Top carti de dezvoltare personala de citit in 2024

Top carti de dezvoltare personala de citit in 2024

Uneori avem nevoie de aflarea unor raspunsuri, de metode de rezolvare a conflictelor interioare si de o privire in detaliu asupra vietii noastre, cartile de dezvoltarea personala fiind un instrument excelent in acest sens. Desigur, nu vor inlocui ajutorul dat de un terapeut, insa, in probleme minore sau in descoperirea sensului vietii pot fi extrem de utile si benefice.

Cartile de dezvoltare persoanala se impart in zeci de categorii, de la cele care aduc in atentie anxietatea si depresia la cele care te motiveaza si te indruma spre atingerea succesului, pe diferite planuri ale vietii. Majoritatea acestor carti utilizeaza un limbaj pe intelesul tuturor, fiind lecturi care relaxeaza si care ofera solutii reale, in functie de subiectele abordate.

Astazi ne vom referi la cateva dintre cele mai apreciate categorii de carti de dezvoltare persoanal si vom descoperi care sunt cartile care ne pot ajuta sa devenim cea mai buna versiune a noastra.

 

Carti de dezvoltare personala despre anxietate si metode de control/tratare

Anxietatea este una dintre cele mai frecvente afectiuni de ordin psihic a acestui secol. Se bazeaza pe sentimente de teama, frica, neimplinire si confuzie. Se manifesta prin senzatii neplacute psihice si fizice, cele mai intalnite fiind atacurile de panica. Exista o serie de metode si scheme de terapie care te pot ajuta sa diminuezi aceste senzatii neplacute, sa-ti dai seama care este cauza si cum poti lucra cu tine pentru a dobandi incredere si forta interioara.

 

Ajuta-te singur in caz de anxietate sociala - Radu Vrasti

O forma des intalnita a anxietatii, este anxietatea sociala, despre care vorbeste Radu Vrasti in Ajuta-te singur in caz de anxietate sociala. Acesta prezinta posibilele cauze ale dezvoltarii anxietatii sociale si cum ne putem ajuta singuri in diminuarea si chiar eliminarea acestor moduri negative de gandire si comportament, din viata noastra. Ofera exercitii si exemple de cazuri pe care a reusit sa le rezolve, fiecare avand cauze si context diferite. Vei intra intr-un proces treptat de autocunoastere si vindecare personala.

Ajuta-te singur in caz de anxietate sociala - Radu Vrasti, editura All

Ajuta-te singur in caz de anxietate sociala - Radu Vrasti, editura All - Carte din categoria Sanatate, ...

Gasesti "Ajuta-te singur in caz de anxietate sociala - Radu Vrasti, editura All" pe:

Trauma, anxietate si iubire - Franz Ruppert

In cele mai multe cazuri, anxietatea apare si este intretinuta de diferite tipuri de experiente traumatizante din viata fiecaruia. Poate este vorba de decesul unei persoane dragi, de o pierdere semnificativa din punct de vedere material, abuzuri, toate acestea pot duce la stari acute de anxietate si frica. Franz Ruppert prezinta in Trauma, anxietate si iubire cum anixetatea provocata de trauma poate sa fie tratata prin metoda constelarii intentiilor, astfel incat persoana sa fie capabila sa se disocieze de cauza care i-a provocat teama, furie, neputinta sau ura, revenind in mod natural, intr-un echilibru psihic si mental.

Trauma, anxietate si iubire - Franz Ruppert, editura Trei

Trauma, anxietate si iubire - Franz Ruppert, editura Trei - Carte din categoria Stiinte Umaniste, subcategoria ...

