Top regizori care și-au finanțat propriile filme

Top regizori care și-au finanțat propriile filme

Există zeci de regizori talentați care s-au implicat în ceea ce se numește finanțarea propriei lor producții cinematografice, un exercițiu artistic și financiar de geniu. Acest lucru a permis unor regizori talentați să producă filme interesante, originale și frumoase, care s-ar fi pierdut în masa de producție disponibilă în lumea cinematografică de astăzi. În cele ce urmează vom face o scurtă prezentare a celor mai importante regizori și producători talentați și cu sufletul mare, care au reușit să producă filme foarte apreciate, finanțându-și producția.

Ce înseamnă finanțarea propriei producții cinematografice

Finanțarea propriei producții cinematografice presupune întâlnirea unor fonduri, care vor fi folosite pentru a finanța filmul dorit. Acest lucru se poate face prin mai multe moduri: donații, împrumuturi de la persoane private sau companii, sau prin securizarea de fonduri prin intermediul unor campanii de crowdfunding. În plus, regizorii etichetați ca autoființatori beneficiază de un avantaj suplimentar, încercând să finanțeze producții proprii direct din buzunarul lor.

Topul regizorilor care să-și finanțeze propriile producții

Darren Aronofsky

Aronofsky, fondatorul Protozoa Pictures, a finanțat mai multe dintre proiectele sale înainte de a atrage finantare din partea altor producători de film. În timpul filmărilor pentru primul său lungmetraj, "Pi", el și-a raportat faptul că a investit propriile sale economii pentru a acoperi fondurile necesare producției.Christopher Nolan

"Memento" și "Dunkirk" sunt două filme regizate de Nolan cu propriile sale fonduri. Mereu cu o viziune puternică și punând accentul pe ceea ce știe cel mai bine: povestea, Nolan a găsit adesea finanțare proprie pentru a-și îndeplini marele vis artistic - de a reda exact cel mai bun film cât poate el.

Kevin Smith

Atât Kevin Smith, cât și producătorul și colaboratorul său de încredere, Scott Mosier, au investit banii lor în propriile sale producții. Au pus banii munciti pe conturi de economii separate și au alocat fonduri pentru producția direct din buzunarul lor. Primul său lungmetraj, "Clerks", a folosit bugetul lor de împrumuturi private și donații, ceea ce i-a permis lui Smith să-și exprime mesajele de neuitat și și-a găsit locul în vârful listei.

Top 100 Filme Si Seriale Turcesti Te-ar putea interesa si: Top 100 Filme Si Seriale Turcesti

Woody Allen

Woody Allen și-a început cariera sub semnul finanțării proprii, producând filme la bugete mici încă de când câștiga un salariu dealungul filmărilor producției salei primul său film, "Take the Money and Run". Woody Allen a dezvoltat încet-încet o modalitate de a produce filme cu bruma de bani pe care o avea.

Robert Rodriguez

"Desperado" și "El Mariachi" sunt două exemple de filme durabile care au ridicat Rodriguez la nivelul de legendă al producțiilor proprii. A alocat fonduri proprii din buzunar pentru producția sa, finanțând două dintre cele mai bune filme ale sale.

David O. Russell

David O. Russell este unul dintre those rare directors who turn almost anything into gold. Cu propria sa producție, „The Fighter”, Russell și-a finanțat proiectul, iar afacerea sa a generat mai mult de 40 de milioane de dolari la box office-ul american.

George Lucas

"Star Wars" și "American Graffiti" sunt doar două exemple ale muncii de producător și de regizor independent pe care le are Lucas. De la începuturi modeste, George Lucas a încercat să obțină bani de la prieteni pentru a produce filmele sale și să-și finanțeze munca de producție.

J. J. Abrams

"Cloverfield" și "Super 8", două dintre filmele sale, au fost produse direct din buzunarul lui Abram. El și-a asumat misiunea de a finanța filmele sale și de a le a face realizabile prin împrumuturi de pe conturi proprii de economii și donații.

Peter and Bobby Farrelly

Peter și Bobby Farrelly, cunoscuți sub numele de Farrelly Brothers, au ținut cont de certificarea lor de producatori pentru a înmâna filmul "Dumb and Dumber", cu propriile lor economii. Și-au reinvestit mai apoi profitul pentru următoarele lor producții, producerea lor fiind un succes.

Finanțarea propriei producții cinematografice poate reprezenta o provocare, dar nu este imposibilă. Din contră, acest lucru i-a dus pe unii dintre cei mai brillanți regizori și producători la succese de neuitat, care altfel neștiute. Dintre cei enumerați mai sus, aceste personalități și-au arătat talentul și curajul de a-și finanța creativitatea și pasiunea pentru arta filmului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top regizori care și-au finanțat propriile filme

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×