Top cele mai înfricoșătoare filme din toate timpurile

Top cele mai înfricoșătoare filme din toate timpurile

A vedea un film înfiorător poate fi o experiență cutremurătoare pentru unii spectatori. Limbajul corporal, lumina, sunetul și muzica pot crea atmosfera ideală pentru a capta atenția și sentimentele unei persoane. Unele filme înfiorătoare au avut un impact uriaș asupra discuțiilor publice și au devenit de-a lungul anilor un cult. Iată topul celor mai înfricoșătoare filme din toate timpurile:

1 The Exorcist (1973)

The Exorcist a reușit să creeze o senzație reală de dezgust care s-a tradus prin împărtășirea emoțiilor unei șederi îngrozitoare în casa Regani, în care micutul, întors în cel mai rău hal posibil de către un spirit malefic, are trebuie să fie salvat prin exorcizare. Acest film a generat adorare în rândul fanilor, a suscitat teoriile că ar fi unul dintre cele mai înfricoșătoare filme și a pornit trendul clasicei pozitii “să nu te uiți”.

2 A Nightmare on Elm Street (1984)

A Nightmare on Elm Street este filmul care a cimentat numele lui Wes Craven ca maestru al fricii. Centrat pe o bătrână plină de zile, care poartă blana de piele păroasă a lui Freddy Krueger, tanarul nevinovat îi este terorizat de povestea de groază care plutește în veronul întunecat al universului infricosător al lui Elm Street. Acest film a revoluționat horrorul, un element cheie al tuturor filmelor de groază, și a rămas un clasic pentru mulți ani de aici.3 The Shining (1980)

The Shining este un exemplu de film de groază ce folosește elemente psiho-pasagere într-o poveste de spital de nebuni bântuită și depresivă. Grinzile căruii sunt presarate cu o muzică sinistră se înnoadă peste această poveste cu tatăl interpretat de Jack Nicholson, care incearcă din răsputeri sa își salveze familia de forțele înfricoșătoare ce par a se înnoda mereu asupra lor. Acest film a venit cu scenariul și acțiunea sănătoase pe care le așteptam de la Stanley Kubrick, dar fără magia artistică și culorile nostalgice ale altor filme horror.

4 The Texas Chain Saw Massacre (1974)

The Texas Chain Saw Massacre este întro poveste ciudat și obscură ce folosește elemente de teroare mai mult sau mai puțin clasice. Filmul se potrivește mai degrabă în categorie “arthouse” decât în cea “horror”, deoarece folosește mai mult decât frică și pus la cale. Este un film cu substanță din care se poate extrage un mesaj mai mult decât inodore și acesta face parte din lumea horrorului.

Top 100 Filme Si Seriale Coreene Online Te-ar putea interesa si: Top 100 Filme Si Seriale Coreene Online

5 The Thing (1982)

The Thing este un survival horror și o capodoperă bazată pe un scenariu ciudat în care conflictele fricii și paranoia sunt potentate de o infecție inexplicabilă. Cineva sau ceva se apropie de un cerc închis de persoane și este unul dintre acele filme clasice de groază în care în fiecare moment suntem întarșiati să mai aflăm cine sau ce poatusa să se ascundă în următoarea întorsătură de peisaj, sau poate cine anume pentru a evita încă o victimă.

6 Alien (1979)

Alien a schimbat față horrorului și definit perfect arta de a face steroizi unui personaj mutant infricosator. Umbra unui creature inabusitoare planează întregul film, înfricoșând și emoționând în mod egal. O combinație uimitoare de suspans , tensiune și mai ales un uimitor design al monstrului, face din Alien un film care merita văzut cel puțin o dată.

7 The Silence of The Lambs (1991)

The Silence of The Lambs este un film ce face o conexiune uluitoare intre criminal cu un chef de a ucide și criminalistul ce incearcă sa inteleag ei. O imagine tulbure a viziunii lui FBI merge cu un caracterulet infricosator și ipregomitor. Perfecțiunea acestui film excelează în reprezentarea tratamentelor brutale și a modurilor neliniștitoare prin care inspectorii și olfacatorii încearcă să-si îndeplinească munca.

8 The Descent (2005)

The Descent este un film care încorporează trei elemente care umplu cvasi majoritatea filmelor de groază: adâncime, întuneric și creaturi tenebroase. Regizata de Neil Marshali, o poveste despre o aventură de groază într-un râu subteran, ne evidențiază încă o dată faptul ca monștrii jurul nostru pot lua orice înfățișare și nu întotdeauna e o persoană sau o creatura.

9 The Ring (2002)

The Ring preia ideea de legenda moderna si o aduce pe marele ecran. Un film horror cu atmosfere străfulgeratoare creează o frică cumplită prin misterul creat pe rândul victimelor, sosirea lui Samara cu părul și vocea sa rece, printr-un mesaj ce nu poate fi schimbat.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top cele mai înfricoșătoare filme din toate timpurile

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×