Top lucrări emblematice din epoca impresionismului

Top lucrări emblematice din epoca impresionismului

Pentru cei care iubesc arta și istoria ei, epoca impresionismului oferă o multitudine de lucrări de artă unice și fascinante, care pot fi admirate și astăzi. Această perioadă a văzut răsărirea unora dintre cei mai talentați artiști ai tuturor timpurilor, cu lucrări care se bucură de apreciere și admirație încă de atunci și de azi. Iată o listă cu top 5 lucrări ale artiștilor impresioniști emblematice, care sunt cu siguranță cele mai bine cunoscute.

1 Impresia, soare răsare de Claude Monet (1872)

Probabil cel mai cunoscut tablou impresionist, Impresia, soare răsare a fost scris de Monet în 1872 și a marcat debutul începutului impresionismului, care a avut un impact remarcabil asupra artelor. Acest tablou, care prezintă bogata paletă de culori emise de răsăritul soarelui în marina din Le Havre, Franța, prezintă o nouă față a artelor și un nou mod de a privi la natură.

2 Șezătoarea Maud de James Abbot McNeill Whistler (1871)Șezătoarea Maud a foat scrisă de către James Abbot McNeill Whistler în 1871 și a fost una dintre cele mai popularizate lucrări ale sale. Ea prezintă o femeie elegantă șezând în cea mai minuțioasă detaliere. Ceea ce a făcut acest tablou emblematiceieste, în primul rând, folosirea curajoasă a culorilor și modul său unic de a captura și de a folosi lumina și umbre pentru a marca luminoasele schimbări de expression ale personajului ei.

3 Bărbat stând de Paul Cézanne (1890–1892)

Comandat în 1890 de către marchizul de Hautpoul, Bărbat stând de Paul Cézanne s-a bucurat de o influență considerabilă asupra lumii artei și design-ului și este considerată una dintre cele mai reușite lucrări impresioniste ale artistului. La fel ca și la alte lucrări ale acestuia, Paul Cézanne a folosit timpul său pentru a crea această poveste emoțională prin focalizarea atentă a luminoaselor lineă și culori folosite în lucrarea sa.

De ce este în creștere scena artistică din Sydney și Melbourne? Te-ar putea interesa si: De ce este în creștere scena artistică din Sydney și Melbourne?

4 Femeie cu pălărie de Paul Gauguin (1885)

Probabil cea mai faimoasă lucrare a impresionistului post-impresionist Paul Gauguin, Femeia cu pălărie a fost pictată în 1885 și se îndepărtează radical de toate regulile canoanelor artisticelor ale vremii. Imperialist francez, Gauguin a avut un influență puternică asupra artei, evidentă în lucrarea lui Femeia cu pălărie, care surprinde foarte bine tema sa preferată a vieții simple și simplei frumuseți.

5 Peisaj maiestuos de Gustave Caillebotte (1877)

Peisaj maiestuos este una dintre cele mai cunoscute și mai premiate lucrări ale lui Caillebotte, care a fost pictată în 1877 și a fost prima sa lucrare vândută la o licitație și sa uimit publicul. Această magnifică pictură mareste exact frumusetea posibilă a ploii prezentate prin combinarea umbrelors și culorilor versatil ă, ceea ce face aceasta lucrare atât de unică.

Epoca impresionismului a fost marcată de apariția câtorva dintre cei mai de succes artiști care au influențat vastele domenii ale artei. Lucrările lor au inspirat o grăimație dintre cei mai mari artiști din zilele noastre și chiar și în prezent ne pot scoate din rutine, facându-ne să vedem arta sub o altă perspectivă. Aceste cinci lucrări emblematice de la începutul secolului al XIX-lea rămân o sursă constată de inspirație pentru cei care ascultă muzica, scrie poezii sau pictură, care se adresează tuturor publicului care admire și apreciază arta.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top lucrări emblematice din epoca impresionismului

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×