Tot ce trebuie să știți înainte de a urca pe Muntele Kinabalu

Tot ce trebuie să știți înainte de a urca pe Muntele Kinabalu

Muntele Kinabalu a devenit cunoscut la nivel internațional pentru forma sa impresionantă și deosebită de alte munți din lume. Situat în Sabah, nordul insulei Borneo în Maleezia, acesta este cel mai înalt punct din această parte de lume, înălțimea sa fiind de 4095 de metri de la nivelul mării.

Muntele Kinabalu se bucură de popularitatea sa în rândul clienților care caută să aibă o experiență extraordinară în natură, la baza căreia să se întâlnească flora și fauna remarcabile cunoscute în regiune. Odată ce veți ajunge în creastă, veți ști de ce aceasta se bucură de o renume atât de mare.

Istoria Muntelui Kinabalu

Muntele Kinabalu a fost numit de către un grup de explodori olandezi în anul 1851. Deși grupul lor inițial nu a ajuns în vârful muntelui, ci doar la o altitudine de 2850 m, acestora le-a atras încă de atunci atenția asupra muntelui de pe Borneo și le-a dat posibilitatea să tragă concluzia că acesta probabil este cel mai înalt lac Albastru din lume.

La începutul anului 1881, un exploator englez, Hugh Low, și-a făcut drum spre vârful muntelui și a stabilit că aceasta este în acțualitate cea mai înaltă creastă a insulei Borneo. Din acest moment, muntele a devenit o destinație populară pentru cei doritori de a explora munții săi.Cum să ajungeți la Kinabalu

Muntele Kinabalu se află la aproximativ 160 de kilometri de capitala Maleeziei, Kuala Lumpur. Din moment ce acesta se află pe insula Borneo, cea mai bună și cea mai ușoară modalitate de a ajunge aici este să zburați până la Kota Kinabalu. Unele hoteluri locale vă vor oferi transferuri gratuite din și spre aeroport sau veți găsi transport public accesibil.

De asemenea, puteți opta pentru ca marfa să vă fie transportată gratuit, dacă veți achiziționa bilete de avion în pachete cu mai multe persoane. Acesta este, de asemenea, recomandat ca cea mai bună cale de a ajunge la muntele Kinabalu pentru ca vârful să poată fi parcurs integral folosind cele mai bune curse și hoteluri.

Ghiduri, permituri și echipament

Dacă ați ales să urcați muntele Kinabalu prin propriile forțe, de îndată ce ați ajuns la baza muntelui, veți avea nevoie să achiziționați un permis pentru a urca pe vârf, cumpărând de la diverși ghizi. Aceste permituri pentru urcare a vârfului au costuri diferite pentru străini, în funcție de axat pe care le-ați alege și pot oscila între 80 și 210 dolari.

Top alimente pe care trebuie să le încercați în LA Te-ar putea interesa si: Top alimente pe care trebuie să le încercați în LA

De asemenea, veți avea nevoie de un echipament special și adecvat pentru a urca și coborî muntele. Acest lucru include pantofi de munte sau bocanci impermeabili, haine adecvate, rucsac pregătit pentru trasee și, cel mai important, o cantitate suficientă de apă și alimentație.

Cazare și hrană pe Muntele Kinabalu

Muntele Kinabalu dispune de numeroase posibilități de cazare la baza lui, fiind disponibile cabane, hosteluri, colibe și chiar și căsuțe de câmp adecvate pentru hrană și odihnă în timp ce urcați pe vârf. Există câteva restaurante bogate în alimente și de asemenea foarte gustoase, la baza muntelui vă vor oferi fie preparate specifice, fie produse alimentare asiatice.

În plus, dacă urcați muntele pe cont propriu, există acea opțiune de a găti pe frigarelele puse la dispoziție de către mai multe dintre cabanele de la baza muntelui. Pentru aceasta, veți obține alimente suplimentare chiar și combustibilul necesar - deci, gândiți-vă să vă pregătiți propria masă și să faceți economii în același timp.

Urcarea pe Muntele Kinabalu

Înainte de a porni pe întreaga traseu de urcare a muntelui, trebuie să vă asigurați că aveți un guide certificat. Înainte de a începe traseul, veți avea posibilitatea de a vă informa în ceea ce privește drumul, iar ghidul vostru vă poate sugera sau de a vi se alătura și de a face parte din grupul vostru de urcare.

Urcarea Muntelui Kinabalu durează în jur de trei zile, poate chiar și unele săptămâni în funcție de viteza individuală și de urcușul pe care îl faceți. Durata zilei este, de asemenea, ceva pe care trebuie să luați în considerare - acesta poate fi un factor extrem de important în special pentru călătoriile de mai lungă durată către vârf.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Tot ce trebuie să știți înainte de a urca pe Muntele Kinabalu

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×