Gasesti "Trauma, anxietate si iubire - Franz Ruppert, editura Trei" pe:

Cum sa va ajutati copilul cu probleme de anxietate - Ronald Rapee, Susan Spence

Anxietatea poate sa inceapa sa se manifeste de la varste fragede si tratarea acestei afectiuni la timp, poate ajuta la dezvoltarea armonioasa a viitorului adult. Din cartea Cum sa va ajutati copilul cu probleme de anxietate vei putea afla care sunt posibilele cauze ale anxietatii copilului, cum il poti ajuta in mod concret, prin metode de relaxare si de controlare a senzatiilor. Este o carte pentru parinti si pentru cei care doresc sa aprofundeze aspectele legate de probleme de comportament ale copiilor generate de stari de anxietate si nesiguranta sociala.

Cum Sa Va Ajutati Copilul Cu Probleme De Anxietate - Ronald Rapee, Susan Spence, editura Asociatia De Stiinte Cognitive Din Romania Stiinte umaniste Psihologie, psihanaliza, logica

Cum Sa Va Ajutati Copilul Cu Probleme De Anxietate - Ronald Rapee, Susan Spence, editura Asociatia De Stiinte Cognitive Din Romania

Cum Sa Va Ajutati Copilul Cu Probleme De Anxietate - Ronald Rapee, Susan Spence, editura Asociatia De ...

Anxios. Cum ne ajuta creierul sa intelegem si sa tratam frica si anxietatea - Joseph LeDoux

Anxios. Cum ne ajuta creierul sa intelegem si sa tratam frica si anxietatea aduce in discutie o abordare interesanta in ceea ce priveste cauza starilor de anxietate. Se vorbeste despre faptul ca senzatiile de frica si de anxietate sunt legate direct de constiinta. Se prezinta modul in care creierul functioneaza in cele doua moduri, constient si inconstient, oferind o noua perspectiva asupra modului in care se formeaza si se inradacineaza in mentalul unei persoane, tot ce tine de anxietate si frica.

Anxios. Cum ne ajuta creierul sa intelegem si sa tratam frica si anxietatea - Joseph LeDoux Stiinte umaniste Psiho,psihanaliza, log

Anxios. Cum ne ajuta creierul sa intelegem si sa tratam frica si anxietatea - Joseph LeDoux

Anxios. Cum ne ajuta creierul sa intelegem si sa tratam frica si anxietatea - Joseph LeDoux

Dansul fricii - Harriet Lerner

Dansul fricii este o incursiune in lumea anxietatii, fricii si rusinii, prin intermediul diferitelor povesti de viata, relatate in asa fel incat, sa ne putem raporta la propriile experiente si sa putem extrage lectii si sfaturi utile. Ni se vorbeste despre modul in care se manifesta rusinea, cum intervine in vietile multor oameni, anxietatea sociala si frica de ceea ce ne inconjoara. Se ofera in acelasi timp, solutii pentru constientizarea si tinerea sub control a acestor tipuri de senzatii si emotii. Inveti cum poti ramane calm si in cele mai tensionate situatii si cum te poti ajuta atunci cand frica si nelinistea pun stapanire pe viata ta.

Dansul fricii - Harriet Lerner, editura Pagina De Psihologie

Dansul fricii - Harriet Lerner, editura Pagina De Psihologie - Carte din categoria Dezvoltare Personala, ...

Gasesti "Dansul fricii - Harriet Lerner, editura Pagina De Psihologie" pe:

Carti de dezvoltare personala pentru atingerea succesului

Printre cele mai citite si mai populare carti de dezvoltare personala se numara cele in care se trateaza modul in care putem atinge succesul si in ce maniera ne putem dezvolta cariera sau viata personala, in vederea indeplinirii dorintelor. Prin intermediul acestor carti intram in contact cu sfaturi practice, lectii de viata ale oamenilor de succes si alte moduri concrete prin care ne putem imbunatati modul de a trai si de a actiona.

