The Godfather: Part II: O continuare îndrăzneață care stă la același nivel cu originalul

The Godfather: Part II: O continuare îndrăzneață care stă la același nivel cu originalul

The Godfather: Part II face parte din cea mai faimoasă trilogie din istoria filmului și, cu toate că primul film a fost o verigă iconică, al doilea film se bucură de laude și este considerat de mulți ca fiind egalul sau chiar cel mai bun din cele trei. Deși Part II ia la rândul sau temele de mafie italo-americană și europeană care au fost prezentate în primul film, această urmare oferă viziunea lui Francis Ford Coppola de a îmbină elementele istorice și politice din lumea latină cu realismul mafiei, într-un adevărat portret somptuos al unui tată și fiul care trebuie să lupte pentru controlul în afaceri și pentru răzbunare.

Indiferent de orientarea sa politică sau de modul în care conflictul între politică și afaceri se află la baza intrigii sale, The Godfather: Part II, regizat de Francis Ford Coppola este, fără îndoială, unul dintre cele mai amuzante, interesante și învățătoare filme. A doua parte din filmul clasic The Godfather (1972) rămâne în continuare o referință considerată de unii ca fiind mai bună decât originalul. Partea a doua pune accentul pe trecutul lui Michael Corleone și al lui Vito Corleone, respectiv pe fiecare personaj în parte și dinamicile lor, dublată de conflicte exterioare cu rivalii mafioti.Istoria trilogiei și locul The Godfather: Partea a II-a în ea

Regizat de Francis Ford Coppola și lansat în 1974, The Godfather: Partea a II-a face parte din trilogia Godfather și e asigurată de foarte multe premii Oscar și laurii Festivalului de Film de la Cannes. Trilogia începe cu filmul The Godfather, lansat în 1972, în care Michael Corleone (al 3-lea fiu al lui Vito Corleone) se întoarce din război și se refugiază în afacerile tatălui său cu mafia italiană, ascensiunea lui Michael ducând la viitoarea putere a personajului. The Godfather: Partea a II-a continuă de unde s-a oprit primul film și continuă evoluția lui Michael Corleone, fiul vitreg al lui Vito Corleone și preluarea afacerilor sale.

Actualizat direct cu primele două acte, filmul dezvoltă povestea lui Michael Corleone și a rădăcinilor sale, desfășurând în același timp o paralelă istorică și se concentrează asupra trecutului lui Vito Corleone în Cuba și migrația sa în Statele Unite. Cu toate acestea, acest film se distinge prin dificultatea de a consolida această genealogie morală complexă a lumii mafiei și a violenței cu tema politică și istorică a aceleiași lumi. În același timp, The Godfather: Partea a II-a creează un liant scenic interesant între genealogie și mobilitate, producând aproape un film-în-un-film, cu o structură vizuală impresionantă.

Plaje care trebuie vizitate în Australia de Sud Te-ar putea interesa si: Plaje care trebuie vizitate în Australia de Sud

Tema centrală a trilogiei: Familia și ambivalența creată de controlul afacerilor lui Michael Corleone

Tema centrală a trilogiei The Godfather este și în centrul filmului The Godfather: Partea a II-a: modul în care idea de familie se împletește cu controlul afacerilor lui Michael Corleone. Pe care Michael încearcă să-l obțină și la care se opune simultan, luptând cu confuziile sale morale, competiția internă și tensiunile externe cu rivalii mafioti.

La acest capitol, Michael își alege familia și mafioții, ceea ce face ca familia sa să se afle într-o postură delicată. Vizionând The Godfather: Partea a II-a, este evident că familia își pune întotdeauna reputația și relațiile mai presus decât afacerile. La fiecare pas, totul este în privința familiei.

Figura mai-marii și liderilor din Godfather: Partea a II-a

The Godfather: Partea a II-a folosește personaje principale din primul film, precum Michael Corleone (interprtat de Al Pacino), Vito Corleone (interprtat de Robert DeNiro), Kay Corleone (interprtat de Diane Keaton) și Fredo Corleone (interprtat de John Cazale). Personajele principale nou introduse sunt Frank Pentangeli și Hyman Roth, formând o mixtură de caracterizări strălucite și gri. Frank (interprtat de Michael V. Gazzo) și Hyman (interprtat de Lee Strasberg) sunt figuri influențe, fiecare cu interesul lor și agenda sa ascuns, luptând pentru a evita orice conflict și a lua controlul.

Mai mult decât atât, acest film pune în evidență relațiile neobișnuite de încredere și strategiile infocate ale conflictului între Michael Corleone și Hyman Roth, într-o luptă pentru controlul corporației și al resurselor. Cuplul de lideri Michael Corleone și Hyman Roth generează un set de conflicte și tensiuni interesante care schimbă balanța între ei.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la The Godfather: Part II: O continuare îndrăzneață care stă la același nivel cu originalul

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×