Top mâncăruri tradiționale mongole

Top mâncăruri tradiționale mongole

Mâncărurile tradiționale mongole sunt adesea un mister pentru cei cunoscuți cu bucătăria tradițională orientală. Dincolo de deliciile bucătăriei chinezești și japoneze cunoscute în toată lumea, cele dinMongolia au o mireasmă aparte. Fie că se simteu aroma mirositoare a laptelui de cămilă sau a albinelor, mâncărurile mongole îmbină perfect gustul și textura.

De la pastele făcute de mână și bucățile de carne afumată, mâncărurile tradiționale mongole oferă o gamă variată de preparate, pe care iubitorii gastronomiei tradiționale ar trebui să le încerce măcar o dată.

Istoria Mâncărurilor Tradiționale Mongol

Istoria mâncărurilor mongole se întinde de-a lungul mileniului, dar detaliile sunt adesea neclare. Acest lucru se datorează faptului că dieta mongole se bazează pe produse tradiționale precum carnea de oaie sau cămilă și produsele lactate, ce sunt produse de producători locali, nu de industrie.

În decursul istoriei, dieta s-a mai schimbat cât de cât, cei care trăiau în orașele mongole folosind produse precum orezul și legumele, însă și astăzi se mai folosesc unele preparate tradiționale.Ce tipuri clasice de mâncăruri Mongol se consumă?

Preparatele tradiționale mongole se diferențiază uneori, în funcție de regiune, dar și aici se bazează pe produsele locale precum carnea de oaie și produsele lactate.

Sunt câteva tipuri de mâncăruri clasice mongole foarte populare pe care fiecare persoană trebuie să le încerce.

  1. Tsuivan

Tsuivan este un tip de mâncare de paste făcută din făină, ouă și sare. De obicei este apoi amestecată cu ouă, ceapă și carne de oaie. Acest fel de mâncare poate fi servit cald sau rece și poate fi mâncat ca fel principal sau însoțit de o varietate de legume și produse lactate.

  1. Khuushuur

Khuushuur se poate traduce liber ca și „chiftelele mongole". Acestea sunt făcute din orez, făină, lapte, sare și carne de oaie și sunt un tip de prăjiture tradițională mongole. Se poate mânca proaspăt sau prăjit și poate fi servit cu carne, ouă, salată sau produse lactate.

Top alimente pe care trebuie să le încercați în LA Te-ar putea interesa si: Top alimente pe care trebuie să le încercați în LA
  1. Khorkhog

Khorkhog este un tip de friptura mongole. Acesta se face prin prăjirea carnei de oaie împreună cu câteva legume și un castron de oțel în care se adaugă cărbune încins. O metodă tradițională pentru a face khorkhog este prin umplerea castronului cu carne de oaie, câteva legume și câteva pietre apoi acoperind cu coperta și punând-o în foc.

  1. Tarag

Tarag este un iaurt mongole obținut prin fermentarea laptelui de cămilă sau de vacă. Se poate folosi ca și îngrășamânt pentru legume și se poate servi ca și fel de mâncare, de obicei însoțit de sare și ierburi. Acesta poate fi apoi prăjit ca și budincă sau servit sub forma unei salate încombinate cu alte produse lactate.

  1. Boodog

Boodog este o mâncare mongolă foarte specifică ce se prepară prin pregătirea carnei de oaie, ce este apoi umplută cu cartofi și ceapă și pusă la grătar după ce se presară cu sare. Acest preparat poate fi servit cald sau rece și se poate însoți cu sosuri și câteva legume.

  1. Buuz

Buuz este un tip de prăjitură mongole ce se face prin umplerea unei aluat cu orez, sare, carne de oaie și câteva legume sau produse lactate, ce poate fi apoi servit cald sau rece. Acest fel de mâncare este adesea servit ca și fel principal sau se poate servi ca și gustare.

  1. Kyss

Acesta se poate traduce în engleză drept „costișă". Kyss se face din carne de oaie prăjită și se poate servi ca și fel de mâncare însoțit de legume sau se pot folosi ca garnitură la salate. Alte variante conțin adesea lapte de cămilă sau produse lactate.

  1. Furikake

Furikake este un fel de mâncare mongolă ce se prepară prin amestecarea laptelui dulce și laptelui de cămilă cu zahăr și se poate servi ca și băutură sau se poate servi ca și garnitură pentru alte mâncăruri. Acesta poate fi, de asemenea, amestecat cu alte ingrediente și se poate servi ca și gustare.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top mâncăruri tradiționale mongole

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×