Top picturi suprarealiste care inspiră artiștii secolului 21!

Top picturi suprarealiste care inspiră artiștii secolului 21!

Hei, pasionat de artă? Ei bine, acesta este un articol despre pictură suprarealistă și despre cum aceasta a devenit o influență importantă pentru artiștii din secolul 21. Să analizăm cu detalii unde începe influența suprarealismului și cum aceasta a influențat artiștii moderni.

Ce este suprarealismul și de unde își are originea

Suprarealismul este un stil artistic a cărui origine a fost conturata in anii 1920 și 1930 de către un grup de artiști europeni. Acești artiști și-a propus să prezinte lumea în mod imaginativ și non-realist. Suprarealismul se concentrează în general pe subiecte sau scene care sunt limitate de condiții ale realității.

El descrie focalizarea pe straniu, oniric și ireductibil. Suprarealismul, spre deosebire de alte stiluri artistice, atrage atenția asupra tristului și a subrezității existentei. Acești elemente au redus grave în lucrările artiștilor moderni și s-au investit în procesul de creație al artiștilor secolului 21.

Topul celor mai cunoscute picturi suprarealiste

  1. "The Persistence of Memory" de Salvador Dalí

Poate cea mai cunoscută pictură suprarealistă, "The Persistence of Memory" este o pictură intitulată de Salvador Dalí din 1931. Pictura prezintă ce ar putea fi un teren uscat, acoperit cu fel de fel de forme, cei mai vizibili fiind cei doi ceasuri. Scopul imaginii A lui Dali era să pună în discuție conceptul de corp și subiecte filosofice, cum ar fi natura timpului. Acest tablou a devenit în timp un simbol al suprarealismului și al picturii moderne.  1. "The Elephants" de Salvador Dali

In 1945, Salvador Dali a creat această picturău, "The Elephants" cu scopul de a illustra îndrăzneala și energia expresivă a suprarealismului. Figurile încearcă să devină leagane, du-te-vino prin îmbinarea puterii terifiante a formelor geometrice. Dali a folosit neobișnuite și intens coloratele tonuri de albastru și verde pentru a crea o adevărată și mai intensă senzație de iluzie.

  1. "The Disintegration of the Persistence of Memory" de Salvador Dali

Pictura lui Dali din 1954, "The Disintegration of the Persistence of Memory” este un eseu intelectual și vizual asupa conceptului de iluzie. "The Disintegration of the Persistence of Memory" încearcă să sublinieze că fațeta empirică a lumii poate fi parcursă prin trăirea estetică și mentală. Este o amalgamă fantastică de știință și călătorii spirituale care lasă privitorul cu un sentiment de nesiguranță și pofta de descoperire.

Opere de artă controversate care au creat o indignare globală Te-ar putea interesa si: Opere de artă controversate care au creat o indignare globală
  1. "The Treachery of Images" de René Magritte

In 1929, pictura lui Magritte "The Treachery of Images" se concentraa asupra suprarealismului. Pictura creează o noua imagine mentală prin conectarea ideilor și gândurilor. Magritte a creat un mesaj puternic prin mijloacele sale de a se juca cu conceptul realității și fantezia. Imaginea atrage atenția asupra dualității este-nu-e-reale.

  1. "The Son of Man" de René Magritte

Cea de-a doua pictură a lui Magritte, "The Son of Man" a fost creată în 1964 și este considerata una din cele mai cunoscute picturi suprarealiste. Reprezentarea omului cu o piersică în față construieste o atmosferă stranie, în care privitorul se poate refugia în propriul său vis. Piersica reprezintă gratificarea, îndeplinirea și satisfacția și face ca pictura să atragă privitorul.

Cum influențează suprarealismul artiștii moderni

Arta suprarealistă a influentat artiștii secolului 21 într-o mare varietate de moduri. Ea funcționează ca inspirație pentru o mare parte din opera artiștilor și influentează stilul și ideile pe care aceștia le folosesc în procesul lor de creație.

Mulți artiști folosesc simboluri, imagini și elemente suprarealiste pentru a creea iluzii vizuale care atrag atenția și emoționează privitorul. În plus, multi artiștii moderni folosesc suprarealismul pentru a aborda diferite subiecte, cum ar fi relațiile umane, natura și explicarea existenței, dar și a perspectivei lor asupra lumii.

De asemenea, artistul contemporan foloseste multe tehnici folosite și de artiștii suprarealiti, cum ar fi concoidele, asamblarea, alipirea, confruntarea și combinarea. Aceasta arată cât de profund incruntată și influențată fiind arta secolului 21 de suprarealism.

Este clar că suprarealismul are un impact major și a influențat multe stiluri artistice moderne. Acest lucru i se datorează artistilor suprarealiști care au prezentat o imagine complet nouă și provocatoare despre lume. Influența lor asupra artiștilor moderni a fost copleșitoare și lucrările suprarealiste al lor sunt încă deseori folosite ca sursă de inspirație. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top picturi suprarealiste care inspiră artiștii secolului 21!

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×