Tablouri celebre Paul Signac

Tablouri celebre Paul Signac

Paul Signac este considerat unul dintre cei mai mari pictori ai modernității, de la sfârșitul perioadei impresioniste. Succesul său a fost și este încă recunoscut și imaginile sale sunt expuse și prețuite, oricare ar fi stilul lor. Acesta a dovedit că pictura este mai mult decât diferite emoții și stări printr-o selecție largă de tablouri bine realizate.

I.Paul Signac: biografia

Paul Signac a fost considerat unul dintre marii pictori ai modernității și a avut ocazia să poseze pentru expoziții care s-au bucurat de câteva din cele mai importante galerii de artă. El a trăit în secolul 19 și asta până în 1935. Signac Francez a luat naștere la 6 noiembrie 1863 la Paris. Educația sa a început la școala primară și apoi zona sa de interes s-a concentrat pe tehnica navală. Acesta a fost fascinat de arta și a început să și facă operele sale încă de la vârsta de opt ani. El a fost influențat de imaginea de tip „bibleotecii sale erudiționale” și de „Magasin Pittoresque” sau „L'Illustration”, unde erau imagini despre acele vreme și acțiune mare de peste mări. Acesta s-a dus la o școală de mare și studio de colectie, unde a început să își dezvolte imaginația sa. Timp de mai mulți ani Signac a făcut parte dintr-o familie bogată și a putut comisiona o colecție impresionantă de pictori prin care s-a descoperit pe sine, care i-a permis să atingă un nivel de viziune în sufletul lui. Pașii acestuia încetini în timpul războiului și a deținut poziții politice.II.Tablouri celebre Paul Signac

Paul Signac a creat și a contribuit la o serie de tablouri ce reprezintă viețile lor splendoare. Acestea au evoluat de-a lungul timpului, reflectând mesaje și sentimente ce se pot regăsi azi în adâncurile ochilor nostri. Listăm principalele tablouri create de această pictor, enumerare care se poate regăsi și în muzeele și galeriile de artă ale lumii.

  1. Doua vase de formă tendențioasă, 1889
  2. Brâul din Port-en-Bessin, 1890
  3. Marginea vieții de pe palatul Malmaison, 1895
  4. Casaâ Siguranței Sociale, 1909
  5. Théophanis, Portul St. Trofé, 1911
  6. Venetia două mii de ani mai târziu, 1911
  7. Vânturile nevinovate, 1912
  8. La Catararea Penne, 1925

Multe dintre tablourile lui Paul Signac reflctă sentimentul unei vieți traite în orașul unde a trăit. Acesta se adâncește în culori și tematici realiste, fie ca este vorba de o imagine a vieții solitaire salonului, sau despre depresia sau camaraderie ale orașului. Unele dintre tablourile sale mai cunoscute sunt Théophile, Portul St. Trofé, 1911 și Catararea Penne, 1926. Acestea sunt încadrate în stilul postimpresionist și de acest tablu s-a spus că Signac și-a atins cândva punctul optim în cariera sa artistică.

Opere de artă celebre de Henryk Siemiradzki Te-ar putea interesa si: Opere de artă celebre de Henryk Siemiradzki

III.Cum să pictezi ca Signac

Paul Signac a fost unul dintre marii maestri ai modernității care și-a pus amprenta asupra artei picturii din secolul 19. Acesta a fost înrudit cu impresioniștii dar și cu neoimpresioniștii, ceea ce l-a făcut să se bazeze pe o imagine de vânzare în arta sa. În cazul în care doriți să vă îmbunătățiți calitățile de pictor, urmând căile maestrului Signac, trebuie să țineți cont de următorii pași:

• În primul rând, sa față înrudite cu neoimpresionismul și să încerce să abordeze subiectul privind mulțimea de mici puncte, în funcție de lumina și umbra fiecărei culori.

• Este important să cunoașteți elementele artistice și să vă concentrați asupra detaliilor, ca în cazul descris de Paul Signac în lucrarea sa puntografică. Este foarte important să cântăriți despre cum se vor comporta culorile pe baza principiilor practice ale echilibrului și contrastei.

• Asigurați-vă că anticipați schimbările luminoase și să încercați să construiți lumina în imagini, cum ar fi trupele lui Signac. Acesta a creat instantanee ale luminii și umbrei ce reflectă imagini bine construite, chiar și în cele mai mici forme.

• Încercați să accentuați amprenta personală a operelor dumneavoastră prin elemente artistice, precum combinațiile de culori și forme pe care le utilizați.

• Utilizați conceptul teoriei culorilor, cum ar fi varianta lui Paul Signac de teorie a culorilor complementare. Acesta a lucrat destul de mult cu formele contrastante și a abordat copruri de culori abordând un ton recurent.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Tablouri celebre Paul Signac

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×