Top moduri de a ajuta pe cineva cu anxietate

Top moduri de a ajuta pe cineva cu anxietate

Anxietatea este o tulburare a dispoziției înrudite cu stresul. În combinație cu multe alte tulburări de sănătate, aceasta poate fi dificil de gestionat. Din păcate, nu există nimic magic care să îi poată ajuta pe cei anxiosi sau să îi facă să își revină. Cu toate acestea, există unele moduri eficiente în care un prieten sau un membru al familiei poate ajuta pe cei afectați de anxietate. Iată Top moduri de a ajuta pe cineva cu anxietatea.

  1. Cunoaște răspunsul celor afectați de anxietate

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când încerci să ajuți pe cineva cu anxietatea este să înțelegi modul lor de a reacționa la stres. Unii vor prefera să vorbească despre ceea ce le provoacă problemele, alții ar putea dori să se refugieze într-o activitate și să nu vorbească prea mult. Acesta este un mod eficient de a înțelege ce este mai bine pentru celălalt.

  1. Susține-i și încurajează-i

Un alt mod de ajutor pentru cei afectați de anxietate este prin susținerea acestora și prin încurajări. Acest lucru nu se referă la a le face să se simtă ca și cum ar trebui să se îmbunătățească urgent, ci mai degrabă îi ajuta să știe că sunt acceptați și că își pot gestiona stresul.  1. Asigură-te că sunt în siguranță

Când încerci să ajuți pe cineva cu anxietatea, asigură-te că sunt în siguranță. Unii pot fi foarte vulnerabili la stres și pot lua decizii proaste dacă sunt prea anxioși. Prin urmare, este important să te asiguri că persoana se simte în siguranță și protejată, pentru a-i reduce anxietatea.

  1. Invită-i să se implice în activități distractive

Activitățile distractive îi pot ajuta pe cei afectați de anxietate să se relaxeze și să se deconecteze de stresul cotidian. De exemplu, poți invita persoana la un film, la o plimbare în aer liber sau chiar la o ieșire la restaurant. Aceste activități îi vor oferi unei persoane anxioase o scuză să meargă în afara zonelor de confort și să învețe să se descopere relaxat.

  1. Invită-i să încerce terapia cognitiv-comportamentală

Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) este una dintre formele de terapie cele mai eficiente pentru anxietate și tulburări de dispoziție. Acesta se bazeaza pe schimbarea modului în care o persoana percepe stresul și poate ajuta la reducerea simptomelor, cum ar fi simptomele fizice și emotional. Invitându-l pe cel afectat de anxietate să încerce TCC, îl poți ajuta să învețe să răspundă la situațiile stresante într-un mod mai pozitiv și să își gestioneze nivelul de anxietate.

Top documentare despre jocuri de noroc Te-ar putea interesa si: Top documentare despre jocuri de noroc
  1. Încurajează practicarea relaxării

Relaxarea este un alt mod util de gestionare a stresului. Acesta te poate ajuta să te relaxezi și să îți recapeți controlul asupra situațiilor și sentimentelor tale. Acest lucru poate ajuta la reducerea sentimentelor de anxietate. Exercițiile de relaxare pot include: meditația, respirația profundă sau chiar antrenamentul de respiratie ușoara.

  1. Consideră folosirea aplicațiilor mobile

Există o varietate de aplicații mobile disponibile care pot ajuta persoanele cu anxietate să își gestioneze stresul și să se relaxeze. Aceste aplicații conțin programări de meditație, jocuri terapeutice, fonoterapie și îndrumări general privind îngrijirea personală. Acestea pot ajuta o persoană anxioasă să își gestioneze sentimentele.

  1. Ajută-i să facă schimbări dietetice și exerciții

Un stil de viață sănătos poate ajuta o persoană cu anxietate să își gestioneze mai bine stresul și să se simtă mai pozitiv. Prin urmare, este important să îi oferi unui pacient anxios o alimentație nutritivă și să îi încurajezi activitatea fizică. Acestea iți pot oferi o modalitate de gestionare a anxietății și o mai bună stare de sănătate și bunăstare.

  1. Ajută persoana anxioasă să aibă grijă de sine

A avea grijă de sine este important pentru cei afectați de anxietate. Acest lucru include să se odihnească suficient, să mănânce sănătos, să socializeze și să se manifeste prin activități relaxante. Ca prieten sau membru al familiei, poți și trebuie să îi încurajezi pe cei anxioși să facă aceste activități și să le oferi sprijin.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top moduri de a ajuta pe cineva cu anxietate

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×