 

Scara magica spre succes - Napoleon Hill

Napoleon Hill ne prezinta in Scara magica spre succes principii de baza care sa ne conduca spre atingerea idealurilor si obiectivelor, fie ca este vorba de cariera sau de alte planuri ale vietii. Se pune accentul pe diferenta dintre succes si esec, gandire pozitiva si gandire negativa. Iti poti schimba cursul vietii prin modul in care te raportezi la puterea interioara de a manifesta ceea ce iti doresti cel mai mult. Puterea gandului este cea mai de pret unealta de a obtine si de a realiza lucruri marete.

Scara magica spre succes - Napoleon Hill, editura Litera

Scara magica spre succes - Napoleon Hill, editura Litera - Carte din categoria Dezvoltare Personala, ...

Gasesti "Scara magica spre succes - Napoleon Hill, editura Litera" pe:

Usa secreta catre succes - Florence Scovel Shinn

In cazul in care esti deschis spre spiritualitate si imbinarea armonioasa a acesteia cu psihologia, atunci Usa secreta catre succes este o carte de avut in colectie. Se vorbeste despre modul in care comportamentele si gandurile incarcate negativ, cum sunt ura sau invidia, nu fac decat sa blocheze drumul spre implinire si succes. Prin schimbarea si constientizarea acestor ganduri si emotii, transformandu-le in gandire pozitiva si plina de iubire, putem realiza ceea ce ne-am propus, mult mai rapid si mai usor.

Usa secreta catre succes - Florence Scovel Shinn, editura For You Spiritualitate & ezoterism Dezvoltare spirituala

Usa secreta catre succes - Florence Scovel Shinn, editura For You

Usa secreta catre succes - Florence Scovel Shinn, editura For You - Carte din categoria Spiritualitate ...

Drumul tau catre succes - Lorand Soares Szasz, Brian Tracy

Drumul catre succes ne spune ca nu trebuie sa fie vorba de un drum lung si anevois, noi fiind singurii care ne putem schimba modul de actiune si de manifestare a dorintelor. Vei descoperi pasi simpli si rapizi, care pusi in practica in acord cu o disciplina si vointa interioara, te vor ajuta sa iti creeze o viata de familie implinita, o crestere a veniturilor si succes in planul profesional. Lasa-te ghidat de pasiune, constientizeaza fiecare obstacol si foloseste-te de experientele mai dificile pentru a evolua si a creste.

Drumul tau catre succes - Lorand Soares Szasz, Brian Tracy , editura Publica

Drumul tau catre succes - Lorand Soares Szasz, Brian Tracy , editura Publica - Carte din categoria Afaceri ...

Gasesti "Drumul tau catre succes - Lorand Soares Szasz, Brian Tracy , editura Publica" pe:

Poarta-te ca un om de succes, gandeste ca un om de succes - Steve Harvey

Fiecare dintre noi dispune de un anumit har, talent, pe care il cunoaste sau urmeaza sa-l descopere, daca isi doreste cu adevarat o viata implinit si incununtata de succe. In Poarta-te ca un om de succes, gandeste ca un om de succes, Steve Harvey te ajuta sa descoperi care este acel lucru, acel talent care te poate face sa-ti schimbi in totalitate viata. Daca te afli intr-un punct al vietii in care nimic nu te multumeste, te afli prins intr-un loc de munca prin care nu obtii niciun fel de satisfactii, atunci este timpul pentru o schimbare si pentru urmarea destinului.

Poarta-te ca un om de succes, gandeste ca un om de succes - Steve Harvey, editura Act Si Politon Afaceri economie Dezvoltare profesionala

Poarta-te ca un om de succes, gandeste ca un om de succes - Steve Harvey, editura Act Si Politon

Poarta-te ca un om de succes, gandeste ca un om de succes - Steve Harvey, editura Act Si Politon - Carte ...

