jos mai multe despre ce trebuie să ai în vedere în acest sens.

  • Mizează pe culori pastelate

Dacă ești o fire poetică și sensibilă, ce îndrăgește o atmosferă calmă și romantică în interiorul casei, vei avea nevoie de culori deschise pentru a aduce în interiorul locuinței un asemenea aspect cald și relaxat. Apelează la alb sau la diferite tonuri ale acestuia pentru pereți sau finisaje, acestea fiind un fundal foarte bun pentru restul tonalităților. Nuanțele pastelate și delicate de crem, roz prăfuit, lila, vernil, bleu și galben pai vor crea accentele de culoare pentru a defini anumite elemente: fie niște piese de mobilier, fie imprimeurile textile, fie decorațiunile precum vazele metalice, ramele de la oglinzi sau tablourile. De exemplu, poți utiliza ca piesă principală de mobilă într-una din încăperi un dulap sau o consolă decorativă în nuanțe pale de verde stins sau albastru pai, ori poți crea un aranjament cu flori decorative în nuanțe precum roz ori lila pentru o pată de culoare în living sau dormitor.

  • Folosește imprimeuri florale pentru materialele textile

Una din cele mai la îndemână soluții la care poți apela pentru a crea un interior romantic la tine acasă este să folosești imprimeurile florale. Delicate și feminine, aceste motive sunt cu siguranță definitorii pentru un astfel de decor. Poți utiliza motivele florale în amenajare fie pentru a decora pereții cu tapet, fie pentru materialele textile precum cuverturile de pat sau husele de pe fotolii și canapea. 

Încearcă însă să nu exagerezi cu astfel de accente, ca să nu obții la final un ambient prea încărcat. Cel mai indicat este să selectezi anumite elemente de decor – de exemplu, pernuțele decorative de pe pat, şi să le coordonezi cu draperiile sau perdelele la nivelul imprimeurilor sau cromaticii.

Cum sa alegi o saltea buna pentru un somn odihnitor Te-ar putea interesa si: Cum sa alegi o saltea buna pentru un somn odihnitor

nK7eSB9wfYpgxUibnA8bFOqPGX4TsC9nQjfHRnWc_J1OL4YcTSV8EcKVpn3HWE4V6iKgSLsGKW9-CXFSXcKSFQHNBoNq4SvIO24NLrrJs4jelwmv5lK6r6ejJKuiXGYX1TxI6BtI

Sursa foto: https://favi.ro/produse/p/lenjerie-de-pat-cu-cearsaf-queen-bed-200-x-220-cm?v=220481

  • Adaugă draperii și perdele din materiale rafinate

Așa cum probabil ghicești, dintr-un cadru romantic nu trebuie să lipsească țesăturile moi, elegante și rafinate. Folosește pentru draperii și perdele: catifea, mătase, voal, satin sau dantelă, precum și alte accente decorative de acest fel. Lenjeria sau așternuturile de pat pot fi realizate și ele din astfel de texturi naturale, imprimate cu motive florale. Ține cont că florile, în orice variantă, fac parte din rețeta de succes pentru astfel de amenajări. 

  • Mobilierul vintage sau cu aer antique

Mobilierul specific stilului romantic este de dimensiuni masive, și are un aspect patinat. Poți apela, în acest sens, la un şifonier sau un dulap voluminos, sculptat sau decorat cu motive pictate, pentru living sau bucătărie. 

În dormitor, un pat din lemn închis la culoare, din fier forjat sau prevăzut cu baldachin este la fel de potrivit, în timp ce alte piese potrivite sunt măsuţele cu un design elegant ori oglinzile cu picioare. Dacă nu dispui de loc suficient, un fotoliu impunător cu linii curbe și sinuoase va face, la rândul său, minuni într-un spațiu de dimensiuni mai mici.

  • Apelează la accente romantice în baie

Chiar și baia este un loc unde poți crea cu ușurință un decor romantic. Totul este să folosești un model de cadă de tip freestanding, cu picioare elegante sau cu o formă elegantă, curbată. Anumite accente interesante vor fi date de robinetele metalice, cu design retro, dar și de alte detalii precum suporturile din fier forjat, un covoraș cu motive florale sau marine, lumânările parfumate și coșulețele împletite ce conțin petale parfumate sau mici săpunuri colorate. 

Apelează la astfel de piese, accesorii și decorațiuni pentru a crea o atmosferă cu un vibe romantic în locuința ta!


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Stilul romantic: 5 idei pentru decorarea locuinței tale

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×