Top cele mai scumpe filme Disney realizate vreodată

Top cele mai scumpe filme Disney realizate vreodată

Disney se poate mândri că de-a lungul anilor a reușit să producă numeroase filme de succes folosind brandul său de încredere și dragostea publicului pentru personajele sale magice. De-a lungul vremii, Disney a investit în crearea de proiecte creative care au schimbat în mod semnificativ industria filmelor de animație și nu numai. În continuare, discutăm despre "top cele mai scumpe filme Disney realizate vreodată".

1 Toy Story 4

Charles Schwab Toy Story 4 a costat cea mai mare sumă pentru un film produs de Disney, în valoare de 200 de milioane de dolari. A fost lansat pe 21 iunie 2019 și a fost unul dintre cele mai populare filme de animație realizate vreodată. Filmul urmărește aventurile lui Woody, Buzz Lightyear și restul jucăriilor antrenate de anticiparea unei noi prietene și aventuri adesea memorabile.

2 Avengers: Endgame

Filmul de acțiune produs de Marvel Studios și distribuit de Disney, "Avengers: Endgame", a costat până la 356 de milioane de dolari, făcându-l cel de-al doilea cel mai scump film produs de Disney. lansată pe 26 aprilie 2019, filmul, ce aduce laolalta echipe de supereroi, a fost unul dintre cele mai bine cotate și de succes filme ale Marvel Studios, atrăgând lumea în salile de cinema.

3 Piratii din Caraibe: Salazar's RevengePiratii din Caraibe: Salazar's Revenge a costat 230 de milioane de dolari și este cel de-al treilea cel mai scump film al Disney. Lansat pe 26 mai 2017, filmul urmărește aventurile liderului pirat Captain Jack Sparrow, care se luptă cu un grup de super-pirați condus de Capitanul Salazar. Filmul, care a fost o adaptare din celebrele povești ale lui Peter Pan și pentru care a fost primit în mod critic, a rămas unul dintre cele mai populare ale lui Disney.

4 Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War, tot producție a Marvel Studios, a costat în jur de 326 de milioane de dolari și s-a poziționat pe locul patru în lista celor mai scumpe filme Disney realizate vreodată. În general considerat preludiul la Avengers: Endgame, filmul a fost lansat pe 27 aprilie 2018 și s-a focalizat pe echipa de super-eroi care se luptau cu Thanos pentru a împiedica răs unfare în rândul tuturor vieților din univers. Filmul a reușit să pună lucrurile în mișcare pentru episodul final din fracțiunea MCU.

5 Ratatouille

Ratatouille a bugetat în jur de 150 de milioane de dolari și se situează pe locul 5 în lista celor mai scumpe filme Disney realizate vreodată. Filmul a fost creat în 2007 și a urmărit aventurile unui șoarece talentat care voia să devină un maestru în arta culinară. Acesta a primit recenzii pozitive de la critici și a cucerit publicul obținând nominalizări și premii prestigioase.

Top filme si seriale in 2024 Te-ar putea interesa si: Top filme si seriale in 2024

6 Zootopia

Filmul de animație al Disney, Zootopia, care a costat în jur de 150 de milioane de dolari, se poziționează pe poziția a șasea printre cele mai scumpe filme Disney produse vreodată. Lansată pe 4 martie 2016, acest film urmărește aventurile unui prietenos vulpoi și ale unei ambitioase angajate ale poliției care colaborează pentru a rezolva un caz criminal. Filmul a primit aplauze și a fost laudat în mod deschis pentru mesajul său de empatie și responsabilitate socială.

7 Piratii din Caraibe: La piroalda neagră

Producția Disney, Piratii din Caraibe: La piroalda neagră, s-a ridicat la suma de 230 de milioane de dolari și se află pe locul 7 în topul celor mai scumpe filme Disney realizate vreodată. Lansat pe 22 mai 1967, acest film oferă publicului o mare parte din acțiunea și emoția legate de aventura legendară a Piratelor. Filmul prezintă călătoriile lui Will Turner și Elizabeth Swann și navighează publicul prin evenimentele tensionate pe care le trăiesc încercând să recucerească piratul Jack Sparrow pentru a salva orașul Port Royal.

8 Super Ursul

Super Ursul a avut un buget de 130 de milioane de dolari și se află pe locul 8 în topul celor mai scumpe filme Disney produse vreodată. Lansat pe 22 mai 2008, acest film spune povestea lui Milk, președintele unei bănci, care îşi petrece vacanța în insula Yubaba cu Prietenii și își pune viața în pericol salvând jucaării de pe un tanc de navigat și luptând împotriva furtunilor puternice. Filmul a primit recenzii pozitive de la critici, și a devenit un favorit pentru publicul său.

9 Coco

Coco a costat în jur de 175 de milioane de dolari și se poziționează pe locul 9 în topul celor mai scumpe filme Disney produse vreodată. Cu toate că nu a atras la fel de mulți spectatori ca filmele anterioare de animație ale Disney, acesta a fost laudat pentru neobișnuita sa temă și tratare a temei moartei și în ciuda tuturor speranțelor și dorințelor sale. Filmul, lansat pe 22 noiembrie 2017, a captivat publicul prin magia sa, și un mesaj profund sentimentele de credință și familie.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top cele mai scumpe filme Disney realizate vreodată

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×