Suedia crește din nou rata dobânzii cheie pentru a ținti inflația

Suedia crește din nou rata dobânzii cheie pentru a ținti inflația

Suedia a decis să crească rata dobânzii cheie, dobânda pe care o percepe de obicei Banca națională a Suediei de la băncile comerciale, pentru a ținti o inflație mai mare. Această ultimă mișcare este prima creștere a dobânzii cheie în Suedia în ultimii douăzeci și patru de ani și a venit ca răspuns la o economie în continuă expansiune și inflație cu destul de mult rămas bun.

Suedia a decis să crească dobândă cheie la 0,5%, în comparație cu rată actuală de 0,25%. A fost prima creștere de la 0,75% în primul trimestru al anului 1994. Creșterea recentă a dobânzii cheie în Suedia a fost menită să asigure o inflație inițială stabilă. Aceasta generează o inflație de 50 de ori mai mare decât nivelul actual al ratei anualizate.

Ce spune noua Rată a Dobânzii Cheie a Suediei

Creșterea dobânzii cheie a Suediei are principalele următoare efecte asupra economiei:

 1. Înghețarea rezervelor de capitalstrategic. Existența unei rate mai mari a dobânzii cheie înseamnă că companiile și alte organizații din Suedia vor îngheța rezervele lor de capital strategic. Acest lucru poate duce la lipsa investițiilor în capitalul de bază și poate fi un factor cheie în reducerea viitorului creștere economică a țării.

  
  
  
 2. Reducerea accesului la creditele pentru investiții. Cu o nouă rată mai mare a dobânzii cheie, băncile și alte instituții financiare vor cere dobânzi fata de capitalul creditat mai ridicate. Acest lucru poate împiedica oamenii de afaceri și alți investitori să acceseze fondurile de care au nevoie pentru a realiza investiții productive.

 3. Costuri mai mari pentru creditare pe termen scurt. O rată a dobânzii cheie mai mare înseamnă, de asemenea, costuri mai mari pentru creditarea pe termen scurt. Acest lucru poate limita accesul la capital pentru întreprinderile mici și mijlocii și alte organizații care ar putea să investească aceste bani în proiecte de capital.

 4. Costuri mai mari pentru creditarea pe termen lung. În plus față de costul mai mare al creditării pe termen scurt, ratele mai mari ale dobânzii cheie vor cauza, de asemenea, costuri mai mari pentru creditarea pe termen lung. Creditarea pe termen lung poate fi influențată în mod direct de costul ratelor mai ridicate de dobândă în cazul împrumuturilor bancare pe termen lung și al altor instrumente financiare.

  Top reguli pentru a ajuta relația ta deschisă să funcționeze Te-ar putea interesa si: Top reguli pentru a ajuta relația ta deschisă să funcționeze

Beneficiile creșterii Rata Dobânzii Cheie a Suediei

În ciuda costurilor asociate ratelor mai mari de dobândă, creșterea ratei dobânzii cheie a Suediei poate avea efecte pozitive asupra economiei:

 1. Încurajarea economiei. Frecvent, creșterea ratei dobânzii cheie încurajează investitorii să investească în economia în creștere. Aceasta se realizează prin reducerea costurilor asociate creditării și prin oferirea unor măsuri mai sigure în ceea ce privește investițiile.

 2. Inflația controlată. Scoaterea de bani suplimentari din economie prin creșterea ratei dobânzii cheie poate contribui și la controlul ratei de inflație și împiedicarea acestuia să crească la niveluri excesive.

 3. Oportunit ți mai mari de achiziție. Uneori, creșterea ratei dobânzii cheie poate oferi posibilități mai bune pentru a cumpăra bunuri în plus, deoarece dobânzi mai ridicate sunt oferite pentru economisirea în cazul unor investiții de durată. Această economie poate salva bani și poate ajuta la controlul riscului asociat cu investiția.

 4. Cresterea veniturilor. Unele persoane vor avea, de asemenea, parte de avantajul unei salarii mai mari, deoarece o rată mai mare a dobânzii cheie implică preturi mai mari, iar salariile pot fi ghidate de această tendință dezirabilă.

Suedia a decis să crească rata dobânzii cheie, care se aplică băncilor comerciale, pentru a ținti o inflație mai mare. Această decizie are la bază economia în continuă expansiune și un nivel din ce în ce mai redus al inflației. Creșterea ratei dobânzii cheie poate avea consecințe atât pozitive, cât și negative. În ceea ce privește efectele pozitive, aceasta poate încuraja economia mai mult, iar persoanele pot beneficia de creșterea veniturilor și de ofertele de economii mai bune. Pe de altă parte, o rată mai mare a dobânzii cheie poate, de asemenea, să limiteze accesul la fonduri pe termen scurt, săscape rezervele de capital strategic și să crească costurile creditării pe termen lung și pe termen scurt. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Suedia crește din nou rata dobânzii cheie pentru a ținti inflația

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×