Tipuri de poezi: Tot ce trebuie să știți despre stilurile de poezii

Tipuri de poezi: Tot ce trebuie să știți despre stilurile de poezii

Literatura poeziei a existat în mai multe forme și stiluri de-a lungul istoriei. Poetul poate crea o poezie inspirată din natura sau trecutul său, sau poate folosi alte elemente, cum ar fi ritmuri, caligrafie și tehnici distincte pentru a furniza cadrul și contextul versurilor sale. În cele ce urmează ne vom opri asupra diverselor tipuri de poezii și moduri în care acestea se adresează cititorilor.

Ce sunt poeziile și cum se diferențiază

Natura poeziei este controversată. Unele opinii împărtășesc că poezia este spiritul uman capturat în cuvinte. Acesta poate fi sub forma unui poem încadrat într-un anumit stil sau o serie de versuri care descriu o anumită poveste. Indiferent de definiție, poezia simte și exprimă sentimente și credințe despre persoana sau viața. Ca atare, orice poezie depinde în mare măsură de stilul pe care un poet îl alege să îl scrie în.

Ce sunt stilurile de poezii

Stilurile de poezii sunt moduri definite de a scrie poezii, fiecare dintre acestea fiind unică prin formatul său și subiectul abordat. Folk-ul și celebrarea poeziei romantice sunt tipuri de versuri la modă în secolele 17 și 18, cu versuri care se îndreaptă spre subiecte mai profunde și sentimente mai abstracte. Strucutra modernă a poeziei, cum ar fi versuri de versete liber, a fost presupus de mulți ca fiind opusul formelor bine definite ale poeziilor clasice. Aceste stiluri sunt considerabile mai liber ceea ce creează o apropiere de sentimentele și intențiile poetului.Cele mai importante tipuri de poezie

Avem de-a face cu o multitudine de stiluri de poezie și feluri ale acestora, fiecare cu sensuri și teme unice asociate. Iată câteva dintre cele mai utilizate tipuri de poezie, începând cu cele clasice și terminând cu cele moderniste.

Poezii Clasice:

• Sonetul - Este un tip de poezie de 14 linii cu rime în perechi și fiecare cu patru versuri (numite versuri) și doi distiche, rima fiecărui distic și a câte două versuri fiind aceeași. • Ballad - Este o poezie de epopee care transmite o poveste pe mai multe linii, cu diferite subiecte cum ar fi dragoste, dezamăgire, tristețe, victorie, moarte. • Ballade - Asemănător cu Ballad, numai că are o trăsătură distinctă: limba mai simplă, folosită în scopul de a lua povestea la un public mai larg și popular. • Haiku - Este o poezie japoneză meditativă, scrisă în trei linii și 17 silabe. Acesta se concentrează în mod particular pe slabiciuni și emoții umane, cum ar fi sentimentul tristeții și al singurătății. • Odele - Este una dintre cele mai bune forme de poezie lirică care celebra și reflectă o persoană sau un obiect.

Restaurante uimitoare pe care trebuie să le vizitezi în Hobart Te-ar putea interesa si: Restaurante uimitoare pe care trebuie să le vizitezi în Hobart

Poezii Moderniste:

• Imagist Poetry - Imaginile folosite în poeziile moderne se presupune că să sublinieze trăirile și sentimentele față de subiectul abordat. • Beat Poetry - Acest stil se concentrează asupra oamenilor obișnuiți și a vieții lor cotidiene. Ele sunt poetic și simbolice și încurajează cititorul să-și revină și să accepte viața asa cum este, în ciuda oricăror obstacole. • Free Verse - Este o poezie care nu se concentrează foarte mult pe forma sa structurată, ci se concentrează mai mult pe ceea ce gândește și simte poetul. • Poezii Acrostic - Acest stil de poezie are ca scop prezentarea unei subiecte într-o formă interesantă, majoritatea cuvintelor din primul grupuri de versuri (linie sau rând) fiind aliniate astfel încât să formeze o anumită propoziție care se regăsește mai jos, între versuri. • Versuri lirice - Acest stil de poezie se concentrează asupra descrierilor descrise, subiectelor abordate și sentimentelor expuse prin modul în care cuvintele sunt folosite pentru a creea ritmuri și sunet melodios.

Tipurile de poezie sunt variate și diferite, oferind un număr infinit de perspectivi poetice și simbolice. În timp ce majoritatea sunt clasificate ca fiind clasice sau cele moderne, există multe versuri care se potrivesc în ambele categorii, oferind o mulțime de forma și stiluri de poezie. Cu toate acestea, indiferent de stilul aleas, poezia este destinată a rezista testului timpului și a ajunge la cititorii ei, împărtășind sentimente și experințe prin intermediul cuvintelor sale.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Tipuri de poezi: Tot ce trebuie să știți despre stilurile de poezii

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×