Tablouri celebre de Mark Rothko

Tablouri celebre de Mark Rothko

Casele Coleției științelor și artei aduc vizitatorilor o scurtă privire asupra operei lui Mark Rothko, unul dintre cei mai influenți artiști ai generației sale. Mark Rothko’s este cunoscut pentru evoluția sa de la lucrări artistice inspirate de inspirația clasică, la tableale sale abstracte și vibrante. Tablourile sale au influențat o mulțime de artiști și arhitecți contemporani și au creat definirea artei abstracte. În timp ce aderența sa la stilul popularizat de Expresionismul Abstract America din anii 1940 și 1950, stilul lui Rothko este remarcabil și unic.

Mark Rothko, unul dintre cei mai influenți artiști ai generației sale, a schimbat modul în care lumea a văzut pictura și a deschis calea către artistică abstractă, prin crearea unei opere singulare și evidențiate printr-o abordare cuprinzătoare la arta și spiritualitatea deopotrivă. Expresionismul abstract american a creat stilul lui distinct Rothko, care încă influențează artiștii azi. Considerat unul dintre cei mai importanți pictori din istoria modernă, lucrările sale reprezintă motivele emoționale și spirituale ale vieții sale; lăsând restului lumii o testament al măiestriei sale artistice.

Viziunea lui Rothko

De-a lungul carierei sale artistice, Mark Rothko a început cu influențe regasite în aclamatul Expresionism Abstact. Lucrearea lui Rothko a căutat să elimine aspectele traditionale ale diferitelor stiluri de pictură, alungând astfel elementele conventionale ale artelor în schimbul unei abordări inovative. Acesta a navigat între pictura sa abstractă și realistă prin intermediul influenței sale Exprimaționiste, Expresionismul Bildingen și Abstractia Americana.Fiind credincios romanului sau visual cu caracteristici izolate, picturile lui arată, în moduri diferite, nemăsurată optima lui de subiecte, care comunica universul său interior plin de melanjolie, presimțiri și sentimente ce se reflectă în lucrările sale.

Lucrarea și tehnica sa

Lucrările lui Rothko sunt cunoscute pentru elemenetle subioacre care "meditează asupra elementelor universale". Arta sa se înrădăcinæ în abstractul teritoriu al phenomenologiei, scotând partea cea mai profundă a ființei umane și comparând simboluri și idei spirituale prin intermediul acestui stil. Luarea imaginilor lui Lichtenstein și ale lui Pollock, completată de tehnicile sale distinctive, Rothko se apleca tactil la pictură și a crea culori care permiteau o reverie reflectivă despre tema sa simpla, dar profundă. Rothko folosea tempera și ulei ca mijloace de exprimare, lucrând în culori luminoase și întunecate care au câștigat popularitate guvernând ultimele sale lucrări.

Opere de artă celebre de Henryk Siemiradzki Te-ar putea interesa si: Opere de artă celebre de Henryk Siemiradzki

Tablouri celebre

Iată mai jos câteva dintre cele mai indragite tablouri create de Mark Rothko:

  1. "Le Roue" (c.1955)

Unul dintre lucrările cele mai notabile al lui Rothko, “Le Roue ” este considerat a fi unul dintre cele mai importante lucrări ale lui Rothko în care imagini ale negrului și albastru sunt amestecate prin intervale mici. Acest tablou pune în evidență figuri geometrice și abordarea lui Rothko la abordarea traditionalistă a culorii și a teoriei culorilor.

  1. "Orange, Red, Yellow” (1961)

Pictura „Orange, Red, Yellow” a prefigurat scopul lui Rothko de a crea bezna prin intermediul unei compoziții de obiecte. Acest tablou reprezintă un design simplu, închizând întunericul și luminile în același spațiu. Forma lui Rothko a pictat statornic muchia dintre negru, portocaliu și galben, confundându-i pe acești spectatori curioși cu intrarea în universul lui interior.

  1. "Untitled, 1954"

Acest fantezic tablou, anterior denumit Descendancy, reprezintă unul dintre tablourile lui Rothko caracterizat de o coloraciune de un roșu-portocaliu și alb. Creat într-un moment în care interesul lui Rothko se îndrepta către arhitectură, lumea urbană și mitologie - articulațiile bogate definind o expresivitate puternică și accente ale configurației în sferă. Acest model nuanțial și întunecat era în mod evident un preambul către creațiile sale mai târzii, inclusiv o serie îndelungată de culori și siluete.

  1.  "Untitled XVI (Royal Red and Blue)" (1949)

Acest tablou îndelungat pe culori roșu și albastru, a fost realizat prin dispersia unei finisaje muzică în jurul suprafeei. Colorația obișnuită a intuiției lui Rothko este ilustrată prin astfel de tablouri, acesta aducând claritate tabloului și mărind pictura la sine prin intervalele de roșu. Acest tablou este considerat unul dintre cei mai vizibili al lui și al Expresionismului Abstract American, având în el fundaluri urbanize și culori bogate.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Tablouri celebre de Mark Rothko

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×