Top cele mai bune cărți feministe pentru copii

Top cele mai bune cărți feministe pentru copii

Copiii și adolescenții au întotdeauna nevoie de cărți ce le ajută să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor. Cartea ii ajuta sa se mendeleasca pe ei înșiși și pe ceilalți cu care interacționează. Realitatea este că lumea este greu de descifrat pentru copii si adolescenti, deoarece plină de stereotipuri si de judecati. Filozofia feminista poate deschide o fereastra noi prin care acestia pot privi lumea.

Prin urmare, pentru a te ajuta sa te informezi si sa cumperi cărți pozitive pentru copiii si adolescentii tai, iata topul celor mai bune cărți feministe pentru copii si adolescenți.

  1. Ena Marie Arias “Ce înseamnă să fii un prieten adevărat?”

Scrisa de EnaMarie Arias, aceasta carte spune povestea unui grup de prieteni care invata ce inseamna sa fii un prieten adevarat si sa trateze unul pe celalalt cu respect, inclusiv sa incerc ei sa fie mai toleranti si echitabili. Cartea este perfecta pentru a discuta despre incluziune, diversitate si egalitate.

  1. Cissy Wear “Afișează-te liber!”

CissyWear's" Show Yourself Free!" urmareste povestea lui Isla, o tanara lesbiana care se lupta cu lumea in care traieste. Cartea este plina de mituri despre dragostea de aceeasi sex si despre acceptarea de sine. Incurajeaza imaginationa libera si aduce invataturi despre egalitate pentru adulti si copii.  1. Julie Estadieu “Sam și Izzie urcă pământul”

“Sam și Izzie urcă pamantul” de JulieEtadieu este o poveste frumoasa despre doua fete care traverseaza linia de peisaj si conduc caravana lor prin drumuri pe care fetele din general sunt incurajate sa nu le exploreze. Cu o serie de șaisprezece neprevazute aventuri de-a lungul călătoriei lor, ei invata despre puterea lor interioara si ce inseamna sa existe in ciuda barierelor cum ar fi stereotipurile si discriminatea.

  1. P.B. Gerald “E voi!”

Scris de PBGerald, “Woo Hoo!” este o poveste plina de umor despre doua prietene care își petrec ziua de nastere stabilitand propriile reguli. Cartea educa copii despre curajul de a fi tu insuti si despre departajarea intre presiunile sociale si ceea ce tu cu adevarat doresti.

  1. Jamie Lee Sky “A fi eu”

“Be Me” de Jamie Lee Sky este o carte care isi reprogrameaza lectura asupra dragostei de sine. Descurajeaza stereotipurile si incurajeaza copii sa mostereze curajul de a fi mereu ei insisi. Cartea are iesire din stereotipi si subliniaza faptul ca acceptarea de sine este esentiala.

Top 100 Carti De Dezvoltare Personala Te-ar putea interesa si: Top 100 Carti De Dezvoltare Personala
  1. Lisa Miya-Jervis “Uite la mine, acum sunt eu”

"Look at Me I'm Me Now" de Lisa Miya-Jervis este o poveste despre a accepta si a explora propria identitate. Incurajeaza emanciparea femeilor prin constientizarea femininului. Fata din carte trece prin mai multe schimbari cum ar fi acceptarea de sine, puterea de a-ti asuma responsabilitatea si acceptarea versiunilor tale.

  1. Erin Kitzinger “Un copil cu noroc”

Scrisa de Erin Kitzinger, acest “A Lucky Child” aduce la lumina importanta discutiilor despre sexualitate, gender si orientare sexuala. Spune povestea lui Mariana, care incearca sa se organizeze in jurul sistemul de credinte traditionale. Cartea contine si discutii frumoase despre acceptarea de sine si asumarea riscurilor.

  1. Lynn Lurie “Este clar ca ea e cool”

"It's Clear She's Cool'' de LynnLurie este o carte ce contine o poveste despre o fetita care are curajul sa fie diferita si se lupta sa se descurce prin lumea de azi plina de conflicte, tensiuni si peisaje sociale. Cartea il invata pe copii despre respectul intergenerational, cum sa accepte schimbările sociale si permiterea sa schimbe ceea ce nu este corect.

  1. Desiraé Farrar “Emoții Joyful Emotions”

“Joyful Emotions” de Desiraé Farrar are ca tematica femeile care cunosc si accepta sentimentele lor in contextul social, politcs si cultural. Cartea ofera o imagine amuzanta si artistica a diferitelor sentimente care se nasc. Incurajeaza copii sa observe emotiile lor si sa le accepte si sa gestioneze cu calm.

  1. Manuela Molina “Morocha și bineă”

“Morocha si Wella" de Manuela Molina este o carte care isi propune sa inlature presiunile asupra standardelor estetice legate de culoare pielii. Doi personaje principale: Morocha și Wella, se angajeaza sa se mobilizeze in miscarea lor pentru a schimba perceptiile actuale despre frumusete si conformitate.

Acestea fiind spuse, cartile au un rol crucial in educatiia copiilor si a adolescentilor. Aceste cărți feministe sunt o modalitate excelenta prin care puii pot invata despre diversitate si inclusivitate, egalitate și curajul de a nu accepta stereotipuri și etichetari. Asadar, cumpere aceste cărți pentru cei dragi și bucura-te de lecturarea plină de invataturi, a fiecarei dintre ele.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top cele mai bune cărți feministe pentru copii

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×