Street Art are o atitudine, satira și creativitate remarcabile

Street Art are o atitudine, satira și creativitate remarcabile

Street artul are întotdeauna un pionier care viceversează forma tradițională de artă și modul în care își manifestă mesajul către public. De la grafitti la muraluri de dimensiuni uriașe și adevărate mici producții de filme video, stilurile de acest gen se diversifică rapid, oferind publicului o gamă bogată de ceea ce acest tip de artă poate oferi. Acest articol aruncă o privire la cea mai remarcabilă ca atitudine și satiră a street artului, precum și la modul în care aceasta s-a transformat în cea mai creative expresie artistica.

Ce este Street Art-ul?

Street art-ul este o formă de artă digitală sau vizuală ce își exprimă mesajele direct prin picturile murale, grafitti sau sculpturi și care se bazează pe esența urbană a spațiilor publice. Acesta este un mod creativ prin care artiștii, fie individual sau în grupuri, se adresează publicului într-un mod inovativ. Mai aruncăm o privire la modul în care vine arta să mijlocească în mod eficient mesajul și stilul artistului.

Atitudinea și Satira Street Art-ului

Aproape oriunde ar țineți cu ochii, este clar că multe dintre aceste lucrări de artă au o atitudine distinctă și satirică. De exemplu, unele grafitti sau muraluri utilizează un limbaj destul de explicit care mânuiește sarcasmul și satirele pentru a sublinia mesajul său. Acest lucru poate fi văzut pe strazile Londrei, unde numeroase picturi și grafitti sunt folosite pentru a sublinia mesajele privind schimbările generate de pandemia de coronavirus în rândul societății.Creativitatea Street-Art-ului

Creativitatea este adesea ceva ce se vede foarte clar în cursurile street art-ului. Street-artiștii folosesc uneori imagini multiple și abordări inovatoare pentru a transmite mesajul lor. Acest lucru poate include utilizarea de culori vii pentru a amplifica un mesaj, folosirea unei varietăți de stiluri de a picta pentru a extinde tema sau folosirea tehnicilor de videoclipare pentru a lua lucrările street art-ului la un nivel complet nou și inovator.

De exemplu, artistul argentinian Amalia Ulman a hibridizat formele și mediile artistice prin revigorarea propriului său mural cu mici lumini LED. Acest lucru a permis publicului să aibă o experiență unică în timp ce vizualiza peisajul, datorită lumilor și a efectelor unice produse de lumina LED. Alte producții video precum cel ale lui Pinky Fang, cu titlul Street Dreams, au folosit videoarte ca o formă de artă care să adauge straturi emoționale și literare asupra produsului final.

Infografică: De ce Street Art Graffiti este super puternic? Te-ar putea interesa si: Infografică: De ce Street Art Graffiti este super puternic?

Tipuri de Street Art

Pictura Murale

Pictura murală este una dintre cele mai vechi forme de street art și este folosită, de cele mai multe ori, de artiști pentru a transmite mesaje, pentru a te stimula și provoca. Unele dintre cele mai cunoscute exemple de murale de arta stradala includ lucrările lui Banksy (de exemplu pictura Last Laugh), Sao Paulo și San Francisco. Aceste lucrări sunt adesea folosite pentru a sublinia rolul artelor și social, cum ar fi imaginea lui Banksy care prezinta un om care spala pereții dintr-o casă din Birmingham.

Grafitti

Grafitti-ul este adesea considerat prima formă de street art și poate fi găsiți pe ziduri din toate cartierele. Prin urmare, el a devenit o parte esențială a pașilor artistice și a devenit mai populară în ultimele decenii. De asemenea, în această perioadă, au apărut numeroase galerii care promovează și susțin acest stil creativ. Printre acestea se numără galeria de la Saatchi-Gallery din Londra, una dintre cele mai renumite galerii de artă contemporană, care oferă un sprijin pentru artiștii locali ce folosesc grafitti-ul.

Sculpturi Stradale

O altă formă de street art sunt sculpturile stradale. Acestea sunt frecvent realizate din materiale reutilizabile precum lemnul, folosite de-a lungul secolelor pentru a schimba permanent spații urbane. Recent, artistul londonez Alexandr Milov a creat o mică sculptură B'Be la Fața Problemei la fața locului, în Kiev, pentru a conștientiza problema schimbărilor climatice. Acesta a folosit 150 de grâne de lemn pentru a crea această statues de itp, o mică caricatură a lui Shakespeare.

Aplicări moderne

În ultimii ani, street art-ul a crescut în popularitate, fiind folosit de acum foarte multe persoane, de la companii, instituții și chiar indivizi pentru a spune ceva. De exemplu, compania de tehnologie IBM a colaborat cu artistul Okuda San Miguel pentru a turna peste un hangar abandonat din Barcelona. Acest proiect, numit IBM Digital Garden, reflectă și directionează publicul spre politicile și inițiativele IBM privind digitalizarea și o lume sustenabilă.

De asemenea, artiștii emergenți sunt recunoscuți în mod constant pentru inovarea street-art-ului și crearea unor lucrări atât de explicite și ridicolize și subversiv care abordează probleme importante ale momentului. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Street Art are o atitudine, satira și creativitate remarcabile

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×