Tendințe din 2022 pentru amenajarea unei grădini cu stil

Tendințe din 2022 pentru amenajarea unei grădini cu stil

Bineînțeles că nu e necesar să și aplici, dacă ești adeptul grădinii tradiționale, însă poate dorești să arunci un ochi peste noile tendințe în amenajarea grădinii din acest an. Poate că dorești să faci o mică schimbare pentru a împrospăta stilul grădinii sau poate că vrei să transformi total spațiul verde de acasă. Ori poate că de abia ți-ai cumpărat locuința și până acum nu ai acordat atenție decât amenajărilor interioare iar acum a venit și rândul grădinii tale să strălucească. Pentru oricare dintre aceste situații iată care sunt tendințele pentru amenajarea grădinii în 2022.

Introdu plante și arbori versatili și adaptabili diferitelor condiții de climă

Peisagiștii și grădinarii de top cred că toate grădinile din prezent și din viitor ar trebui proiectate în așa fel încât să facă față iernilor din ce în ce mai uscate și verilor din ce în ce mai fierbinți. Experții în domeniu consideră că ar trebui plantați mai mulți pomi din regiunea mediteraneană care rezistă mai bine la temperaturi extreme.Și arbuștii sau tufele verzi ar trebui plantate mai des alături de suculente, ierburi rezistente și plante perene.


Gazonul nu va trece testul timpului

Dacă până acum era admirabil să ai un gazon întins, bine îngrijit și irigat, află că acest lucru rămâne de domeniul trecutului. Așa cum se știe deja un gazon mare necesită o întreținere mai deasă și costisitoare.

Asta spre deosebire de ideile noi de amenajare a grădinii și de plantare care sunt mai prietenoase cu mediul și care oferă un habitat mult mai potrivit insectelor, păsărilor și micilor animale. În plus, un gazon mare presupune și pesticide și tuns săptămânal pentru a arăta bine.

Alege tot ce ai nevoie pentru un dormitor complet in materie de mobilier Te-ar putea interesa si: Alege tot ce ai nevoie pentru un dormitor complet in materie de mobilier

Forme geometrice în mobilier și pavaje

În căutarea de noi tendințe pentru amenajarea grădinii am dat și peste folosirea formelor geometrice privitor la pavaje, mobilier de grădină și decorul acesteia. Asta duce la minimalism și la folosirea unor materiale mai naturale, dar și rezistente în același timp, care să ofere o eleganță studiată grădinii casei.

De asemenea, jardinierele sau ghivecele pentru flori ori chiar arbuștii mereu verzi ar putea tinde spre forme geometrice estetice.

Lemnul va fi un material cheie

Stejarul, lemnul de acacia sau lemnul de tec și pinul sunt materialele momentului în ceea ce privește un mobilier grădină recomandat. Aceste esențe sunt potrivite atât pentru seturile de masă și scaune, bănci de grădină sau colțare relaxante, cât și pentru pergole, foișoare sau garduri ornamentale, perfecte de înveselit cu flori și plante agățătoare.

Oferă căldură spațiului, calitate și au acel je ne sais quoi clasic pe care nu îl pot oferi structurile de metal sau din materiale compozit.

Grădina prezentului și a viitorului este multifuncțională, îndreptată atât către confortul proprietarului, cât și pentru binele mediului, cu tendințe către naturalețe, dar și cu accente moderne.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Tendințe din 2022 pentru amenajarea unei grădini cu stil

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×