100 de pasi pentru o viata de succes - Nigel Cumberland

Dupa cum ii spune si numele 100 de pasi pentru o viata de succes te invata cum sa obtii ceea ce doresti de la viata de familie, cariera, evolutie personala si alte aspecte. Ai parte de exercitii simple, de pus in practica, pentru a-ti schimba modul de a gandi si de a actiona, in asa fel incat, toata energia ta sa fie directionata spre obtinerea celor mai bune rezultate. Vei descoperi cum sa muncesti inteligent si cum sa te raportezi la viata, dintr-o cu totul alta perspectiva, bazata pe curaj, determinare si vointa personala.

100 de pasi pentru o viata de succes - Nigel Cumberland, editura Niculescu Dezvoltare personala Psihologie practica

100 de pasi pentru o viata de succes - Nigel Cumberland, editura Niculescu

100 de pasi pentru o viata de succes - Nigel Cumberland, editura Niculescu - Carte din categoria Dezvoltare ...

Carti de dezvoltare personala pentru relatii de cuplu

O alta categorie importanta a cartilor de dezvoltare personala sunt cele care cuprind subiecte precum relatia de cuplu, iubire si implinire in viaa familiala. Multe persoane se confrunta cu relatii de cuplu toxice, atrag numai persoane cu care nu pot construi o relatie sanatoasa si le este greu sa se simta in siguranta si iubiti in ceea ce priveste relatia cu partenerul de cuplu. Cartile de dezvoltare personala ajuta la constientizarea propriilor greseli, la intelegerea celeilalte persoane si la adoptarea unor comportamente sanatoase.

 

Revolutia iubirii - Gaspar Gyorgy

Una dintre cele mai apreciate carti de dezvoltare personala din sfera relatiilor de cuplu, Revolutia iubirii ne aduce in atentia nevoia de compasiune si de intelegere fata de cealalta persoana. Fiecare dintre noi venim intr-o relatie cu un bagaj emotional, cu experiente care lasa amprente asupra modului in care ne raportam la iubire si la cuplu. Cele mai multe dintre aceste comportamente isi au originea in copilarie, Gaspar Gyorgy atragand atentia asupra importante psihoterapiei de cuplu in rezolvarea acestor diferente in relatie, cu care multe persoane se confrunta si nu stiu cum sa le gestioneze.

Revolutia Iubirii Ed.2018 - Gaspar Gyorgy

Revolutia Iubirii Ed.2018 - Gaspar Gyorgy - Carte din categoria Dezvoltare Personala, subcategoria Psihologie ...

Gasesti "Revolutia Iubirii Ed.2018 - Gaspar Gyorgy" pe:

Iubeste si fii iubit (Aproape) totul despre relatia de cuplu - Domnica Petrovai

Domnica Petrovai analizeaza modul in care se construiesc relatiile de cuplu in contextul vremurilor actuale. Foarte mult persoane au asteptari foarte mari de la parteneri, si prin neindeplinirea acestora se ajunge la certuri, neintelegeri si despartiri. Iubeste si fii iubit (Aproape) totul despre relatia de cuplu te invata cum sa iti constientizezi pozitia in relatia de cuplu, la ce anume ai de lucrat pentru a aduce armonie in relatie si cum sa te raportezi la partener pentru a construi impreuna stabilitate, incredere si reciprocitate in iubire.

Iubeste si fii iubit (Aproape) totul despre relatia de cuplu - Domnica Petrovai, editura Humanitas Dezvoltare personala Psihologie practica

Iubeste si fii iubit (Aproape) totul despre relatia de cuplu - Domnica Petrovai, editura Humanitas

Iubeste si fii iubit (Aproape) totul despre relatia de cuplu - Domnica Petrovai, editura Humanitas - ...

Cum sa iti imbunatatesti relatia de cuplu fara sa vorbesti despre asta - Patricia Love, Steven Stosny

In orice relatie de cuplu trebuie sa intelegem faptul ca fiecare partener isi arata in mod diferit afectiunea. Putem vorbi de diferentele biologice, intre barbati si femei, in ceea ce priveste modul in care acestia se raporteaza la comunicarea in cuplu, la exprimarea sentimentelor si la gestionarea conflictelor. Cum sa iti imbunatatesti relatia de cuplu fara sa vorbesti despre asta este un ghid practic, cu sfaturi utile prin care poti sa-ti imbunatatesti calitatea relatiei, intr-un mod diferit fata de majoritatea tehnicilor aplicate in psihoterapiile de cuplu.

