Top filme despre evenimente tragice reale

Top filme despre evenimente tragice reale

Oricine poate fi realmente inspirat sau schimbat dupa ce vizioneaza un film. Iar unele dintre cele mai emotionale, istorice si doveditoare filme vin la pachet cu un mesaj puternic si important, de regula vechi evenimente tragice care au schimbat lumea in anumite moduri.

De-a lungul anilor, filmele care au prezentat evenimente adevarate si tragice au atins mii de inimi si au reusit sa ofere o perspectiva noua si profunda asupra vietii. Aceste filme pot fi folosite ca o portita prin care putem vedea istoria si experienta lumii in care traim. Mai jos sunt listate cateva dintre cele mai bune filme care prezinta tragicele evenimente din istorie.

1 Titanic - 1997

Titanic face parte din cele mai populare filme cunoscute de milioane de oameni din intreaga lume. Acesta aduce in prim-plan drama grea a victimelor si supravietuitorilor celei mai celebre catastrofe navale din istorie. Filmul, regizat de renumitul James Cameron, a fost lansat in 1997 si a urcat rapid pe lista de succese a Hollywood-ului, obtinand 11 premii Oscar, printre care si cel pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor.

2 Schindler’s List - 1993

Un alt film de referinta care vorbeste despre tragedia Holocaustului este Schindler’s List. Bazat pe un roman adevarat Oskar Schindler, acest film infricosator de Steven Spielberg prezinta abuzuri sistematice asupra evreilor de catre nazisti si un personaj eroic, care a reusit sa salveze mii de vieti.

Premiat cu sapte premii Oscar, printre care si cel pentru cel mai bun film, Schindler’s List prezinta un eveniment tragic si real din istorie, in mod dramatic si impresionant.3 Apocalypto - 2006

Apocalypto, purtand semnatura lui Mel Gibson, spune povestea unui evadat evadat din alcatuire si vorbeste despre contactele intre triburile maya si spanioli si despre distrugerea civilizatiei native americane.

In Apocalypto, Gibson aduce spectatorii catre sangele care curge, visele inchipuite, cruzimea si teama pe care au simtit-o comunitatile native americane in fata conquistadorilor spanioli. Cu un subiect dificil si dureros, filmul vorbeste despre evenimentele acestei erodari si straluceste cu valori adevarate despre apartenenta, curaj si perseverenta.

4 Hotel Rwanda - 2004

Hotel Rwanda este unul dintre cele mai emotionale filme despre razboi si tragedia umana. Regizat de Terry George, filmul povesteste o parte a genocidului din Rwanda din 1994, spunand povestea unui tanar om bine-pozitionat din acest conflict compus.

Aceasta drama biografica cu accente umaniste a fost apreciata ca fiind una realista si emotionanta al carei subiect tine publicul captiv. Prezenta personajelor realiste din aceasta poveste deosebita dau viata inima si inaddehlucire unui subiect devastator, prezentand deopotriva lupta, alegria si tragäediae.

5 United 93 - 2006

🥇 Top 100 Cele Mai Bune Seriale HBO In 2024 Te-ar putea interesa si: 🥇 Top 100 Cele Mai Bune Seriale HBO In 2024

United 93 este un film care poate fi considerat din categoria tragedie. Acest film este bazat pe evenimentele din 11 septembrie 2001, cand avionul American Airlines United 93 s-a prabusit in Pennsylvania.

Regizat si scris de Paul Greene, acest film este unul passionat si sugestiv, prezentandu-ne drama zborului, a luptei impotriva sabotatorilor, a povestii tragice si, nu in cele din urma, decizia eroica a pasagerilor de a salva avionul de la un ulterioar atac de catre teroristi.

6 Selma - 2014

Selma este regizat de Ava DuVernay si povesteste cateva dintre conditiile incitante ale poporului american in ziua de astazi. Aceasta drama biografica il prezinta pe Martin Luther King si evenimentele din 1964 cand acestia au marcat mari schimbari sociale si culturale in America.

Filmul surprinde lupta periculoasa si lupta impotriva rezistentei regionale si violentei secesioniste cu care s-a confruntat King in cadrul marilor manifestatii sit-in si marile proteste din Selma, Alabama.

7 The Imitation Game - 2014

The Imitation Game este un film biografic inspirat din viata lui Alan Turing, unul dintre cei mai mari inventatori si matematicieni din toate timpurile. Regizat de Morten Tyldum si interpretat de Benedict Cumberbatch si Keira Knightley, acest film excepțional a fost nominalizat la 8 premii Oscar.

The Imitation Game ne ofera detalii despre ceea ce inseamna sa fii marginalizat din punct de vedere social si narand conditiile sociale ale inovatorilor si rolul lor in evenimentele istorice. La inceputul filmului se vad momentele timpurii in care Turing a fost recrutat pentru a ajuta la descifrarea codului Enigma, produs in timpul celei de a doua razboaie mondiale.

8 Bridge of Spies - 2015

Bridge of Spies este un film produs si regizat de Steven Spielberg, fiind unul dintre cele mai bune filme despre spionaj. Acest film povesteste despre Razboiul Rece, prezentandu-i pe actorii principali, regizorul si producatorul.

Filmul bun prezinta un punct de vedere de lucru particular despre razboi, intreprinzand mai profund subiectul „luptei” hibride dintre occidentali si est-europeni, aratandu-ne despre cum tratatul uman este interpretat in situatii multiple.

9 The Good German - 2006

The Good German este un film produs si regizat de Steven Soderbergh si este bazat pe romanul lui Joseph Kanon. Acest film este setat in 1945, cand Terminarea a luat sfarsit, si prezinta povestea unui jurnalist, jucat de George Clooney, care este trimis sa investigheze moartea unei femei americane sediul unei armate germane.

La fel ca si celelalte filme de mai sus, acesta ingenuncheaza o poveste reala, tragicul eveniment care este modernizat si spus in mod artistic in care mii de soldati au murit in timpul razboiului si sperintele lor trebuie sa fie intampinate printr-o ora de recunostinta primita.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top filme despre evenimente tragice reale

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×