Top cele mai scumpe opere de artă vândute vreodată

Top cele mai scumpe opere de artă vândute vreodată

Exprimarea artistică – prin culoare, sculptură, film sau grafică – poate fi în același timp un mediu de exprimare, dar și un mod simbolic prin care artistul se poate conecta cu lumea. În zilele noastre, diluarea obiectivelor artistice prin capturi și recunoaștere digitală a permis atingerea unor noi publicuri. Cu toate acestea, obiceiurile de vânzare a operelor de artă rămân aceleași. Galerii, antichități și artă populară sunt câteva dintre canalele prin care multe opere de artă sunt vândute la prețuri uriașe. Acest articol se va concentra asupra celor mai scumpe opere de artă vândute vreodată,structurat astfel:

Operele de artă sunt considerate ca fiind motenirea unei culturi sau a unei epoci de timp. Dincolo de acest aspect, în ultimii ani operele de artă au câștigat și o importanță turistică și una economică majoră, motiv pentru care s-a dezvoltat un industrie care se învârte în jurul acestora. Valoarea estetică a unei opere de artă se poate reflecta în prețul de vânzare al acestora, însă odată ce acesta intră în joc sunt multe alte componente ce pot afecta cumpararea și vânzarea acestora.Opere de artă - un scurt istoric

Opusurile de artă au fost realizate dintotdeauna. Acestea se bazează pe înțelegerea și perceperea sensibilă și generală a artistului. De-a lungul istoriei umanității, oamenii au folosit un tip de limbaj cunoscut sub numele de artă ca mijloc de comunicare, în timp ce alții folosesc cuvintele sau muzica. Acest studiu a unei forme artistice, cunoscută sub numele de estetică, implică într-un fel sau altul subconștientul și percepția artistului despre o anumită temă, de la primul om care a pictat pe pereții unei peșteri până la devenirea unui modern sau post-modern artist.

Din moment ce arta a fost observată și înțeleasă, au fost încercate metode de a-i măsura sau evalua valoarea. Cei mai mulți artiști cunoscuți, precum Leonardo da Vinci, Salvador Dali, Pablo Picasso sau Vincent Van Gogh au realizat opere care sunt considerate unice. Pe seama acestor maeștri ai artei, prețurile operelor de artă au crescut în urma anilor, cunoscând valori incredibil de mari, această industrie fiind cunoscută sub denumirea de piață a operelor de artă.

Cele mai faimoase 10 tablouri Pablo Picasso (capodopere) Te-ar putea interesa si: Cele mai faimoase 10 tablouri Pablo Picasso (capodopere)

Cele mai de preț opere de artă vândute vreodată

În cei peste 5.000 de ani de istorie a artei, există numeroase povești și mituri înconjurând opere de artă cumpărate și vândute la prețuri record pentru vremea respectivă. Acestea își găsesc locul și astăzi în cerurile pline de stele din lumea artistică. Să luăm un moment să reluăm cazurile celor mai scumpe opere de artă vândute vreodată:

  1. Salvator Mundi de Leonardo da Vinci - acest tablou a fost vândut pentru 439 milioane dolari în 2017 Credit Suisse și Abu Dhabi și a devenit cea mai scumpă selecție din lume.

  2. The Card Players de Paul Cezanne - pictat în 1890-1892, această piesă a fost vândută pentru 250 milioane dolari în 2011, cumpărătorul fiind Qatar Ray

  3. Nude, Green Leaves and Bust de Pablo Picasso - această statuie a fost vândută pentru 170,4 milioane dolari în 2010 și are la bază, în pictura sa, un amestec de șlefuire, culoare subțire și uleiuri.

  4. Woman III de Willem de Kooning - acest tablou a fost vândut pentru 153,5 milioane dolari în 2006 și a devenit unul dintre cei mai scumpi cumpărători de artă din California.

  5. Portrait of Adele Bloch-Bauer I de Gustav Klimt - acest tablou a fost probabil cel mai costisitor tablou a lui Klimt, fiind vândut pentru 135 milioane dolari în 2006 către sașii miliardari de la renumita casa de artă Neue Galerie din New York Care.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top cele mai scumpe opere de artă vândute vreodată

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×