Top remedii acasă pentru urticarie și tratament

Top remedii acasă pentru urticarie și tratament

Urticaria (mâncărime) poate fi extrem de supărătoare, afectând starea fizică și emoțională a unei persoane o majoritate a timpului. Se poate manifesta în mai multe forme diferite, fiind totodată, cea mai des întâlnită formă de reacție alergică la piele. Poate provoca disconfort, mâncărime și usturime, în funcție de tipul de urticarie. Unele persoane pot experimenta reacții mai severe pe termen lung, în cazul în care nu este tratată corespunzător. Din fericire, există mai multe remedii eficiente pe care le puteti găsi acasă și care contribuie la calmarea simptomelor.

Ce este urticaria și ce cauzează?

Urticaria (în mod obișnuit numită și mâncărime) este o boală comună a pielii, care se stabilizează și dispară în general în câteva zile. Pot apărea erupții cutanate sau mâncărimi în articulații, în spate, gât, față și pe alte părți ale corpului. Cel mai adesea este cauzată de alergii, infecții, stres sau intoxicații. Simptomatologia poate varia de la ușoară la severă, în funcție de tipul urticariei și de semnele și simptomele prezente.

Cum poate fi tratată urticaria?

Top remedii acasă pentru urticarie și tratamente

Există mai multe remedii eficiente pe care le puteți utiliza acasă pentru tratarea urticariei. Acestea includ:  1. Scăldări: Puteți folosi câteva picaturi de ulei esențial dintr-o plantă medicinale atunci când faceți o baie, precum lavanda sau rozmarin sau chiar apă rece. Este recomandat să vă scăldați timp de 15-20 de minute și să reluați procedura în mod regulat.

  2. Compresii reci: Aplicarea compresiilor reci în zona afectată poate reduce inflamația și ameliora disconfortul. Acoperați zona afectata cu o bucație de cârpă umezită cu apă rece, ținându-o la locul cu probleme timp de mai multe minute.

  3. Remediile naturiste: Există mai multe alimente și plante medicinale care pot ajuta la ameliorarea simptomelor și poate accelera vindecarea. Uleiul de mentă, de lavandă și șofranul sunt câteva alegere din gama de remedii naturale pentru urticarie. De asemenea, poți lua suplimentul de extract de agrimonie (aesculus hippocastanum) si ceaiuri de urzică, păducel sau sunătoare.

  4. Acupunctura: Acupunctura este o altă soluție eficientă pentru tratarea simptomelor care ajută la reducerea inflamației și mâncărimi.

    Top alimente acide pe care trebuie să le eviti Te-ar putea interesa si: Top alimente acide pe care trebuie să le eviti

Tratamentul cu medicamente

Tratament Non-medicamentos

Adesea, medicii prescriu medicamente care pot fi folosite pentru tratarea urticariei, însă înainte de a trece la administrarea oricărui tip de medicamente este recomandat să consultați medicul dumneavoastră pentru a stabili un tratament adecvat.

Un tratament non-medicamentos este adesea preferat de către cei care prezintă simptomatologie usoară sau intensitate moderată. Tratamentul trebuie să se concentreze pe neutrarea factorilor care au determinat apariția urticariei, precum alergiile sau produsele chimice.

Se recomandă limitarea / eliminarea a orice factori alergenici din dieta unei persoane (de exemplu, alimente care pot cauza alergii sau iritații, cum ar fi laptele de vaca sau orice produse prelucrate). De asemenea, trebuie evitate produsele cosmetice sau produsele care conțin produse chimice, parfumuri și alergene specific.

Terapii fizice

Terapiile fizice, cum ar fi exercițiile fizice regulate, yoga, respiratia profunda pot fi de asemenea folosite în tratamentul urticariei.

Aceste terapii pot ajuta la relaxarea corpului și pot avea un efect pozitiv asupra stării mentale, cum ar fi reducerea anxietății și stressului. Acestea pot, de asemenea, să stimuleze sistemul imunitar și să ajute la prevenirea recăderilor.

Tratamente homeopate

Homeopatia poate ajuta la ameliorarea simptomelor și la reducerea mâncărimii. Remediile homeopate, cum ar fi apis mellifica sau rhus tox pot fi folosite pentru a trata simptomele urticariei în special în cazul în care urticaria se manifestă mai ales din cauza stresului sau neîncrederii față de ceilalți și anxietate.

Dieta anti-alergie

Deși nu există nicio dietă specială pentru tratarea simptomatologiei urticariei, există anumite alimente care se recomandă în cazul în care se prezintă simptome de urticarie. Reducerea consumului de alimente procesate, produse cu zahăr și alimente bogate în grăsimi saturate poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Se recomanda inlocuirea acestor alimente cu o dietă bazată pe crudități, pe alimente non-alergene (susan, semințe de in, fasolea și fructe uscate).


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top remedii acasă pentru urticarie și tratament

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×