Te poate ajuta cu adevărat vitamina C să lupți împotriva răcelii?

Te poate ajuta cu adevărat vitamina C să lupți împotriva răcelii?

Medicina naturistă oferă soluții variate pentru lupta împotriva răcelii și a gripei, iar una dintre cele mai cunoscute modalități esteadministrarea de vitamina C. De-a lungul anilor, cercetările au examinat cu atenţie această vitamina, în special pentru a vedea dacă se pot ameliora simptomele răcelii.

În acest articol, vom discuta toate lucrurile despre vitamina C și răceală, de la modul în care funcționează corpul nostru pentru a ne lupta împotriva infecțiilor, la sinergia dintre vitamine, minerale și alte substante nutritive esențiale și aportul lor. Vom răspunde, de asemenea, la întrebarea - Te poate ajuta cu adevărat vitamina C să lupți împotriva răcelii?

Ce Este Răceala?

Răceala este o boală infecțioasă cauzată de una sau mai multe specii de virusuri respiratorii. Se spune că există aproximativ 200 de tipuri de virusuri care produc răceli. Acestea se mai pot răspândi prin contact direct cu nasul, gura sau ochii unei persoane bolnave, dar de obicei se propaga prin picături microparticulelor libere aer ale persoanei infectate când tuse, strănută sau vorbește.

Aceste particule mici pot fi inhalate sau ajung să intre în contact cu mucoasa nazală, ochii sau gura altei persoane și sunt respinse ușor prin curățarea și igiena corespunzătoare. Simptomele comune ale răcelii sunt oboseala, dureri în gât, strănutul, tusea, febra și congestia nazală.Ce Proprietăţi Are Acuta?

Vitamina C, numită și acid ascorbic, este un nutrient esențial. Acest lucru înseamnă că corpul nu poate produce sau stoca suficientă vitamina C de unul singur și, prin urmare, este necesar să se obțină din alimente sau suplimente. Vitamina C este esențială pentru a întări sistemul imunitar al corpului și pentru a ajuta la producerea de colagen și cantitatea necesară de oxidare.

Vitamina C este, de asemenea, un puternic antioxidant, care poate ajuta la protejarea celulelor din corpul nostru împotriva factorilor de stres oxidativ. De asemenea, vitamina C este implicată în metabolismul produșilor metabolici, cum ar fi aminoacizii, grăsimile și carbohidrații, pentru a le transforma în celule și energie utilizabile.

De ce exercițiile fizice te-ar putea ajuta să renunți definitiv la fumat Te-ar putea interesa si: De ce exercițiile fizice te-ar putea ajuta să renunți definitiv la fumat

Cum Poti Primi Cu Adevărat Beneficii ale Vitaminei C, Pentru A Te Apara De Răceala?

În plus față de consumul lichidelor și odihna, un aport suplimentar de vitamina C poate fi benefic pentru a preveni sau trata simptomele unei răceli. Unele studii au arătat că luarea de vitamina C poate să reduce durata simptomelor răcelii și poate ajuta, de asemenea, la prevenirea unei răceli.

Există câteva moduri de a obține cantitatea necesară de vitamina C pentru a îmbunătăți sistemul imunitar. Primul lucru de care trebuie să ții seama este alimentația. Fructele și legumele, precum ardeiul iute, spanacul, broccoli, papaya, ananasul, citricele, ardeiul gras, vinete, cartoiul și dovleceii, sunt printre alimentele bogate în vitamina C. Aceste alimente conțin, de asemenea, antioxidanți și alte nutrienți esențiali care ajută la prevenirea și tratarea răcelii și gripei.

De asemenea, s-a arătat că luarea unor suplimente alimentare de vitamina C este, de asemenea, un mod eficient de a obține cantitatea necesară de vitamina C pentru a preveni sau trata simptomele unei răceli. Unii oameni au raportat că luarea unor suplimente alimentare de vitamina C la primele semne ale unei răceli și la intervale regulate a ajutat la reducerea durerii și febrei.

De asemenea, se poate opta pentru suplimente naturiste care conțin vitamina C și alte vitamine și minerale alături de plante și alte ingrediente naturale. Acestea pot asigura absorbția suplimentară de vitamina C și alți nutritanți esențiali care pot ajuta la lupta împotriva infecțiilor și a bolilor infecțioase.

Iata cateva suplimente dietetice și plante, care pot fi folosite pentru a obține cantitatea necesară de vitamina C și alți nutrienți pentru a preveni sau trata simptomele unei răceli:

• Extract de cătină • Extract de catină • Extract de seminte de in • Extract de urzică • Extract de măceșe • Extract de rodie • Extract de coacaze negre • Extract de merisor • Usturoi • Ginseng • Echinacea


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Te poate ajuta cu adevărat vitamina C să lupți împotriva răcelii?

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×