Tot ce trebuie sa stii despre panourile fotovoltaice

Tot ce trebuie sa stii despre panourile fotovoltaice

Atentia multor oameni se indreapta, in prezent, catre panourile fotovoltaice. Alternativele regenerabile par sa devina din ce in ce mai populare in intreaga lume. Aceste solutii prietenoase cu mediul inconjurator pot fi aplicate fara absolut nici un fel de riscuri, pe o perioada indelungata.

Panourile solare – Ce sunt acestea?

Nu exista nici o indoiala ca panourile solare de pe Sunup.ro sunt mult mai avantajoase decat sistemele traditionale de incalzire. Acestea absorb energia solara datorita materialelor speciale din care sunt create. Celulele din componenta acestor panouri transforma si elibereaza caldura si lumina soarelui sub forma de energie termica.

Aceasta energie termica se utilizeaza atat pentru incalzirea apei cat si pentru aportul la incalzirea locuintei. In comparatie cu celelalte tipuri de combustibili care se utilizeaza pentru producerea caldurii si a curentului, energia solara este o resursa gratuita si inepuizabila. Mai mult decat atat, aceasta este nepoluanta si regenerabila.

Exista mai multe tipuri de panouri solare?

Tehnologia a evoluat destul de mult in ultimii ani. Asadar, nu este de mirare faptul ca au aparut pe piata mai multe tipuri de panouri solare care utilizeaza energia solara. Fiecare model in parte are specificatiile sale proprii. In functie de scopul pentru care au fost create, panourile solare sunt de 2 tipuri:· Panouri solare termice – acestea convertesc energia solara in caldura

· Panouri fotovoltaice – acestea convertesc energia solara in electricitate

Este esential sa se inteleaga diferenta dintre cele doua astfel incat fiecare cumparator in parte sa poata face cea mai buna alegere pentru nevoile sale. Panourile solare utilizeaza energia solara pentru a produce agent termic. Panourile fotovoltaice utilizeaza razele soarelui pentru a produce energie electrica, insa principiile pe baza carora functioneaza cele doua modele sunt destul de diferite.

Panourile solare termice sunt de 2 feluri:

· Panouri solare termice plane

Tot ce trebuie sa stii despre saunele uscate si saunele umede Te-ar putea interesa si: Tot ce trebuie sa stii despre saunele uscate si saunele umede

· Panouri termice cu tuburi vidate

Dintre aceste doua modele, cele cu tuburi vidate au un grad mai ridicat de absorbtie a energiei solare. Razele soarelui sunt captate din mai multe unghiuri, astfel ca distributia de caldura este una destul de eficienta.

In functie de sistemul de functionare, panourile solare sunt de doua tipuri:

· Presurizate – actioneaza sub presiune la nivelul rezervorului

· Nepresurizate – este nevoie de o pompa automata pentru a fi asigurata presiunea apei la robinet

Este important de retinut faptul ca atat panourile presurizate cat si cele nepresurizate trebuie golite de apa pe parcursul iernii.

Avantaje si dezavantaje

Daca esti in cautarea unei alternative la sistemul de incalzire clasic, atunci poti opta cu incredere pentru panourile solare. Acestea reprezinta o solutie ecologica si extrem de eficienta. Iata care sunt principalele avantaje de care te bucuri atunci cand optezi pentru aceste produse:

Protejezi mediul inconjurator – pentru ca panourile solare utilizeaza energia solara, mediul inconjurator este 100% protejat. Energia solara este o resursa regenerabila si inepuizabila, resursa care nu polueaza deloc mediul inconjurator, asa cum se intampla atunci cand se utilizeaza combustibili traditionali extrem de daunatori pentru natura.

Costuri foarte mici – Pentru ca energia solara este gratuita, atat incalzirea locuintei cat si incalzirea apei se va face cu un buget redus. Pe termen lung, bugetul tau va fi protejat si astfel te vei bucura de un stil de viata mult mai avantajos.

Intretinere minima si rezistenta – Panourile solare necesita o intretinere minima. In plus, durata de viata a acestora este de peste 20 de ani. Chiar si in cazul in care o anumita componenta se strica, aceasta poate fi inlocuita cu usurinta.

Ca in cazul oricarui alt produs, si panourile solare au unele dezavantaje. De exemplu, pentru multi cumparatori, investitia initiala reprezinta un dezavantaj foarte mare. Insa, ceea ce uita oamenii este faptul ca aceasta investitie se va amortiza intr-un timp foarte scurt.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Tot ce trebuie sa stii despre panourile fotovoltaice

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×