Surse naturale de probiotice sănătoase

Surse naturale de probiotice sănătoase

Probioticele sunt microorganisme care provin din alimente și suplimente nutritive și pot avea beneficii pozitive pentru sănătatea generală și bunăstarea. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea funcției intestinale, la creșterea imunității și la reglementarea glicemiei. Mai mult decât atât, pot reduce simptomele sindromului de intestin iritabil și al colitelor.

Oamenii de știință și cercetătorii au constatat că anumite produse alimentare alimentare naturale au o cantitate crescută de probiotice benefice. Acestea sunt utilizate de secole pentru asigurarea unei stări generale de sănătate și bunăstare, în special în culturile și regiunile în care consumul alimentelor procesate și al suplimentelor este scăzut.

În acest articol vom discuta despre principalele surse de probiotice sănătoase care se găsesc în alimentele naturale. Vom lua în considerare caracteristicile și beneficiile lor potențiale, precum și informații importante despre aditivii și conservanții care se pot găsii în anumite produse alimentare.

Ce sunt probioticele?

Probioticele sunt organisme vii care se gasesc in diverse produse alimentare. Acestea se pot găsi și în produsele suplimentare. Ele contribuie la reglarea și mentinerea unui ecosistem intestinal sănătos și sănătos. Probioticele sunt, de obicei, bacterii bune, cum ar fi lactobacilii și bifidobacterii, care pot ajuta la absorbtia nutrientilor și la lupta împotriva bacteriilor dăunătoare.Probioticele nu sunt produse sintetice, ci microorganisme naturale care sunt prezente în produsele alimentare sau în produsele suplimentelor nutritive care conțin prebiotice și sunt folosite pentru a ajuta organismul la producerea de vitamine și minerale.

Principalele surse naturale de probiotice

Există numeroase surse naturale de probiotice care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății generale. Aceste surse pot fi grupate în patru categorii: produse lactate, semințe, alimente fermentate și alge.

Iogurtul

Iogurtul este una dintre cele mai cunoscute surse de probiotice și este cel mai accesibil. Acesta conține o cantitate mare de probiotice vii și poate fi adăugat la smoothies, mâncăruri și alte alimente. O studiu publicat în 2019 în Nutrition Journal a descoperit că iogurtul poate avea efecte pozitive asupra digestiei și poate ajuta la îmbunătățirea funcției intestinale.

Beneficiile si proprietatile mierii naturale Te-ar putea interesa si: Beneficiile si proprietatile mierii naturale

Iogurtul conține, de asemenea, calciu și alte minerale esențiale și poate ajuta la reducerea sau prevenirea tuturor eczemelor predispuse la infecții. Calciul din iogurt poate, de asemenea, ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive. Iogurtul fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi este probabil cea mai bună alegere deoarece conține mici cantități de carbohidrați și este un desert sănătos.

Kefir

Kefirul este o altă sursă importantă de probiotice și poate fi o opțiune bună pentru cei care sunt alergici la produsele lactate sau au intoleranță la lactoză. Kefirul provine din lapte fermentat făcut din lapte crud, acesta fiind un excelent mod de a furniza probiotice și alte nutrienți. El poate reduce inflamațiile, ameliora simptomele diareei și reduce absorbția simptomelor bolii inflamatorii intestinale.

Kefirul conține, de asemenea, cantități mari de proteine, grăsimi sănătoase și vitamine. Acesta poate fi adăugat la smoothies și alte băuturi, dar poate fi, de asemenea, folosit pentru a face budinci, prăjituri și alți deserturi. Oamenii trebuie să fie conștienți de faptul că unele produse de kefir sunt îndulcite cu zahăr sau alte aditivi alimentari, ceea ce poate împiedica nivelurile înalte de probiotice din produsul original.

Sauerkraut

Sauerkraut este o altă sursă importantă de probiotice și poate furniza o diversificare importantă în dietă. Acesta provine din verzile fermentate și se prepară prin adăugarea de sare și alte ingrediente și apoi lasă în frigider câteva zile pentru fermentare.

Sauerkraut are numeroase beneficii pentru sănătate și poate ajuta la reglarea digestiei și la reducerea simptomelor sindromului de intestin iritabil. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Surse naturale de probiotice sănătoase

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×