TOP Artiști celebri din neoclasicism

TOP Artiști celebri din neoclasicism

Neoclasicismul a fost o perioadă care s-a desfășurat începând din finalul secolului al XVIII-lea și până în prima jumătate a secolului al XIX-lea. A fost inspirat de stilurile clasic greco-roman și reprezintă o reacție față de stilurile anterioare de secole, care erau considerate a fi decadente și sentimentale. Ca urmare, o nouă generație de artiști de neoclasicism a căutat o abordare inovatoare și o expresie personală a stilului clasic. Cu toate că perioada neoclasicismului a fost relativ scurtă, a generat o mulțime de artiști celebri și influențiali care și-au păstrat încă numele și creațiile lor azi.

Iată TOP 10 al celor mai influenți artiști de neoclasicism:

1. Jacques-Louis David

Jacques-Louis David a fost una dintre cele mai valoroase figuri ale neoclasicismului. S-a născut în Paris, Franta, în 1748, și a fost o figură importantă a filozofiei şi istoriei occidentale. El a primit premiul pentru primul si cel mai dificil partener francez, Academie de peisaj.

În mod particular, David a încurajat modernizarea și disciplinarea artei prin scrierea lucrărilor sale cu o preocupare specială pentru detalii. David și-a menținut definirea majoră a neoclasicismului – abordarea inovatoare și modernă a stilului clasic.Lucrări de reținut ale lui David sunt: El Triunfo de la Justicia, El Juramento de los Horacios şi Mort de Marat.

2. Antonio Canova

Antonio Canova a fost un sculptor italian neoclasic, considerat unul dintre cei mai importanți sculptori ai timpului său. S-a născut în Italia, în anul 1757, și a primit celebritate pentru lucrările sale neoclasice.

Canova a fost considerat unul dintre cei mai influenți sculptori neoclasici ai istoriei deoarece abilitățile sale erau remarcabile și deosebite de alte sculpturi ale vremii. Canova a fost inspirat de stilurile clasice și de mituri antice. Lucrările sale reflectă acest stil neoclasic și combină detalii de natură senzuală cu măiestrie clasică.

Lucrări de reținut ale lui Canova sunt: Paolina Borghese,Spiritul bucurie, Cupid și Psyche.

3. Francisco de Goya

Francisco de Goya a fost unul dintre cei mai importanți artiști spanioli, și unul dintre cei mai influenți artiști din epoca neoclasică. S-a născut în 1746 în Spaniolă, și a câștigat apreciere și renume pentru lucrările sale.

Cele mai mari picturi de artă modernă din toate timpurile Te-ar putea interesa si: Cele mai mari picturi de artă modernă din toate timpurile

Lucrările lui de Goya sunt considerate a fi profund diferite de ceilalți artiști neoclasici. Din cauza influențelor sale educaționale și stilistic din secolul al XVII-lea, lucrările sale au integrat stilul clasic cu una dintre cele mai profunde forme de artă expresivă – arte baroce, romantică și modernă.

Lucrări de reținut ale lui Goya sunt: Cântecul serenadelor, Mazurca, Portarita Hernán Cortés şi Dezastrul flotei* spaniole.

4. Jean-Antoine Houdon

Jean-Antoine Houdon a fost unul dintre cei mai mari sculptori francezi din perioada neoclasică. S-a născut în1741 în Franţa, încă de la o vârstă fragedă arătându-se o dorință de a face artă și de a folosi principiile neoclasicului.

Inspirată de stilul clasic, operele lui Houdon au dezvăluit adevărate imagini ale prototipurilor lor obiectelor. Operele lui sunt profund influențate de diverse stiluri. Aceste stiluri variază de la cea pozitivă a neoclasicismului la romantismul său târziu. Lucrările sale au fost adesea botezate “Oameni dincolo de chipul lor real” datorită convingerii sale în restabilirea posturilor și a sentimentelor lor.

Lucrări de reținere ale lui Houdon sunt: Voltaire, Diana alungând copoiul, George Washington și Comtesse Tessin.

5. Alexander Nasmyth

Alexander Nasmyth a fost unul dintre cei mai influenți pictori scoțieni de perioada neoclasică. S-a născut în Scoția, în anul 1758, iar familia sa a fost responsabilă pentru motivația sa de a deveni pictor.

Nasmyth a fost în primul rând un pictor paisagist, iar lucrările sale ofereau o nouă imagine pădurilor, munților și a altor forme de peisaje naturale. Alegând teme în care Renaissancele își face prezența, Nasmyth a perfectat influențele sale neoclasice prin întoarcerea la simplitatea formelor și la clasa lor obișnuite.

Lucrări de reținut ale lui Nasmyth sunt: Views of Edinburgh, Pescuitul la salmon și Carriere din Carron Valley.

6. Pierre-Paul Prud'hon

Pierre-Paul Prud'hon a fost unul dintre cei mai importanți artiști neoclasici francezi. S-a născut în 1758 în Franța și a fost unul dintre cei mai influenți artiști peisagiști neoclasici.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la TOP Artiști celebri din neoclasicism

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×