Cum sa iti imbunatatesti relatia de cuplu fara sa vorbesti despre asta - Patricia Love, Steven Stosny, editura Psihobooks Dezvoltare personala Psihologie practica

Cum sa iti imbunatatesti relatia de cuplu fara sa vorbesti despre asta - Patricia Love, Steven Stosny, editura Psihobooks

Cum sa iti imbunatatesti relatia de cuplu fara sa vorbesti despre asta - Patricia Love, Steven Stosny, ...

Mindfulness in relatia de cuplu - David Richo

In cadrul cartii Mindfulness in relatia de cuplu, David Richo dezvolta cinci atribute ale iubirii constiente, care stau la baza unei relatii constiente, reciproce si sanatoasa. Astfel, se pune accentul pe momentul prezent in relatie, vorbind despre modul in care ne acceptam pe noi si pe celalalt in relatie, cum ne exprimam concret afectiunea si respectarea libertatii partenerului. Orice relatie are nevoie de vointa si determinarea ambilor parteneri de a mentine o conexiune constienta si reala.

Mindfulness in relatia de cuplu - david richo Dezvoltare personala Psihologie practica

Mindfulness in relatia de cuplu - david richo

Mindfulness in relatia de cuplu - david richo - Carte din categoria Dezvoltare Personala, subcategoria ...

Carti de dezvoltare personala si inteligenta emotionala

Cartile de dezvoltare personala care trateaza subiectul inteligentei emotionale nu ar trebui sa lipseasca din colectiile celor care sunt interesati de intelegerea propriei persoane si de cunoasterea mecanismelor din spatele unor emotii si trairi, care ne afecteaza in mod negativ cursul existentei.

 

Inteligenta emotionala - Daniel Goleman

Pe primul loc al acestor recomandari se afla fara doar si poate Inteligenta Emotionala, scrisa de renumitul psiholog, Daniel Goleman. Acesta defineste si prezinta in termeni cat mai clar, conceptul de inteligenta emotionala, care se refera la constientizarea de sine, la autodisciplina si empatie. Unele persoane au parte de o dezvoltare armonioasa din punct de vedere emotional, din copilarie, asadar ca adulti, isi pot gestiona in mod real si corect emotiile, in raport cu propria persoana si cu cei din jur. Insa ceilalti, mai putin norocosi, cu traume si alte probleme latente, isi pot dezvolta aceasta inteligenta emotionala pentru a iesi din cercuri vicioase si patternuri de comportament nocive.

Inteligenta emotionala - Daniel Goleman, editura Curtea Veche

Inteligenta emotionala - Daniel Goleman, editura Curtea Veche - Carte din categoria Dezvoltare Personala, ...

Gasesti "Inteligenta emotionala - Daniel Goleman, editura Curtea Veche" pe:

Scurt ghid de inteligenta emotionala - Andy Cope, Amy Bradley

In Scurt ghid de inteligenta emotionala autorii atrag atentia asupra modului in care ne putem imbunatati inteligenta emotionala, in vederea implinirii pe plan personal si profesional. Se aduc in discutie obiceiurile nocive care nu fac decat sa ne limiteze puterea de manifestare si de contientizare a propriilor emotii. Iesirea din zona de confort, este un prim pas spre o noua perspectiva asupra vietii, avand la baza inteligenta emotionala. Vei invata care sunt pasii de urmat si cum iti poti schimba acele obiceiuri nocive pentru a ajunge la un echilibru mental si la o armonizare in relatiile cu tine si cu cei din jur.

