Tablouri celebre de Herbert James Draper

Tablouri celebre de Herbert James Draper

Herbert James Draper (1863-1920) a fost un artist pictor mare de la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX. A fost un maestru intre academie si modernism, poate identificat cel mai bine in alte picturi grecesti si romane precum si fetching classicism referiri. Draper a publicat in mod regulat lucrarile in galeriile Reasonable din Londra si a fost unul dintre cei mai solicitati si respectati artisti si portretisti din epoca sa. Toata lucrarea sa de arta este mai presus in sculptura decat in pictura, dar multi dintre tablourile sale celebre au parcurs prin secole.

Herbert James Draper a fost un artist britanic renumit pentru tehnica si quality paintings. Nascut in 1863, Draper a cautat prima sa schimbare artistica la Scoala de Arte si Meserii din Londra la Miscarea Artei. A mai rotit si la SUA, unde a fondat o scoala de arta si a luat parte la recunoscuta Blackfriars Settlement.

S-a inviorat apoi sa se alature London’s Royal Academy of Arts in 1890 si face parte din Guild of Limotographers, auto-proclamata legiune a fotografilor moderni care transparenta a intregului proces de prelucrare a imagini si ilustratii. Invatand de-a lungul vietii sale si parcurgand prin nenumarate stiluri si tehnici artistice, Draper a devenit unul dintre cei mai renumiti pictori si portretisti din secolul 19.

Tablourile Celebre ale lui Herbert James Draper

Herbert James Draper nu este cunoscut in mod particular pentru picturile sale spectaculoase si abstracte, ci mai degraba pentru lebada si frumusetea tablourilor sale clasice. Iata cateva dintre cele mai cunoscute tablouri ale lui Draper:  1. „The Lament for Icarus”

Aceasta lucrare este considerata a fi una dintre principalele sale realizari. Realizat in 1898, „The Lament for Icarus” o prezinta pe Venus observand trupul mort al lui Icarus, caderea lui Icarus in mare. Draper a lucrat in stilul unei structuri in piramida, pictand elementele frumos sub lumina soarelui.

  1. „The Sea Maiden”

„The Sea Maiden”, desi nu este o prelucrare tocmai noua, a aparut prima data in lucrarile lui Draper in 1906. Se vede Dia pe drum inspre mare, piramidand obiectele care formeaza lumina si umbrele din compozitia unei scene superbe. Draper a capturat moment peisagistic si efectele de remuscare mai bine decat oricine altcineva.

  1. „The Water Nymph and the Triton”

Unul dintre cele mai bine cunoscute portrete ale lui Draper este „The Water Nymph and the Triton”. Realizat in 1901, aceasta lucrare inovativ cel mai bine realizat imaginea romantică a pasiunii tinerei si a presupune unei scenaristici in stilul clasic grec. Desi Draper a folosit clasicismul ca temelie principala pentru aceasta lucrare, aceasta are in mod particular o atmosfera moderna si provocatoare.

  1. „Pan-Diana”

„Pan-Diana” este un tablou bine cunoscut creat in 1902. Aceasta lucrare creatoare simbolizeaza focul si spiritul liber al grecilor antici, pe un ii intins cu un peisaj pictat frumos. Draper l-a facut pe Pan sa se intinda pe un panou mare cu panza si a facut cea mai mare parte a lucrarilor sale in mod humar.

Tablouri celebre de Mark Rothko Te-ar putea interesa si: Tablouri celebre de Mark Rothko
  1. „The Siren”

Creata in 1908, „Sirenul” prezinta o scufundare in fundul oceanului, facilitata de un model al unei sirene, pe de o parte, si un cadru pigmented intunecat, pe de alta parte. Scena se intampla intr-un interior dar Draper a folosit mai multe detalii pentru textura si sunetele peisajului, cum ar fi eterul, levite si flori.

Style si influențele lui Herbert James Draper

Herbert James Draper si-a dorit sa lase abundenta de teme eligibile pentru a se atinge expresive si non-conformism. Stilul sau poate fi observat ca fiind intre antiquita greaca si imitatiile clasice si experimentale ale sale. Lucrariile lui Maurice Ravel, Gustave Klimpt si Georges Lemmen au influentat in mod mai direct stilul si arta sa. De asemenea, Draper a absorbit aspecte ale picturii moderne, dar a pastrat in primul rand non-conformismul si implicitul de realism.

Dragostea si admiratia lui Herbert James Draper pentru literatura clasica si istorie au stralucit prin tablourile sale. Fiecare tablou prezinta adesea un mix intre imagini naturale si imagini umanizate. Draper folosea o cuvantare coloristica din cadrul gama de verde, auriu, argintii si maro, mai putin o folosire a rosu-albastrului. El a lucrat in mod particular cu portrete ale sirenelor si femeilor intai si a creat si studiat intense profunzimi spirituale si emotii.

Legatura cu Mysticalismul și simbolurile Religioase

Herbert James Draper a avut o adanca compasiune spirituala si o vasta intelegere mistica a lumii. Acest lucru se reflecta in multe dintre lucrarile sale, in care se evidentiaza unele dintre simbolurile religioase si spirituale. De exemplu, „The Water Nymph and the Triton” prezinta consecinta erotismului care este prezent in cultura greaca. Acest tablou ofera o inima spirituala si o relatie mistica.

De asemenea, multe dintre tablourile sale reflecta tema intunericului si lumii naturale. Unii ganditori moderni considera ca Draper incerca sa redea in picturi o intelepciune fara precedent, intelepciune intarita pe subtext si metafora.

Legatura viitoare și locul lui Herbert James Draper în dreptul lui Art

Fara indoiala, Herbert James Draper a fost un culegator si unul dintre fondatorii culturii si stilului de arta moderna. Asemenea multor pictori din britanicul precoce si contemporanul, Draper urma sa exploroare unele dintre cele mai profunde mistere ale naturii si lumea spirituala, combinand artistica antica si elemente moderne in creatia sa. Aceste tablouri au capturat si vor captura in continuare stilurile canvasurilor sale.

Dupa moartea lui Herbert James Draper in 1920 la varsta de 56 de ani, gustul publicului pentru tehnica si quality paintings deteriorat, ca si-a schimbat directia in modernismul acelor vremuri.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Tablouri celebre de Herbert James Draper

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×