Top moduri de a face față invidiei când apare

Top moduri de a face față invidiei când apare

Invidia este una dintre cele mai vechi sentimente destul de dureroase și poate fi destul de destabilizatoare. Se poate manifesta atât în mod direct cât și indirect, prin aversiune și comportament redundant. Aceste sentimente nefacă să fim mai puțin încrezători, mai puțin productivi, lăsându-ne lipsiți de energie și creând stări de anxietate. Învățarea cum să facă față invidiei când apare este esențială pentru a accelera procesul de vindecare. Acest articol examinează unele dintre cele mai eficiente moduri de a face față invidiei și de a profita de ele.

Ce este invidia? Invidia reprezintă sentimentul de mânie și/sau tristețe asociat cu lipsa recunoștinței față de succesul sau fericirea altcuiva. Acest lucru se manifestă prin încrederea scăzută, sentimentele de resemnare și stereo-tipurile defetiste.

Cauzele invidiei Invidia poate fi alimentată de la orice maladive și dezechilibrul sănătos al sentimentelor noastre. Există o mulțime de cauze diferite ale invidiei, cum ar fi lipsa de încredere, lipsa de comunicare și sentimentele de inferioritate. Invidia poate fi, de asemenea, cauzată de lipsa unor șanse egale sau a incapacității de a atinge standardele comunității. Desigur, există și cazuri în care invidia poate fi inutilă, alimentată de predilecția medianei sociale pentru același lucru.Efectele invidiei Invidia poate avea efecte neplăcute asupra vieții noastre, cum ar fi stările de anxietate, depresia și chiar sentimentele de teama și neîncredere. Acestea se pot manifesta prin panică, izolare și lipsa de orice motivație în viața reală.

Cum ne putem face față invidiei

  1. Accepți că invidia este inevitabilă și inevitabilă. Invidia poate fi dureroasă și destabilizatoare, dar, dacă poți să-ți superioriți sentimentele față de acestea, poți face față cu succes încercărilor. Accepți că acele sentimente sunt ireale și încearcă să găsești cea mai bună modalitate de a contribui la schimbarea unei stări negative.

  2. Examinați-vă regretele în această situație. Uneori, regretele pot fi principala cauză a invidiei. Chiar și o mică regrete poate deveni atât de mare încât să ne facă să ne simțim frustrați și să ne manifestăm invidia în mod obișnuit. Examinarea regretei poate fi un prim pas spre eliberarea de sentimentul de invidie și realizarea motivelor pentru care te-ai simțit nefericit în primul rând.

    Top locuri pentru a face fotografii în New York City Te-ar putea interesa si: Top locuri pentru a face fotografii în New York City
  3. Creați-vă propriul drum și lucrați asupra lui Competiția este unul dintre principalele cauze ale invidiei și, cel mai adesea, ne manifestăm invidia în raport cu ceilalți. Pentru a face față acestui sentiment, poți începe să-ți formezi propriul tău drum și să te concentrezi pe propriile tale dorințe și scopuri. A avea propriul său plan liniar și a stabilii obiective importante pentru tine însuți, iti va oferi un sentiment de încercare și realizare, chiar și atunci când ceilalți par să aibă succes.

  4. Incurajează-te in mod constant Crearea sentimentului de încredere și a sentimentului de mândrie de sine sunt, de asemenea, foarte importante atunci când vine vorba de a face față invidiei. Concentrându-te pe succesele tale, nu numai că poți elimina sentimentul invidiei. Un lucru pe care îl poți face pentru a face față invidiei este să-ți încurajezi în mod constant. Poți face acest lucru în două moduri: fie prin întrebarea "Ce poziție am?" și "Ce contribuții am făcut la aceasta?", fie prin stabilirea de scopuri concrete și tenacitatea în înfruntarea temerilor. Aceste doua lucruri te vor ajuta să ții pasul cu optimism și să te ridici deasupra invidiei când aceasta poartă să apară.

  5. Înțelegerea modului în care te afectează invidia și a răspunsurilor tale la ea Înțelegerea modului în care te afectează invidia este esențială pentru a fi capabili să facem față ei. Dacă înțelegi că invidia este o reacție naturală și bazată pe instinct, poți începe să testezi răspunsurile tale la aceasta și să explori modul în care acestea îți afectează viața. Poți face asta prin elaborarea unui jurnal, în care să-ți notezi sentimentele și obiceiurile tale când simți invidia. Vei fi surprins să descoperi că invidia poate avea și avantaje, chiar și în relația pe care o ai cu tine însuți.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top moduri de a face față invidiei când apare

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×