Top organizații LGBTQ+ pe care le poți sprijini chiar acum

Top organizații LGBTQ+ pe care le poți sprijini chiar acum

LGBTQ+ (sau Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer/Questioning) este un termen folosit pentru a descrie un spectru vast de orientări sexuale și identități de genul emoțional. Aceste termene sunt utilizate pentru a se referi la oameni, identități și stiluri de viață al populației LGBTQ+. Dincolo de încurajarea schimbării sociale, există un număr de organizații, grupuri și centre dedicate pentru a construi și susține comunitatea. Acest articol își propune să faciliteze accesul la informațiile relevante despre cei mai influenți furnizori de servicii LGBTQ+ din lume. În acest fel, va fi mai ușor pentru tine să identifici organizațiile în care ai putea să îți oferi sprijinul pentru ca aceștia să-și atingă obiectivele.

Istoria Organizațiilor LGBTQ+

Începând cu anii 1970, lumea a asistat la apariția primelor organizații LGBTQ+ cu scopul de a lupta împotriva discriminării și stigmei îndreptate împotriva comunității. Aceste organizații au luptat și au contribuit la schimbare prin formarea de documente legislativce și edificarea pozițiilor de susținere a persoanelor LGBTQ+ din întreaga lume.

Cu un număr crescut de organizații LGBTQ+, a devenit tot mai dificil să identifici persoanele și programele ce merita sprijinul. Acest articol prezintă o listă dintre cele mai populare organizații LGBTQ+ care își pun amprenta asupra schimbării sociale și care contribuie la susținerea comunității.Organizații Notabile LGBTQ+

Organizația Peter Tatchell este o entitate politico-socială creionată pentru a face față discriminării în toate formele sale. Această organizație a existat din anul 1990 și a ajutat la realizarea schimbărilor majore în modul în care UK acceptă identitățile LGBTQ+. Prin acțiunile sale, Tatchell a luptat împotriva discriminării și educarea egalității în toate centrele de educație.

Organizația Youth Coalition for Sexual and Reproductive Rights (YCSRR) are ca scop promovarea egalității sexuale în întreaga lume. Acest consorțiu global al organizațiilor tinere și-a lansat proiectul „Efortul Colaborativ JOINT”, care utilizează o abordare inovatoare pentru a promova și susține înfăptuirea drepturilor diferitelor minorități sexuale. Printre obiectivele YCSRR se numără eliminarea barierelor juridice pe care LGBTQ+ le întâmpină în încercarea de a primi diferite drepturi bazate pe identitatea lor sexuală.

Top destinații internaționale pentru o excursie de vis Te-ar putea interesa si: Top destinații internaționale pentru o excursie de vis

Fundația HRC (Human Rights Campaign) se ocupă de avansarea egalității în toate aspectele vieții. Fundația se dedică extinderii drepturilor persoanelor LGBTQ+ prin promovarea unei schimbări pozitive în domeniul drepturilor umane, al legilor și politicilor. Aceasta, de asemenea, oferă informații și resurse destinate comunității prin diverse modalități, una dintre cele mai populare fiind canalul său de media de educare.

Organizația Egale este unul dintre cele mai vechi și cunoscute grupuri pentru drepturile persoanelor LGBTQ+. Ea se îndreaptă spre schimbarea publicului și a legilor, în ceea ce privește capitalele și violențele profund discriminatorii și perturbătoare bazate pe identitatea sau orientarea sexuală.

Organizația Stonewall este o sursă puternică de sprijin și advocate pentru drepturile LGBTQ+. Ea a fost fondată în 1988 și se ocupă în special de lupta împotriva discriminării prin nu numai instituții guvernamentale, ci și prin educarea și monitorizarea progreselor, astfel încât să încurajeze schimbările sociale.

Organizația Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) se ocupă de educația publică și sprijinul persoanelor LGBTQ+. Aceasta lucrează prin media pentru a ridica conștientizarea și de a apropia oamenii cu infomatii pe care le pot folosi pentru a se apropia de persoana acelora de diferite orientări sexuale. FORGE (Organizația pentru a Forma Femeile Trans și Ligatura) se asigură că femeile trans și lesbiene se bucură de luarea în serios a persoanelor apropiate, a siguranței și a modelurilor de bune practici.

În același timp, PFLAG (Familiile Parinților și Prietenilor Persoanelor Gay, Lesbiene, Bisexuale și Transsexuale) lucrează în mod activ pentru a încuraja familiile și prietenii să-și îmbrățișeze persoanele dragi LGBTQ+ prin oferirea de resurse, sprijin și educație pentru instruirea membrilor familiei în ceea ce privește comunitatea LGBTQ+.

Următoarea organizație, The National Black Justice Coalition (NBJC), lucrează pe segmentarea identității LGBTQ+ la nivel național și internațional. Fondată în 2003, NBJC se axează pe refugia populației LGBTQ+ de origine africană și latino-americană. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top organizații LGBTQ+ pe care le poți sprijini chiar acum

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×