Top tablouri Rembrandt care îi înfățișează măiestria în portrete

Top tablouri Rembrandt care îi înfățișează măiestria în portrete

Olindenle radiază o aura extraordinară de frumuseţe și de măiestrie, influențând numeroase generații de artiști. Rembrandt Harmenszoon van Rijn a fost unul dintre cei mai talentați pictori care au existat vreodată, cunoscut mai bine ca „Rembrandt”. Fie că este vorba de scene istorice, religioase sau de portrete, arta sa a făcut istorie și este reflectată azi în tablourile în care el face față poeziei optimei sale. Iată cele mai faimoase tablouri de Rembrandt care îl prezintă în toată măiestria sa în "facultatea sa de portret".

1 Portret andului Marten Soolmans

Portretul andului Marten Soolmans, care acum se găsește în Galeriile Naționale de Artă din Amsterdam, a fost pictat în 1634. Această pictură îl prezintă pe Marten Soolmans ca un adevărat cavaler mândru în costumele sale elegante. Rembrandt a reușit să surprindă frumusețea lui Soolmans într-un mod maiestuos prin modul în care a explicat detaliile față de elementele exterioare. El a îmbinat albastru și purpură pentru a face figurile să iasă în evidență și a adăugat umbre și lumină pentru a da adâncime.

2 Autoritrățul lui RembrandtAutoritrățul lui Rembrandt, despărțit în 1632 și locul în Museum of Fine Arts din Boston, este un alt exemplu excelent de portret al maestrului. Aici, Rembrandt s-a pictat el însuși, oferind o scurtă opera sa de inginerie artistică. Desenele sale de rețeaua din părul său, văluri, haine și fonduri au fost îmbinată pentru a face o pictură icoană.

3 The Anatomy Lesson of Dr. Nicolaes Tulp

Probabil cea mai cunoscută lucrare a lui Rembrandt, pe lângă autoritraț, acest tablou a fost creat în 1632 și este, de asemenea, expus la Muzeul de Artă Frumoasă din Amsterdam. Această operă de artă reprezintă doctorul Nicolaes Tulp prezentând o dovadă de anatomie măcelarului Aris Kindt. În această pictură, poți vedea cum Rembrandt a folosit cu succes umbra pentru a diferenția personajele sales de întunericul fundalului și de lumină pentru a adăuga adâncime și profunzime.

4 Lucrător cu cercei și sfărâmătorul

Și această pictură se găsește la Galeriile Naționale de Artă din Amsterdam și a fost pictat de Rembrandt în anul 1660. Este o opera de artă pe care Rembrandt și-a pus tot talentul pentru a manifesta vibrațiile bijutierului lucrător. Principala temă a picturii se concentrează în mod special asupra relației dintre cele două personaje prezente: Lucrătorul de cercei și Sfărâmătorul. Prin contrastul dintre realitatea istorică și cea mai mare abilitate a sarcinilor duhovnicești, Rembrandt și-a creat un tablou care se va bucura de admirația artiștilor și a colecționarilor pentru veacuri de acum înainte.

Top motive pentru a vizita Florida Keys Te-ar putea interesa si: Top motive pentru a vizita Florida Keys

5 Portretul lui Saskia

Câteva dintre cele mai celebre portrete pictate de Rembrandt au fost acelea care l-au pictat pe el însuși sau soția, Saskia Van Uylenburgh. Rembrandt pictându-și iubita a pictat numeroase portrete, mulți dintre cei care sunt expuși azi în muzeu. Acest tablou a fost înfășurat în 1635 și o înfățișează pe Saskia în vârstă de 20 de ani și foarte îndrăgostită. El a folosit un înalt nivel de detalii pentru a pune în evidență acest portret iubitor și îndrăgit.

6 Imnul de doliu pentru Abraham Cocceius

O altă pictură de maestru pe care Rembrandt a pictat-o în anul 1656 este Imnul de doliu pentru Abraham Cocceius. Acest tablou care acum se află în Statele Unite Depozitul de Arte Frumoase din Washington, D. C., prezintă figuri biblice învăluite într-o dramă emoțională profundă. Rembrandt a folosit seminariile sale naturale pentru a marca cu fidelitate simbolurile scenelor sale. De altfel, această reprezentare alternativă a bibliografiei a făcut ca acest tablou să devină una dintre cele mai respectate opere de artă pictată de Rembrandt.

7 Portretul andului Gerard de Lairesse

Tabloul se află acum la Musée des Beaux-Arts de la Ville De Lille, iar pictura lui Rembrandt datează în anul 1656. Acest tablou îl prezintă pe Gerard de Lairesse, un medic și critic de artă, ca un cavaler cu meșteșugire și respect. Utilizând umbrele și luminile sale, pictorul a făcut-o pe fata lui Lairesse lumina lui spirituală și puterea sa morală.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top tablouri Rembrandt care îi înfățișează măiestria în portrete

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×