Trenciul: O scurtă istorie a icoanei îmbrăcămintei exterioare

Trenciul: O scurtă istorie a icoanei îmbrăcămintei exterioare

Trenciul – o piesă de îmbrăcăminte tăiată de-a lungul timpului și adaptată numeroaselor stiluri și moduri – are multe mărturii interesante în istoria modei. Prima mențiune documentată a ceea ce era cunoscut ca „trenciul” datează din anul 1888 și a fost menționată într-un articol din revista de modă „Godey's Lady's Book”. Articolul descria un strat suplimentar de îmbrăcăminte pe care bărbații adăugau peste cămășile obișnuite și care se purta de-a lungul șoldurilor, fiind de obicei tăiat mai aproape de corp și fiind legat cu cordon sau franjuri.

Înțelegând istoria trenciului

Trenciul propriu-zis a cunoscut o evoluție vieții sale, de la moda aprinsă care poartă o astfel de îmbrăcăminte în ultimele decenii ale secolului XIX la apariția sa în prezent în marile magazine de modă și chiar în costume precum trenchcoats-urile și gecile de vânt. Desigur, moda trenciului cunoaște și câteva căderi în trecuturi practice și în ținutele actuale, dar istoria sa este captivantă și evidențiază procesul de a deveni o astfel de piesă perenă și iubită a articolelor vestimentare.Adevăratul debut al modificării trenciului

Dacă oficialul recunoașterii modului în care trenciul a devenit o icoană a îmbrăcămintei exterioare ar fi în secolul al XIX-lea, probabil cu adevăratul debut al modificării trenciului s-ar întoarce la Primul Război Mondial. Pe atunci, Thomas Burberry, unul din fondatorii Burberry, a descoperit că lana sa rezistentă la umezeală ar putea face cămașa sa Arc de gâscă să fie ideală pentru trupurile soldaților britanici care luptau în Primul Război Mondial, și a început să producă trenciuri și cavaleri îmbrăcate în trenciuri cunoscute sub numele de capot. Acestea au devenit ulterior o parte iconică și cât mai valoroasă a arsenalului de îmbrăcăminte a armatei britanice pentru secole de-a lungul timpului.

Ges tuturor trenciurilor: trenchcoat-ul

Gecile de vânt și jachetele trench sunt de fapt așa cum le știm astăzi, așa că Thomas Burberry le-a adus împreună pentru a face cea mai bună adevărată formă de trenci și pentru a desemna colecția războiului său. Înainte de realizarea acestor două stiluri de îmbrăcăminte în această formă, trenciul se referea la o tunică lungă care avea nevoie de cureaua de încheiere cu cordon pentru a se servi pe unul din laturi, partea de sus fiind deschisă și fiind puțin mai scurtă pe mijloc.

Evolutia modei boeme: un stil actual cu istorie Te-ar putea interesa si: Evolutia modei boeme: un stil actual cu istorie

Inspirată de stilul simplu de a se îmbrăca din trecut, Thomas Burberry a creat stilul original al trenchcoat-ului și a schimbat modul în care bărbații se îmbrăcau. A introdus dungi în două culori, telefonul Camel, care este acum cunoscut în întreaga lume, precum și alte detalii unice de design care îl fac să se distingă de alte stiluri de geci și jachete. Noul trenchcoat oferă nu numai o nouă versiune a trenciului clasic, ci și îmbrăcăminte caldă, însă în același timp și ușor de purtat.

A câștigat rapid o mare popularitate și a devenit o piesă de rezistență la moda britanică și (mai târziu) la moda din întreaga lume. De la costumele și vedetele Hollywood-ului la atletii, ceppii și cuplurile obișnuite, toți au purtat geci de vânt și jachete de trenci bazate pe designul original al lui Thomas Burberry.

Trenchcoat-ul: mai mult decât un articol vestimentar

În timp ce multe persoane judecă trenciul doar ca o piesă de îmbrăcăminte în exteriorul ținutelor formale, această piesă iconică are acum un statut mult mai mare în și în moda noastră. Învață să-l porti cu diferite ținute și să-l folosești pentru a evidenția actul tău!

• Ținute casual: Trenchcoat-ul poate fi o piesă foarte versatilă când vine vorba de ținute casual și se potrivește perfect cu aproape orice tip de haine. Se potrivește cu un tricou bazat pe jeansi sau poate fi purtat peste o salopetă casual cu un sacou de blugi.

• Ținute sportive: Nimeni nu spune că trenciul nu poate fi purtat și într-o tinută sportivă! Imaginați-vă cu un trenci cu un tricou de bumbac și o pereche de adidași plus un subțire în interior.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Trenciul: O scurtă istorie a icoanei îmbrăcămintei exterioare

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×