Tom Hanks: Actorul cu o carieră impresionantă

Tom Hanks: Actorul cu o carieră impresionantă

Tom Hanks este unul dintre cei mai iubiți actori din istoria filmului. Acesta este recunoscut deja ca fiind unul dintre ceile mai de succes și cele mai respectate staruri de la Hollywood, iar succesul său nu va fi niciodată uitat. Tom Hanks a jucat în aproximativ 70 de filme până acum și a primit numeroase premii și distincții, inclusiv două Premii Oscar pentru Cel mai bun actor în anii 1994 și 1995.

Tom Hanks este unul dintre cei mai apreciați actori și producători de film din toți timpurile. Cariera sa a început în anii 80 și a crescut în popularitate pe măsură ce a lansat numeroase proiecte de succes. Acesta a schimbat modul în care se fac filmele și a continuat să aducă la vie numeroase povești fascinante audienței. S-a remarcat prin jocul său actoricesc senzațional și prin felul în care a schimbat lumea. În cele ce urmează, vom analiza cariera lui Tom Hanks și vom descoperi modul în care acesta s-a ridicat la vârful Hollywood-ului.

Care este istoria lui Tom Hanks?

Tom Hanks s-a născut la 9 iulie 1956 în Concord, California. El a crescut într-o familie de clasă mijlocie compusă din mama sa a divorțată, tatăl și un frate și o soră. Părinții lui Tom Hanks au fost ambii membri ai unei secte evanghelice și l-au învățat pe Tom disciplinează și bunătate încă de mic.Tom Hanks a urmat școala secundară Diablo Valley în California și s-a alăturat unui club de literatură și teatru condus de către directorul școlii, - Charles Jutila. A fost printre primele persoane care au urmat un club de literatură și teatru și a învățat multe despre actorie și spectacolul în sine.

Tom Hanks a jucat în numeroase piese și emisiuni de radio în liceu și a intrat la California State University, Sacramento. Și-a terminat studiile în anul 1979, după care s-a mutat la New York pentru a începe o carieră în teatru. Așa a apărut în mai multe piese de teatru și emisiuni de televiziune și s-a remarcat prin talentul său.

Cum a ajuns Tom Hanks de pe scena teatrului la Hollywood?

Tom Hanks a făcut primul său sărit în film în anul 1980 și a jucat în rolul lui Bill Reno în filmul Mazepa. Acesta a fost un succes și a marcat începutul carierei sale cinematografice. A continuat cu alte filme, cum ar fi Volunteers (1986), The Money Pit (1986) și Big (1988). În Big, Hanks a fost recunoscut pe scară largă pentru jocul său excepțional și acest lucru l-a ajutat să devină unul dintre cei mai căutați actori din Hollywood.

Sandra Bullock: Actrița cu o prezență carismatică și o carieră prolifică Te-ar putea interesa si: Sandra Bullock: Actrița cu o prezență carismatică și o carieră prolifică

Din 1988, cariera sa s-a bucurat de mai multe roluri în filme precum Dragoste fără de bariere (1990), Soldat Ryan (1998), Salvați soldații Ryan (1998), Forrest Gump (1994) și Marea Cursă (1995). Obiectivul (1995), Apollo 13 (1995) și Terminatiorul 2 (1991). Aceste filme i-au adus lui Tom Hanks două Premii Oscar pentru Cel mai bun actor în anii 1994 și 1995.

Listă de Premii și Distincții

Tom Hanks a primit numeroase premii și distincții, inclusiv două Premii Oscar în anii 1994 și 1995. În afară de aceasta, acesta a primit și următoarele premii, distincții și onoruri:

• Premii Emmy pentru roluri în producții televizate cum ar fi Band of Brothers și The Pacific (2001 și 2003, respectiv). • Premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră la Premiile Golden Globe din 2003. • Premiul Irving G. Thalberg la ACE Eddie Awards din 2004. • Primul Arthur Miller Life Achievement Award pe Broadway în 2011. • Medalia Prezidențială de Libertate din 2016. • Este personajul lui Walt Disney din 2019.

Cea mai recentă apariție a lui Tom Hanks pe marele ecran a fost în 1994 și a avut rolul lui Robert Langdon în filmul Inimi de Carne. A apărut, de asemenea, în mai multe filme cum ar fi A Beautiful Day in the Neighborhood (2019), Toy Story 4 (2017) și You ve Got Mail (1998) și Sully (2016).

Cum a schimbat Tom Hanks lumea filmului?

Tom Hanks a schimbat lumea filmului și a industriei filmice în moduri profunde și persuasive. A împărtășit povești cu adevărat emoționante cu publicul și le-a adus la viață prin jocul său actoricesc senzațional. Ne-a învățat lecții despre toleranța, curajul și comădă.

De asemenea, cariera lui Tom Hanks a servit ca un model pentru noua generație de actori și producători. Acesta a dovedit că se poate realiza succesul prin muncă, creație și pasiune. Iar faptul că a prezentat o gamă largă de proiecte, inclusiv comedii, drame, povești de război, premii de top și seriale de televiziune, a arătat lumii că se poate transforma orice proiect într-una de succes.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Tom Hanks: Actorul cu o carieră impresionantă

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×