Top Sfaturi De Înot Pentru Începători Pentru Adulți

Top Sfaturi De Înot Pentru Începători Pentru Adulți

Cu toate că înotul este una dintre activitățile recreaționale recomandate pentru toate vârstele și ccategorii de oameni, pentru mulți dintre adulți, înotul poate fi un subiect destul de intimidant, iar partea cea mai dificilă poate fi chiar începutul. Dacă te numeri printre aceștia și dorești sa înveți cum să înoți, apoi îți oferim în continuarea acestui articol top sfaturi de înot pentru începători pentru adulți și alte informații utile care să îți asiste învățarea acestei abilități.

Ce Trebuie Să Știi Înainte De a Înoață

Înainte de a înoți și de a începe sesiunile tale de antrenament, iată ce ar trebui sa știi:

 1. Cere sfatul unui antrenor: Un antrenor profesionist este cel mai potrivit pentru a trece peste începuturile înotului. Un antrenor se va asigura că te antrenezi în mod corect și că faci progrese în antrenamentele tale.

 2. Fă-ți o evaluare generală de sănătate: Este o idee bună să faci o evaluare generală de sănătate înainte de a începe sesiunile tale de înot, astfel încât să te asiguri că toate sistemele tale de corp sunt pregătite pentru înot.

  
  
  
 3. Identifică tipul de înot pe care dorești să-l înveți: Diferite stiluri de înot se potrivesc fiecărei persoane individuale, iar din marele spectru de stiluri, trebuie să faci o alegere potrivită. Freestyle (înot liber), înotul în spume, înotul în stilul înotătorului de sărituri, înotul în stilul înotătorului de resurmelor și înotul în stilul fluturelui sunt cele mai populare stiluri de înot pentru începători.

 4. Îți creează obiective rezonabile: Dacă înoți pentru prima dată, țintele pe care ți le propui trebuie să fie realiste și să reflecte nivelul tău actual de pregătire și activitate. Este important să-ți mărești obiectivele pe măsura ce începi sa realizezi progrese.

Top 5 Sfaturi De Înot Pentru Începători Adulți

 1. Asigură ți-te înainte de aplicare: Dacă ești începător în înot, asigură-te înainte de a intra în apa. Propulsează-te ușor și simultan și mișcă-ti picioarele și brațele fără să te înec sau să îți pierzi controlului asupra corpului tău.

  Sfaturi Pentru A Vă Pregăti Pentru Primul Turneu De Pescuit Te-ar putea interesa si: Sfaturi Pentru A Vă Pregăti Pentru Primul Turneu De Pescuit
 2. Îndoirea membrelor: Dacă vrei să te asiguri că te miști eficient în apa și că faci performanțe optime la antrenament, este important să înveți să-ți îndoi corect membrele inferioare și superioare. Flexia îti confera controlul asupra direcției și asupra vitezei de schimbare a direcției.

 3. Nu te lăsa purtat de curenți: Dacă alegi să înoți într-un lac sau într-un râu, e important să știi că sunt curenți și muchii care s-ar putea să te scoată din cadrul bazinului. Dacă simți că curentul te împinge in altă direcție deși înoți în carlionțat, încearcă să folosești semnalul de ieșire ieșire din piscina, pentru a-ți lua picioarele de pe fundul apei și pentru a primi ajutor.

 4. Respirația ta: Respirația ta joacă un rol esențial în înot, întrucât aceasta te va ajuta să te bucuri de înot și să continui sesiunile tale de înot pe termen lung. Când înoți în mod regulat, este important să respiri una din cele două mustici, înainte de a-ți duce brațele din stânga spre dreapta.

 5. Relaxarea ta: Dacă încerci să te antrenezi pentru înot și nu reușești să faci față, cel mai important este să te relaxezi. Relaxarea este esențială atunci când înoți, deoarece se va asigura că te miști în mod natural în apă și că faci progrese.

Cum Să Te Asiguri că Faci Progrese în Înot

 1. Susține-te cu privire la progresele pe care le-ai făcut: Poate fi uneori greu să-ți dai seama cât de bine funcționezi și să știi ce să faci în plus pentru a îmbunătăți înotul tău. E de ajutor să apelezi la un antrenor pentru a ști care sunt pasii corecți și cât de departe ai ajuns în învățarea înotului.

 2. Dă-ți un program bine stabilit: Stabilește un program regulat de antrenament, inclusiv volumele cele mai bune de înot pe care le poți îndeplini zi de zi sau săptămânal. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top Sfaturi De Înot Pentru Începători Pentru Adulți

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×