The Departed: Filmul de gangsteri care a adus premiul Oscar

The Departed: Filmul de gangsteri care a adus premiul Oscar

The Departed este unul dintre filmele cele mai populare din anul 2006, un film dramatic, cu iz de thriller si drama, ce a adus un Premiu Oscar pentru regizorul si producatorul Martin Scorsese. Acest film cult este atat de inradacinat in cultura pop, incat urmaririle lui sunt vizibile in filme precum "The Town".

Maestria lui Martin Scorsese Martin Scorsese este unul dintre cei mai respectati regizori din istorie. El a creat numeroase filme de referinta, The Departed fiind cel mai celebru dintre ele. Primul sau rol a fost acela de editor și imagine, si a contribuit la realizarea a multe filme de succes, inclusiv la proiectul „Taxi Driver” (1976).

The Departed a fost un succes enorm si una dintre cele mai mari bucurii ale carierei sale. Filmul a ridicat bara asupra ceea ce inseamna un film de actiune si a oferit o adevarata captare a lumii gangsterilor.

Pe langa premiul Oscar pentru cel mai bun regizor obtinut in 2007, Martin Scorsese a mai primit aclamatii si alte premii pentru acest film remarcabil, pentru care a fost nominalizat si-a obtinut recorduri de vanzari ale DVD-urilor.Plotul filmului The Departed The Departed intampla in South Boston, unde majoritatea locuitorilor devin tigani si se alacareasca. Acest film se concentreaza asupra lui Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), un agent infiltrat in organizatia lui Frank Costello (Jack Nicholson).

Billy are misiunea de a investiga organizatia si de a raporta orice informatii aflate despre gangsteri. In acelasi timp, Costello prin prins un agent de poliție infiltrat, Colin Sullivan (Matt Damon), care investiga de ani de zile lumea mafia sub acoperire.

Costellos si Billy se intersecteaza pe tot parcursul filmului, iar intamplarile lor devin si mai intricate, oferind spectatorului o experienta complexa si captivanta.

Actiune si suspans The Departed, pe langa numeroase scenarii variate si complexe, ofera si actiunea si suspansul pe care trebuie sa le aiba un film de genul lui. Acest film de gangsteri aduce la un alt nivel de riscuri, cu o varietate de viziuni politice si scene de actiune foarte bine gandite.

Top alimente pe care trebuie să le încercați în LA Te-ar putea interesa si: Top alimente pe care trebuie să le încercați în LA

Protagonistii se intersecteaza si isi schimba rolurile pe parcursul filmului, iar acest lucru pune spectatorii intr-o pozitie confuza, aducand adevarat suspans si actiune la un alt nivel.

Personaje charmante The Departed are un numar semnificativ de personaje, fiecare avand trecut propriu si motivatii profunde. Printre acestea, exista unii care radiaza charismă si care sunt mai ademenitori decat alții.

De la Leonardo DiCaprio la Jack Nicholson, filmul aduce la masa de ceai un grup de actori care nu numai ca interpreteaza rolurile lor cu succes, dar aduc si carisma lor individuala si o energie pozitiva pe parcursul filmului.

Chiar si Harvey Keitel, Mark Wahlberg si Alec Baldwin aduc cate ceva special pentru aceasta distributie, ceea ce face ca acest film sa fie chiar mai memorabil decat este.

Final sub presiune The Departed ridică tensiunea pana la sfarsit, ceea ce creeaza un climax memorabil. Cu toate acestea, povestea se incheie in modul clasic de a lui Martin Scorsese, cu un twist neasteptat si intorsaturi neasteptate.

Mesajele si simbolurile adaosa de Scorsese pe parcursul filmului aduc o perspectiva de viata, lasandu-va cu oameni care repeta aceleasi greseli si ca trebuie sa inveti sa treci peste aceste dificultati si sa devii mai intelept.

Verdictul final The Departed este unul dintre filmele pe care fiecare trebuie sa le vada. Subrictul, scenariul si actorii sunt perfect imbinate, oferind o experienta cinematografica captivanta.

Filmul ofera o perspectiva profunda asupra vietii gangsterilor din South Boston, si arata conflictele intre oameni care sunt supusi atat presiunii legii, cat si folosind-o pentru propriile lor interese.

Daca doriti sa vedeti un film de actiune intunecat cu mesaje de neuitat, The Departed este un punct de plecare perfect. Poate fi vazut peste si peste din nou, lasandu-va in mod frecvent pe ganduri. Aceasta este diferenta dintre un film bun si un film minunat.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la The Departed: Filmul de gangsteri care a adus premiul Oscar

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×