Tablouri în jurul temei morții în artă

Tablouri în jurul temei morții în artă

Motivele inspiraționale ale artistilor au fost mereu foarte variate, dar tema morții a fost întotdeauna populată din punct de vedere creativ. De la primul tableau pana la vremurile noastre, un numar mare de creatori de arta au fost fascinați de această temă și au început sa transforme aceasta subiectă în tablouri extraordinare. În acest anunt vom vedea motivele acestor subiecte pentru artisti, cât de vechi sau de noi sunt ei și cum exemplificaceasta temă a morții au evoluat prin secole.

Ce reprezinta tablaoele inspirate de subiectul mortii

Tablele inspirate de subiectul mortii reprezinta lucrarile de arta ce reprezinta aceasta tema intr-un mod direct, fiind in vremurile noastre simbolul anxietatii, tristetii, al problemei mortii, sau chiar al rugaciunii. Fie ca sunt alcatuite in tonuri sumbre, sau colorate vibrat, toate aceste tablouri sunt dedicate poftelor artistului de a examina aceasta tema si de a o rasplatii prin intermediul artelor.

Ce a motivat aceste tablouri in morți

Din prisma istoriei, motivele acestor tablouri deriva de la ritualurile funerare si lacreetele care au fost folositor de-a lungul secolelor. Tablaoarele puteau sa fie simple memoriile unica pentru omul ce se afla in mormant sau pentru a pregati mortal onorurile cat si pentru a preziva ceea ce se va intampla in viitor. Unele dintre ele au simbolizat inceparea vietii de apoi, altele un remei al pierderii sau al schimbarii.Evolution a temei mortii in cadrul arts

Incă din timpurile antice, tema mortii a fost prezentă în majoritatea formelor de arta. Ideea transcendentei a devenit rapid unul dintre cele mai enervante subiecte pentru artisti. Datorită lentilei culturele și istorice, înţelegerea acestei teme, un simbol al universalitatii, a devenit cunoscut publicului larg. De la primii poeti mesopotamieni, care au celebrare sacrificiile mortiilor, la donatorii care au investit mii de euro în tablouri, tema morții a trecut prin numeroase schimbări.

Cum tablaul a evoluat la moartea in epoca moderna

In epoca moderna tablaoarele in ceea ce priveste tematica mortii au evoluat si s-au schimbat in bune si in rele. În general, subiectul morții a devenit o formă de recreație, fiind folosit ca simbol la fiecare pas: de la doliu si tristetea unei famili la lupta cu toate inamici misteriosi. Exista o varietate de opere de arta de inspirație spirituală, cum ar fi picturile funerare abstracte sau simboluri antice create cu ajutorul artelor.

Lista importantei personaje care si-au inspirat opera de tablou de la tema moarte

Motivele tematice ale mortii au inspirat creativitatea si artistii in secolele ce au venit. Iata o lista a inauguratorilor creativi de arta care au fost fascinati de tema mortii, precum si cateva din tablourile cele mai importante care au fost create de acestia.

Opere de artă celebre de Henryk Siemiradzki Te-ar putea interesa si: Opere de artă celebre de Henryk Siemiradzki

• Van Gogh: Sfarsitul vietii - una dintre cele mai celebre picturi ale artistului

• John Everett Millais: Ophelia, una dintre cele mai frumoase tablouri ale artistului.

• Rembrandt: Caderea lui Adam și Eva, tabloul face referire la momentul mortii de care Adam și Eva se temeau

• Fra Angelico: Prefacerea lui Iisus - una dintre cele mai emotionante imagini ale unei morti spiruitale

• Bretinond Dauphin: Salvarea unei suflete in mormant - aceasta opera de arta subliniaza dorinta de a realiza omoara intre lumea de apoi și cea de pe pamant.

• Jean Francois Millet: Nunta din Cana - tabloul simbolizeaza moartea lui Isus

• Michelangelo: Pieta - poate cea mai celebrata opera de arta a artistului

• William Holman Hunt: Supremația florilor - un tablou care reflecta moartea, dar vine cu mesajul ca dragostea poate rezista si in conditiile ei.

• John Singer Sargent: Dorinta de a trai - cea mai cunoscuta opera de arta a lui Sargent care reflecta tema mortii.

Acestea sunt doar cateva dintre numele cele mai familiare și picturi, de-a lungul istoriei artei. Un numar de creatori au surprins aceasta tema intunecata si au justificat pana și cei mai comuni sentimente umane.

Cum s-au schimbat temele mortii in tabloul modern

In cele mai moderne lucrari, tema mortii a evoluat semnificativ. Art care nu mai sunt influentate : de religia sau cultura medievala, ci mai mult de provocarile emotionale sau de stresul pe care l-au creat oamenii in vremurile noastre. De la deceptia profunda a ietvirii pana la descurajare sau deziluzie, arta moderna a adus uneori o perspectiva pozitiva asupra ideii mortii.

Următoarele sunt câteva exemple ale acestora:

• Damien Hirst: Alma semnifica sacrificiul lui Iisus și universalitatea culturilor spirituale

• Keith Haring: profund, trist, acest tablou subliniaza pierderea si moartea.

• Julian Schnabel: Miracolul exterior, aceasta pictura uimitoare reflecta ideea armoniei spirituale.

• Steven Salzberg: Inmormantat, tabloul arata dorintele si frustrarile pe care moartea le poate provoca uneori.

• Jeff Koons: Portretul lui Duchamp, acest tablou este un omagiu adus creatorului, sculptorului si artistului Frank Duchamp.

• Kiki Smith: inceput si peisajul mortii, Kiki Smith incearca sa surprinda sentimentul de eternitate care vine de obicei cu moartea.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Tablouri în jurul temei morții în artă

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×