Top cărți SF și fantezie care abordează sexismul

Top cărți SF și fantezie care abordează sexismul

Sexismul a existat și va exista întotdeauna în cultura noastră și în societatea noastră, din nefericire. Literatura este un instrument puternic pentru a adopta această luptă în lumea reală, folosindu-ne puterea cuvântului. Cele mai bune cărți de SF și fantezie pot deschide un dialog important despre sexism și provoca o expansiune a conștiinței noastre a temelor de gen. Cu cât mai strălucite sunt poveștile, cu atât mai profund, cu atât mai memorabile sunt cugetările pe care le lăsăm în urmă.

Ați auzit probabil de multe romane de SF și fantezie care abordează sexismul și au provocat discuții intense. Am creat o listă cu cele mai bune cărți de SF și fantezie care subliniază importanta luptei împotriva sexismului și invită la reflecție pe această temă.

I. Cărți despre sexism,lupta de gen și puterea feminină

 1. Neînfricat de Alexandra Bracken Ruby Daly a crescut într-o lume în care o curioasă boală a dus la nașterea copiilor cu abilități speciale. Ea nu este scutită de această boală, dar reușește să se ascundă de ceilalți cu capacitatea sa de camuflare. Odată ce Ruby este găsită, ea hotărăște să pornească într-o călătorie pentru a se alătura unei legiuni de copiii super-eroi și a scăpa de autoritățile corupte și disprețuitoare.

  
  
  
 2. Crescând de Laura Ruby

În această poveste distopică, o tânără puștoaică, Eden, se aventurează prin planeta lor de origine pentru a descoperi adevărul despre ceea ce se petrece. Odată ajunsă la destinație, ea descoperă că planeta a fost invadată și colonizată de o aliensă cu înclinații misogine. Acest roman amuzant și captivant se învârte în jurul curajului neobișnuit și a puterii feminine.

 1. Stat și Marea de Sarah Gailey

Marele stat de Aecor este sub asuprirea unui regim autoritar, care exclude femeile și nu-i lasă pe cei săraci să facă parte din viața lor politică. În această lume, protagonistul, Amaranthine, devine morendo - capătând suveranitatea de a schimba un continent și de a combate opresiunea de gen care a fost înrădăcinată în pământ de mult timp.

 1. Domnișoara numerele cinci de Patrick Neessen

Legiunea Luptătorilor, susținuți de ceva turbionar și misterios, au invadat coloniile omenirii. Toți tinerii sunt rekrutați în această forță de armată terifiantă, cu excepția uneia - Domnișoara Numărul Cinci. Decizia sa profundă și curajoasă iază la baza unei odisee de triumf și transformare, luptând veacurile de sexism și opresiune.

Top 100 Carti De Dezvoltare Personala Te-ar putea interesa si: Top 100 Carti De Dezvoltare Personala

II. Cărți anti-sexism care explică opresiunea

 1. Valerian și citadinul lui Laureline de Pierre Christin și Jean-Claude Mezieres

Valerian și Laureline se aventurează în universuri fantastice în relația lor dinamică și hotărâtă. Deși Laureline era „băiețelul” lui Valerian în seria originală începând cu 1967, ea devine conducerea, punându-și întrebări despre sex și rolurile de gen. Un contrast interesant cu drumul său de care și-a provocat obiceiurile și felul în care ar trebui să fie tratați bărbații și femeile.

 1. Zilele temniței de Ursila K. LeGuin

Într-o lume statornicită de o religie opresivă în cel mai înalt grad, protagonistul va lua în serios măsura în care sexismul și bigotismul au sabotorat popoarele sale. Rugându-l pe cititor să ia în considerare discriminarea de gen pe care femeile o suportă în realitate, acest roman oferă un cadru foarte real pentru unul dintre cele mai cumplite experimente politice ale istoriei noastre.

 1. Război sau pocăință de Orson Scott Card

Nivia, o fată care trăiește într-un mediu masoginist, învață cum să rezolve problema sexismului pe care îl și-a lăsat în urmă. Ea se îndreaptă spre câștigarea acelora care au suferit de pe urma opresiunii de gen și se alătură unor oameni puși la zid care se încearcă să schimbe lumea.

 1. Nemaiauzitul Strigăt de Robin Mckinley

Femeia japoneză mitologică sub numele de Mariko Mori se confruntă cu sexismul în cultura ei. Menită să cedeze în fața celor de gen opus, ea trece prin numeroase provocări, întreprinzând o călătorie interioară. Acest roman ne arată importanța opoziției lui Mariko față de situația ei, la fel ca multe alte personaje feministe din cartea Srutinyclam's Magic List.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top cărți SF și fantezie care abordează sexismul

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×