Tot ce trebuie să știi despre dieta paleo

Tot ce trebuie să știi despre dieta paleo

Dieta Paleo, cunoscută și ca dieta strămoșilor noștri, este un mod de alimentație sănătos bazat pe hrană naturală preparată în mod traditional. Această dietă se bazează pe tipurile de alimente consumate în epoca neolitică. Prin urmare, dieta Paleo elimină complet alimentele prelucrate și non-alimentare, inclusiv produsele de panificație, produsele de zahăr, orezul alb, produsele lactate, uleiurile vegetale și produsele din soia. De asemenea, elimină alimentele adăugate artificial. Conținutul sau scopul acestei diete se concentrează în principal pe consumul alimentelor proaspete, integrale, naturale și neprocesate.

Dieta Paleo, cunoscută și sub numele de dieta strămoșilor noștri, se bazează pe alimentele pe care le-au consumat strămoșii noștri în epoca neolitică, înainte de apariția agriculturii. Este un mod de trăit sănătos care se bazează pe un regim alimentar bazat pe alimente naturale și preparate tradițional. În rândul acestor alimente se numără pește, carne, fructe de pădure, legume și lemnoase. Cu toate acestea, aici vor fi discutate și alte aspecte importante ale dietei Paleo, cum ar fi beneficiile sale, produsele autorizate, cum să începi, cum să rămâi pe traseu și când să faci modificări.Ce este dieta Paleo?

Dieta Paleo este un mod de alimentație sănătos bazat pe alimentele care le-au consumat strămoșii noștri, precum animalele și plantele, înainte de apariția agriculturii. Numele provine din faptul că se bazează pe alimentele pe care strămoșii noștri le-au mâncat în epoca paleolitică. Dieta Paleo este un stil de viață sănătos care se bazează pe asimilarea unor alimente neprocesate și naturale. Acest mod de viață sănătos vă poate ajuta să atingeți sănătatea optimă și, în același timp, să vă asigurați că veți arde excesul de grăsime și veți dezvolta masa musculară.

Beneficiile unui stil de viață Paleo

Unii oameni spun că dieta Paleo a fost un element important în evoluția omului și îmbunătățea sănătatea și starea de spirit și stimula vitalitatea și rezistența. Dieta Paleo a devenit populară pentru că, prin eliminarea alimentelor nesănătoase, ajută la menținerea sănătății generale și la prevenirea unor boli cronice. Iată câteva dintre beneficiile cunoscute ale stilului de viață Paleo:

Sfaturi utile despre cum să economisiți bani pe alimente Te-ar putea interesa si: Sfaturi utile despre cum să economisiți bani pe alimente
  • Mănâncă alimentele trăitoare și sănătoase - Aceasta ar trebui să fie o regulă de bază, în special în dieta Paleo. Oliva și avocado sunt trăitoare și pot oferi un avantaj nutritiv.

  • Evită produsele rafinate și alimentele procesate - Dieta Paleo omite complet toate produsele rafinate și alimentele procesate. Acestea conțin adesea o cantitate mare de grăsimi trans și sodiu. Eliminând aceste alimente din alimentația ta, îți vei menține nivelul glicemic și vei preveni bolile de inimă.

  • Reducerea stresului și a anxietății - Studiile au arătat că stilul de viață Paleo poate reduce nivelul de stres și anxietate. Aceasta se datorează faptului că o dietă bazată pe alimente proaspete și integrale îmbunătățește starea ta emotionala.

  • Îmbunătățirea somnului - O dietă Paleo îmbunătățește adesea calitatea somnului, în special eliminând alimentele procesate și alimentele rafinate, care pot crește nivelul de glucoză din sânge. De asemenea, eliminând alimentele cu conținut scăzut de nutrienți, vei fi mai energizat și vei putea să dormi mai mulți și mai profund.

  • Pierderea în greutate - Deoarece evitați alimentele procesate și alimentele rafinate, iar în schimb mâncați alimentele trăitoare și sănătoase, veți avea tendința de a bea mai puțin zahăr. Acest lucru poate ajuta la pierderea în greutate, în special în cazul în care alimentele procesate și rafinate erau principala contribuție la aportul caloric.

Alimente Paleo

Alimentele Paleo sunt naturale și neprocesate. De obicei, acestea sunt alimente trăitoare și sănătoase, însă este important să rețineți că nu toate alimentele trăitoare sunt considerate Paleo. Iată câteva exemple de alimente permise și interzise.

Alimente permise în dieta Paleo

  • Carne - Exemple includ carne de vită, miel, porc, pasăre și preparate din carne slabă.

  • Pește și fructe de mare - Exemple includ somon, macrou, sardină și caracatița.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Tot ce trebuie să știi despre dieta paleo

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×