Scurt ghid de inteligenta emotionala - Andy Cope, Amy Bradley, editura Litera

Scurt ghid de inteligenta emotionala - Andy Cope, Amy Bradley, editura Litera - Carte din categoria Spiritualitate ...

Gasesti "Scurt ghid de inteligenta emotionala - Andy Cope, Amy Bradley, editura Litera" pe:

Cum sa-ti dezvolti inteligenta emotionala - Gilles Corcos, Corinne Vilder

Aceasta inteligenta emotionala poate fi construita si sustinuta prin constientizare de sine si prin lucrul cu propria persoana. Prin intermediul Cum sa-ti dezvolti inteligenta emotionala ai acces la o serie de exercitii si teste, ca sa intelegi mai bine si ca sa construiesti inteligenta emotionala. Vei pune in practica principii care se bazeaza pe afirmarea de sine, pe dezvoltarea intuitiei si pe importanta autenticitatii in raporturile pe care le intretii cu celelalte persoane.

Cum sa-ti dezvolti inteligenta emotionala - Gilles Corcos, Corinne Vilder, editura Litera Dezvoltare personala Teste psihometrice

Cum sa-ti dezvolti inteligenta emotionala - Gilles Corcos, Corinne Vilder, editura Litera

Cum sa-ti dezvolti inteligenta emotionala - Gilles Corcos, Corinne Vilder, editura Litera - Carte din ...

O educatie emotionala - Alain de Botton

Educarea in ceea ce priveste inteligenta emotionala se poate dezvolta la orice varsta, atata timp cat esti dispus sa faci anumite schimbari si sa adopti anumite obiceiuri, pentru a echilibra prioritatile personala cu cererile celor din jur. Este un proces de dezvoltare si evolutie care necesita timp, determinare si vointa. Intelegerea propriei persoane, a traumelor si a problemelor care provoaca blocaje interioare, depasirea constienta a acestora si stabilirea unui mod nou de reactie si actiune in raport cu ceea ce te inconjoara, cere foarte mult curaj. Insa nimic nu este imposibil si O educatie emotionala este primul pas spre dobandirea abilitatilor pe care se bazeaza inteligenta emotionala, cu exemple si sfaturi de pus in practica.

O educatie emotionala - Alain de Botton

O educatie emotionala - Alain de Botton

Gasesti "O educatie emotionala - Alain de Botton" pe:

Cartile de dezvoltare personala te pot ajuta in mod concret si practic sa dobandesti obiceiuri benefice in ceea ce priveste relatia de cuplu, evolutia propriei persoane, atingerea succesului in cariera si multe alte sfere de interes. Aceste carti iti pot oferi o imagine de ansamblu asupra vietii tale in momentul prezent, te pot face sa constientizezi ce anume trebuie eliberat si ce anume trebuie vindecat pentru a te indrepta cu pasi sigur spre o viata implinita, echilibrata si fericita. Caret carte dintre cele prezentate mai sus ti-a atras atentia?


Oana V

Oana - Bucuresti, 28 ani

Numele meu este Oana si sunt absolventa a Facultatii de Literaturi si Limbi Straine din cadrul Universitatii din Bucuresti. Specializarea mea este Limba si Literatura Engleza. Cel mai mult imi place sa scriu. Printre hobby-urile mele se numara, evident, scrisul, cititul, pictura, si mersul pe bicicleta. De cand fac content writing, am lucrat pentru numeroase site-uri. Dintre acestea, amintesc kmarket.ro, buybooks.ro. Sunt un content writer profesionist si entuziast care iubeste ceea ce face, iar asta se vede in rezultatele muncii depuse. Sunt de parere ca atunci cand faci ceva cu pasiune, ai posibilitatea sa iti depasesti limitele si sa obtii cele mai bune rezultate.

Nu sunt Comentarii la Top carti de dezvoltare personala de citit in 2024

Comentariile la acest articol sunt închise.
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×