Top tablouri de René Magritte care reflectă subconștientul lui!

Top tablouri de René Magritte care reflectă subconștientul lui!

René Magritte (1898 – 1967) a fost unul dintre cei mai importanți artiști ai secolului XX. El a realizat, de-a lungul carierei sale, numeroase picturi care au captat imaginile lui interioare și subconștientul. Aceste tablouri ne oferă o perspectivă incredibilă asupra profunzimilor sale interioare, precum și asupra lumii înconjurătoare. În cele ce urmează, vom examina câteva dintre principalele tablouri ale lui Magritte care reflectă subconștientul său.

René Magritte a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai cunoscuți și mai influenți artiști ai secolului XX. A studiat pictura la Academia Regală de Belle Arte și a fost recunoscut ca fiind unul dintre cei mai experimentați exponenți ai dadaismului și surrealismului. Acest antrenant artist belgian a fost faimos pentru picturile sale obiective și simbolice, pline de provocatoare și iubitul său paradox. Acestea au capturat perfect subconștientul lui, captând viața și interpretând lumea înconjurătoare.

  1. Domeniul lui Golconde (1953)

Domeniul lui Golconde (1953) este unul dintre cele mai celebre și mai cunoscute tablouri de către Magritte, privit de mulți ca fiind cel mai important moment al acestuia. Această pictură, lăudată la colțul gol al dimensiunii libertății, are o poveste captivantă. O interioară magistrala a artiștilor, această pictură este intitulată sugestiv „Domeniul lui Golconde”. În această pictură, Magritte îndeamnă privitorul să reflecte asupra „Nașterii științei” și asupra semnificației sale reale.  1. Femeia lui cu plăpumă (1927)

Femeia lui cu Plăpumă (1927) este o altă pictură semnificativă a lui Magritte, ce reflectă reinterpretarea lui asupra realității și misterului inerent în aceasta. Această lucrare a artiștiului, în care veți remarca o figură feminină, este una dintre cele mai cunoscute ale sale. Estetica misterioasă și sublinierea maiestuosă dau acestei picturi un sentiment profund de romanticism și mister, specific lui Magritte.

  1. Picturile cu castane (1949)

Liçiile cu castane (1949) sunt o sumedenie de imagini artistice care pot fi similare subconștientului lui Magritte. Cu o intrare poetică în venele fiecărui spectator, ochiul nostru rămâne deschis lumii tainice și se luptă cu interpretările sale. Despre această pictură, unii au sugerat că ea se referă la un subiect misterios și profund. Poate că scena ce se desfășoară în această pictură spune povesti despre grandoarea interioară a vieții și cum realitatea câteodată poate fi imaginară și eliptică.

Experiențe unice pe care le poți trăi doar în casa unui localnic din Rusia Te-ar putea interesa si: Experiențe unice pe care le poți trăi doar în casa unui localnic din Rusia
  1. Visul (1935)

Visul (1935) este o altă obișnuita și cea mai memorabila pictura a lui Magritte. Ea devine, datorită strategiei sale imaginative, epicentrul rezonanței intelectului său. Pictura moșteneste preocuparea lui Magritte pentru trompe l'oeil – acea tehnică care provoacă privitorului o iluzie vizuală: așa cum am văzut în pictura ei anterioară – Femeia lui cu Plăpumă (1927).

  1. Cel mai vânat (1953)

Cel mai vânat (1953) reflectă temele lui Magritte asupra realității și personajelor sale imaginare și sinistre. Aceasta este una dintre cele mai remarcabile picturi ale sale, în care un om „periculos” este prezentat ca fiind din Bruxelles. Realitatea acesteia este captivată printr-o temă ilustrativă minunat și indeciziei sale. Imaginea stârnește întrebări despre vinovăția sa inerentă și motivația spirituală ascunsă din spatele acestui personaj.

  1. Binecuvântarea iepurilor (1938)

Binecuvântarea iepurilor (1938) este o lucrare enigmatică și pertinentă, ce reflectă preocupările lui Magritte pentru ceva ce el a numit „neobișnuitul obișnuit”. Această pictură modernă, oferește o puternică spațialitate lumii vii. Acest tablou, care se referă la transmutația disprețuită a realității, include o figură umană îmbrăcată în haine preotuști și înconjurată de iepuri. Această harmonia naturală amestecată cu un haos spiritual surprinde foarte bine natura umană.

  1. Debarcadere la Mort (1939)

Debarcadere la Mort (1939) este una dintre cele mai cunoscute picturi ale lui Magritte. Ea reflectă tribul misterios al fantomelor, imaginat de stilul lui artistic. Această magnifică pictură gramatică este capodopera sa cea mai veche. Guturaiul siluetelor, predecesorul simbolurilor și misterul definițiilor sale reflectă sentimentul profund al bătăliilor interioare înfăptuite de el. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top tablouri de René Magritte care reflectă subconștientul lui!

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×