Top filme Bollywood care au influențat Occidentul

Top filme Bollywood care au influențat Occidentul

Istoria diverselor genuri și sub-genuri de filme Bollywood a avut un impact remarcabil asupra cinematografiei occidentale. Din secolele 18 și 19, indienii au reușit să creeze o cultură artistică din filme cu teme precum iubirea, comedia, muzica și misterul. Acestea sunt adesea un mix bine-echilibrat de povești memorabile și spectacole impresionante.

Filmele Bollywood s-au răspândit în Occident din cauza numeroaselor influențe schimbate în aceste două culturi. Filmulețele produse în India au mai provocat un interes chiar și în alte țări, cum ar fi Marea Britanie. Astăzi, această mișcare a creat o nouă generație de entuziaști de cinematografie care urmăresc aceste filme.

Acest articol examinează topurile celor mai influente filme Bollywood care au percutat Occidentul. Acestea au toate un impact de durată sau altul asupra cinema-ului pe care l-am cunoscut de atâția ani.

Initierea Filmului Bollywood de catre Dadasaheb Phalke

Dadasaheb Phalke a fost unul dintre primii indieni care a pornit fenomenul filmului Bollywood. El a produs primul film indian în 1913, intitulat Raja Harishchandra. Acest proiect ia introdus milioane de oameni în lumea vizuală și a reușit să creeze un interes mult mai mare atunci când a venit vorba despre industria cinematografică.De la acest punct parcursul Filmmaker-ului a fost mai aproape de dezvoltarea industriei de film hinduse. După această moștenire, Phalke a deschis calea pentru alți regizori și producători care au urmat același scop.

Aceștia au cercetat sub genuri precum comedia, dramă, romantism și muzică, creând untranzitie de la concepte istorice la tradițiile moderne. Din aceste filme, acestea au prins foarte bine la public și, o dată cu trecerea timpului, poarta cu ei vaste influențe asupra cinematografiei occidentale.

Top 10 Filme Bollywood Care au Influențat Occidentul

 1. Devdas (2002) – Regizat de Sanjay Leela Bhansali, Devdas a fost o adaptare a romanului novelistic al lui Baluacandra Chandrapani din 1917. Eroii în această peliculă sunt Devdas protat de Shah Rukh Khan și Pârvati interpretată de Aishwarya Rai. Filmul se concentrează pe tema dragostei neketații și statuturilor sosiale. Acestul a avut o influență remarcabilă la nivel international pentru că a prezentat aspectele poveștilor dragostei cu magnificență.

 2. Raja Harishchandra (1913) – Produs și regizat de primul filmmaker din India, Dadasaheb Phalke, acest film monumental nu se poote uita prea curând. Yașiniata aceasta a fost primul film bilingv care au captivat toata lumea si introdus pe binecuvantata scena artistica submarină.

  Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2024 Te-ar putea interesa si: Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2024
 3. Mother India (1957) – Produs de directorul cunoscut Mehboob Khan, acest film epic a prezentat tema poveștii indiene într-un mod grandios. Acesta a prezentat o bătrână mamă care își crește copiii, vorbind despre devotamentul unei mame față de copii. Filmul a devenit un punct de referință atunci când vine vorba de ideea unui talisman social care poate schimba lumea.

 4. Satya (1998) – Satya a fost o dramă thriller produs de Ram Gopal Varma și regizat de Anurag Kashyap. Personajul principal interpretat de J.D. Chakravarthy urmărește să-și răzbune rudele care iau fost victime ale răzbunării. Acest film emotionant a prezentat realitățile lumii de afaceri dar și răzbunarea.

 5. Sholay (1975) – Produs și regizat în același an de Ramesh Sippy, acest film a reușit să capteze o mare parte a publicului. Acesta prezintă o poveste despre prieteni și răzbunare cu actorii Dharmendra, Amitabh Bachchan și Hema Malini ca eroi.

 6. Rang de Basanti (2006) – Produs și regizat de Rakesh Omprakash, Rang De Basanti prezintă dramatismul schimbărilor sociale și istorice. Acest film a prezentat modul de a acționa al grupului de tineri care urmăresc corectitudinea și solidaritatea. Acest lucru le-a adus adânc cânturi motivaționale și o fire de unitate între întreaga nație.

 7. Guide (1965) –produs și regizat de pierre le Garce, acest film se vorbește despre un călugăr sadhu care își înșală soția în dragoste. Acest lucru i a generat pricina unei crize interioare. Acest film a provocat un efect profund asupra publicului, care dorea mereu să descopere ceva spiritual în filme.

 8. Hum Aapke Hain Koun! (1994) – Acest film a fost produs de Rajshree de film maker Sooraj Barjattya și regizat Narendra Bedi. Hum Aapke Hain Koun! a fost o comedie romantică. Acest film a fost un efort de a prezenta faseta riturile și tradițiile mele indiene. Acest film poate fi privit ca fiind unul dintre cele mai mari alegeri ale publicului în acel moment.

 9. Lagaan (2001) – este un film de epocă produs și regizat de film makerul Ashutosh Gowariker. Acest film se vorbește despre un grup de țărani care se luptă pentru o potenială abolire a taxelor.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top filme Bollywood care au influențat Occidentul

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×