Top tablouri celebre ale lui Picasso

Top tablouri celebre ale lui Picasso

Pablo Picasso (1881-1973) a fost artistul cubist care a petrecut cea mai mare parte a vieții sale în Spania. El a fost unul dintre cei mai prolifici și influenți artiști ai secolului XX și a produs numeroase lucrări admirate în întreaga lume. Cu toate acestea, câteva dintre tablourile sale au devenit de-a lungul anilor celebre, dezvoltându-și un statut de celebritate în arta. În această scurtă scriere, vom face o scurtă prezentare a cinci dintre cele mai celebre lucrări ale sale.

1 "Guernica"

"Guernica" (1937) a fost produs în contextul bombardamentului aliat Guernica, care a avut loc în Spania în timpul Războiului Civil Spaniol. Picasso a creat imaginea ca o exprimare a furiei sale față de atrocitatea și cruzimea războiului și, prin urmare, această opera de artă a devenit un simbol al suferințelor care derivă din conflictele violente și războaiele în lume.

2 "Les Demoiselles d'Avignon"

"Les Demoiselles d'Avignon" (1907) marchează debutul experimentelor radicale create de Picasso în ce privește cubismul. Cele cinci femei în acest tablou sunt, de asemenea, prima reprezentare mai radicală a unei figuri umane în operele sale și este, probabil, cel mai radical tablou realizat vreodată de Picasso.3 "The Weeping Woman"

"The Weeping Woman" (1937) este un alta cunoscuta pictura semnata de Picasso, care se refera la văduva sa Dora Maar. Această pictură atrage atenția privitorilor prin expresiile de tristete, de durere și de trădare sfâșietoare ale chipului femeii.

4 "The Old Guitarist"

"The Old Guitarist" (1903-1904) este un tablou care descrie o persoană bătrână și umilă care este relegată la marginea societății: cu ochii închiși și mâinile înarmați cu o chitară, acest bărbat folosește muzica pentru a-și uita suferința.

5 "Portrait of Dora Maar"

"Portrait of Dora Maar" (1938) este unul dintre cei mai cunoscuți portrete ai lui Picasso și înfățișează o femeie frumoasă, Dora Maar, pe care la cunosc odată ce a fost iubita și Partenerea sa creativă. Acest portret ne arată inteligența și sensibilitatea acestei femei, care se pare că a fost cea mai apropiată și cea mai îndrăgită muse a lui Picasso.

Top lucruri distractive si memorabile de facut de ziua ta Te-ar putea interesa si: Top lucruri distractive si memorabile de facut de ziua ta

Acestea sunt top cinci tablouri celebre ale lui Picasso. Pe lângă acestea, numeroase alte tablouri au devenit cunoscute în întreaga lume și au fost admirate în timp de colecționari și cunoscători de artă. La sfârșitul vremii sale, Picasso a devenit cel mai cunoscut artist din secolul XX, mult datorită faptului că tablourile sale sunt recunoscute în întreaga lume.

Știm că în procesul de creatie artisrica, inspiratia este esentiala. Examinand participarea lui Picasso la numeroase stiluri, tehnici și tendințe ale epocii sale, putem înțelege modul în care artistul poate să acumuleze, să prelucreze și să folosească aceste elemente în lucrarea sa.

Înainte de a aborda un stil pline de schimbări și de experimente, Picasso a fost profund influențat de realismul și naturalismul școlilor spaniole [exemplu: "Science and Charity" (1897) și "First Communion" (1896)]. Acestea erau tablouri mult mai clasice, prezentând scene de viață obișnuită.

În 1902, Picasso a descoperit stilul artistic al lui Paul Cézanne, care a început să-l influențeze semnificativ. Acest stil de artă a dus la crearea unui tablou care a reprezentat intrarea sa în lumea avangardistă. Aceasta pictura este cunoscuta sub numele de "The Blue Room" (1901) și este unul dintre primii săi de lucrari care au devenit celebre în afara țării sale de origine.

"The Three Musicians" (elaborat în 1921) este un alt marcant moment al carierei sale, în care El a dezvoltat o abordare mai noritoare și mai putin abstractă față de stilul cubist. Aceasta imagine este considerat a fi un simbol al companioanitorului, al petrecerii și al pentru stilului de viața boem.

Pe lângă aceste tablouri, Picasso a creat numeroase alte imagini de câteva ori mai neobișnuite. Acestea includ "The Bathers" și "Still Life with Chair Caning" (both 1912), care sunt deosebit de importante pentru schimbarea fațetei artei și pentru prezentarea viziunii mai complesite a lui Picasso asupra lumii.

În ultimii 15 ani ai vieții sale, Picasso a exprimat în tablourile sale o vastă înțelegere a naturii umane, a vieții și a moartii. Aceste lucrări includ uluitoare obiceiuri precum "The Charnel House" (1945-1948) și "The Charnel House" (1945-1948) și "The Charnel House" (1945-1948). 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top tablouri celebre ale lui Picasso

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×