Tablouri cu natură moartă care ne spun adevărul despre artă

Tablouri cu natură moartă care ne spun adevărul despre artă

Tablourile cu natură moartă sunt un subiect cunoscut din arta occidentală tradițională. Acestea reflectă adesea în mod surprinzător adevărul despre artă, oferind o radiografie a spiritului și atitudinii vederilor și persoanelor de secole în urmă. În timp ce istoria tablourilor cu natură moartă e o formă de artă care a existat de-a lungul secolelor, în trecutul său, clienții potentatori au fost principalii comercianți ai acestor lucrări. În zilele noastre, tabloul cu natură moarmă debordează mister și încântă publice la fel de mult ca acum cinci secole.

Istoria tablourilor cu natură moartă se află în mijlocul Renașterii și al Barocului, în regiunile Europei Occidentale. Primele tablouri cu natură moartă au fost făcute de către artiști precum Giuseppe Arcimboldo și Jan van Goyen. Aceste imagini erau complet distincte de traditionala pictură de îndreptat; în acel moment, natura moartă era preferată de colecționarii privați din Europa, din cauza ispitelor sale decorative și luxoase. În această epocă, artiștii s-au concentrat de obicei asupra portretelor, picturii religioase, peisajele și aplicarea finală a lucrărilor tradiționale. Unii artiști, cum ar fi Jan Baptiste de Saive și Francisco de Zurburan, s-au împotrivit adesea acestor tendințe artistice. Saive și Zurburan au fost cei care au adus moda tabloului „vivant”, dominând peisajul pictural cu inventivitatea lor uimitoare.Cum se definește un Tablou cu Natura Moartă?

Tabloul cu natură moartă se referă de obicei la o pictură care conține elemente naturale imobile, cum ar fi plante, fructe sau flori. Cel mai adesea sunt găsite tablouri cu natura moartă oferite în mijlocul oricărei picturi, servind drept epită în cadrul altor subiecte precum portrete, religii sau tablouri de peisaj. Aceste tablouri sunt create cu un scop clar- cea de-a crea imagini decorative. Acestea adesea includ multiple elemente naturale exotice, prezentate minuțioase, cu detalii delicate și – în cazul în care este creată în mod adecvat – reflectă intenția și valorile artiștilor care au creat-o.

Interpretarea Unui Tablou cu Natura Moartă

Fiecare tablou cu natură moartă se poate interpreta în mod diferit. Aceste tablouri sunt primite de obicei ca un simbol al stării de spirit umane, al proceselor emoționale sau ale psihicului uman, în special în ceea ce privește modestia și măreția experienței vieții. În ciuda detaliilor lor delicate, tablourile cu Natura Moartă reflectă adesea angoasa etică a cuiva, topindu-se perfect în concluzie. Din moment ce fructele și florile țin cont de trecerea timpului, nuditatea lor devine reprezentarea unei stări temporare inconfundabile de tristețe, pofte și îngrijorare în fața trecerii.

Restaurante uimitoare pe care trebuie să le vizitezi în Hobart Te-ar putea interesa si: Restaurante uimitoare pe care trebuie să le vizitezi în Hobart

Simbolismul Tablourilor cu Natura Moartă

Multe tablouri cu Natura Moartă indică simbolismul în interiorul lor. De exemplu, culorile utilizate și formele specificate adesea reflectă tema, sensibilitatea și atmosfera tabloului. Cu toate acestea, informațiile mai directe pot fi transmise și prin folosirea anumitor elemente, cum ar fi flori și fructe.

Ele pot reflecta:

  • Vitalitatea și distracția vieții- Fructe roșii și galbene, în cele mai multe cazuri, exprimă bucuria și bucuriile vieții.

  • Puterea- Recunoscut ca simbol al maturității, cireșele se folosesc adesea pentru a reprezenta simbolurile naturii pământului.

  • Ducerea la îndeplinire– Unele plante sau flori – cum ar fi lalelele, lemnele, măslinul sau trandafirul – au fost folosite pentru a simboliza nădejdea sau ca un amintire a unei realizări.

-Faună- Animalul care apar în pictură poate da artiștilor ocazia de a își face propriile conexiuni asupra vieții, moartei sau puterii.

-Masquerading - Unele elemente de natură moartă, precum iepurii și bufnițele, sunt asociate adesea cu iluzia și minciuna. Aceste articole simbolizează adesea faptul că ființa umană este temporară și schimbătoare.

-Dragoste și emoție – Aranjarea fructelor de-a lungul unei dispoziții verticale a fost adesea folosită pentru a reflecta sentimentele unor artiști, cum ar fi pașii în calea dragostei.

Tablourile cu Natura Moartă și Generații

Din când în când, trecerile timpului și schimbările culturale din zilele noastre s-au reflectat și în tablourile cu Natura Moartă. Aceste influențe au evoluat și au fost interpretate în diferite tipuri de tablouri. Picturile în care Natura Pământului este prezentată într-un sentiment poetic și de liniște, reflectând sentimentul modern despre relația om-natură.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Tablouri cu natură moartă care ne spun adevărul despre artă

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×