Top orașe din Luxemburg pe care trebuie să le vezi

Top orașe din Luxemburg pe care trebuie să le vezi

Luxemburgul este un minunat țară pitorească situată în Europa de vest, cunoscută pentru capturarea și prezervarea istoriei sale unice. Țara abundă de obicei frumusețe naturală, de la munții cocoșați și stâncile șerpuitoare la poieni verzi și văi încântătoare. Dar Luxemburgul se află și la poarta unor culturi și oameni diversi. Un amalgam de stiluri arhitecturale diverse - romane, gotice, baroce și ale mai moderne - se combină cu râuri răcoroase, case și taverne aliniate și orașe pline cu istorie și cultură. Aici, veți găsi clădiri medieval, castele și ruine vechișe, precum și rateuri de jocuri de fotbal, dar ceea ce face Luxemburgul special sunt orașele și satele sale. Iată câteva de top orașe din Luxemburg pe care trebuie să le vezi.

1. Luxemburgul

După ce ne-am ținut de drumul vestic prin țară, putem ajunge în capitala Luxemburgului, un oraș cu adevărat impresionant. Acesta se bucură de o atmosferă nonconformistă și oferă, fără îndoială, o experiență unică. Vechile straturi de artă și arhitectura se amestecă cu revărsările moderne de designeri, arhitecți și urbaniști. În acest sens, în Luxemburg veți găsi palate și imobile înalte, precum și o mulțime de locuri de interes, cum ar fi Cetatea Luxemburg, Castelul Valerio, Monumentul Libertății și Parcul Grund. Alte lucruri de văzut includ Turnul Catedralei Notre-Dame, Bastionul Lorette și ansamblul arhitectural Bock.2. Vianden

Vianden este probabil cel mai faimos oraș din Luxemburg, situat pe malul stâng al parcului Vianden. Acesta este numit și „orașul castelelor”, deoarece oferă o imagine istorică medievală. Cele mai populare lucruri de văzut aici sunt Castelul Vianden, unul dintre cele mai bine conservate castele din Europa de Vest, și Parcul Vianden, care oferă călătoriilor oportunitatea de a admira câteva dintre cele mai bune vedere de pe parcursul Iadului Taxa. În Vianden puteți găsi și multe magazine încântătoare, taverne și cafenele împreună cu câteva moșteniri istorice.

3. Echternach

Este unul dintre cele mai frumoase orașe din Luxemburg, situat pe malul stâng al raului Sauer. Clădirile Impresionante, politică de mediu și străzi înguste încântă toți cei care vizitează Echternach, iar pentru istorici se află câteva muzee interesante. Echternachtul oferă, de asemenea, un schimb nesfârșit de opțiuni culinare și de aventură, precum și cultură și tradiții locale.

The Departed: Filmul de gangsteri care a adus premiul Oscar Te-ar putea interesa si: The Departed: Filmul de gangsteri care a adus premiul Oscar

4. Esch-sur-Alzette

Este un oraș de negustorie, situat pe malul stâng al râului Alzât. Este considerat a fi capitala culturală și comercială a țării. Există atât de multe lucruri de văzut și de făcut în acest oraș, de la galerii de artă și muzee la cafenele mari și baruri într-o gamă variată de stiluri. Piața centrală, Piața Martan și Grand-Rue se bucură, de asemenea, de mulți turiști și localnici, oferind oudoor cafenele.

5. Ettelbruck

Ettelbruck este un oraș situat la poalele Munților Ardenn și este cunoscut mai ales pentru bunădoiile sale. La parfumul plăcutului unt de arahide, de la numeroasele sale cofetării, se amestecă miros de fripturi, cotlet de porc și mâncare traditională. Acesta este un loc minunat și relaxant, unde veți găsi multe magazine, cafenele și muzee interesante. Printre principalele oferte turistice se numără Muzeul țăranilor, Parcul Zoologic și Monumentul pentru Bărbați.

6. Clervaux

Teritoriile Franconile sunt întărite de măreția Clervaux, un oraș cu stilum modern.Viitorii turiști sunt îmbiați să exploreze ceea ce oamenii de aici numesc "orașul castelelor" deoarece Clervaux oferă o mulțime de lucruri de văzut și de făcut. Cele mai populare lucruri de văzut sunt: Clervaux Castle, casa care a găzduit celebrul om de stat de acum și care încă abia conservă multe dintre obiectele originale; precum și Muzeul de Artă Comtemporană, unul dintre principalele atracții ale orașului.

7. Mondorf-les-Bains

Mondorf-les-Bains poate fi considerat o locație populară pentru cei mai aventuroși. Orașul faimos se bucură de peisajul scenic oferit de Marea Nordului, dar și de spa-urile sale remarcabile. Mondorf-les-Bains are și o mulțime de obiective turistice și activități. Printre acestea se numără Casino, Castelul Mondorf și un parc cu vedere spre Marea Nordului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top orașe din Luxemburg pe care trebuie să le vezi

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×