Top strategii de auto-îngrijire pentru a vă ajuta pe viitor

Top strategii de auto-îngrijire pentru a vă ajuta pe viitor

A fi preocupat de sănătatea și starea noastră mentală ar trebui să fie o prioritate în fiecare zi. Deși aceasta poate fi dificilă pentru cei care se confruntă cu anxietate, depresie, burnout, tulburare de alimentație, abuz de substanțe și mai mult, există modalități de auto-îngrijire pe care le puteți implementa în viața dvs. care poate avea un impact pozitiv asupra modului în care vă tratați cu respect, formarea relațiilor și luarea deciziilor.

Iată una dintre cele mai importante strategii de auto-îngrijire pe care le puteți pune în aplicare și care vă poate ajuta să vă ajutați pe viitor:

  1. Acordați-vă un sprijin emoțional:

Găsiți oameni în viața dvs. pe care să le puteți atribui încrederea și responsabilitatea vederii problemei cu obiectivitate și câștigarea unei perspective dincolo de gândurile obsesive și autocidală. Căutați oameni care să vă asculte fără judecată, să vă cunoască și să vă ofere suport emoțional atunci când e nevoie. Acest tip de sprijin se poate găsi în familie, prieteni și comunități spirituale sau religioase.

  1. Încalcați regulile:

Când te confrunți cu depresia sau anxietatea și te simți atât de epuizat, să încalci regulile și să ieși din temonul stabilit este un lucru minunat. Câteva exemple de încălcare a regulilor ar putea fi achiziționarea unui produs special pe care să-l folosiți numai pentru voi, să ieșiți la plimbare sau mersul la un film și mâncatul ceva dulce. Lucrurile mici care încalcă regulile pot avea un efect uriaș asupra stării dvs. interioare.  1. Ridicați-vă în mod defensiv:

Atunci când sunteți înconjurat de sentimente de anxietate sau depresie, lupta cu propriile gânduri și încrederea în sine poate fi atât de dificil de gestionat. Acesta este momentul să vă ridicați în mod defensiv. Gânditi-va la gândurile pe care le aveți ca la un învinovățit pe care îl întâlniți. Respectați-vă sentimentele și gândurile, dar încercați să le vedeți și să vă întrebati dacă acestea vă vor ajuta pe viitor.

  1. Monitorizați-vă limbajul:

Limbajul poate afecta modul în care ne vedem pe noi înșine și poți fi un indicator al stării noastre interioare. Monitorizați-vă limba vorbită și analizați cuvintele prin care vă definiți. Dacă veți începe să vorbiți despre voi înșivă cu respect și înțelegere, obținerea sentimentului de valoare, atunci vă poate ajuta în procesul de auto-îngrijire pe care îl faceți.

Intr-un studio de videochat cu prestigiu, nu exista riscuri pentru modelele online! Te-ar putea interesa si: Intr-un studio de videochat cu prestigiu, nu exista riscuri pentru modelele online!
  1. Mâncați sănătos:

Mănâncă sănătos este unul dintre cele mai importante elemente ale auto-îngrijirii, deoarece ușurează stresul și alimentele nutritive ajută la creșterea nivelurilor de energie și poate spori starea dvs. de spirit. Încercați să includeți mai multe alimente integrale cu conținut bogat de vitamine și minerale, cum ar fi cereale integrale, alune de pădure și fructele și legumele proaspete în dieta dvs. și să evitați alimentele procesate și alimentele bogate în calorii și grăsime.

  1. Confruntați-vă fricile:

Gândurile pe care le aveți despre situațiile problematice poate genera frici și anxietate. Împingeți limitele și încercați să confruntați propriile frici sau anxietate care vin sau scapă de situații problematice sau lucruri din trecut sau prezent.

  1. Luați-vă timp să odihniți:

Una dintre cele mai importante activități de auto-îngrijire este să vă asigurați că aveți șanse corecte să odihniți. Acest lucru înseamnă că evitați să petreceți prea mult timp în fața televizorului, folosiți aplicații de telefon care vă monitorizează somnul și încercați să vă relaxați făcând exerciții sau yoga.

  1. Creați o ceartă:

Crearea unei rutine este unul dintre cei mai importanti pasii pe care i-ar trebui să-i faci in cautarea unei auto-îngrijiri optime. Acest lucru poate include planuri sau organizare pentru fiecare zi, meditație de dimineață și încercați să faceți o rețetă sau două de prânz. O rutină de zi cu zi cu sine poate fi un indicator al disciplinii dvs. și așa poate asuma controlul asupra sentimentelor voastre.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top strategii de auto-îngrijire pentru a vă ajuta pe viitor

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×