Tunisia adună un număr mare de migranți pe mare

Tunisia adună un număr mare de migranți pe mare

Tunisia este una dintre cele mai îndepărtate zone din lume, și dar a devenit o destinație importantă pentru migranți și refugiați. Variate, culturile africane se îmbină cu cele europene și sunt completate de o istorie interesantă și mereu prezența numeroșilor turiști. Pe lângă așa de multe a ventaja Tunisiei, această țară se pregătește acum să facă față unui număr crescut de migranți, provenind din zone din Europa, Africa și Orientul Mijlociu, ca parte a ceea ce se numește „criza imigrației”.

Tunisia și criza imigrației

Imigrarea este o realitate veche pentru lumea modernă și Tunisia, ce se află în Nordul Africii și joacă rolul de punte între lumea arabă și cea europeană, de-a lungul întregului secol s-a confruntat cu un număr mare de imigranți. În ultimii cinci ani, lucrurile par să se fi schimbat dramatic întrucât numerotii migranți care încearcă să ajungă în Europa au fost îndreptați în număr tot mai mare către continentul african. În Tunisia se refugiază o mulțime de oameni care au fugit din locuri precum Libia, Egipt și Siria.

Deși țara se străduiește să asigure bunăstare migrantilor, lucru mărturisit și de președintele Tunisiei Béji Caïd Essebsi, aceasta nu poate oferi suficienți oportunități pentru toată lumea. Refugiații provin din țari în care conflictele armate sunt în plină desfășurare, dând naștere unei crize tot mai mari ce implică și Tunisia.Tipuri de migranți primiți în Tunisia

Migranții și refugiaților care și-au găsit temporar adăpost în Tunisia își îndreaptă privirea spre viitor, dispuși să își asume viața într-un mediu strâin. Printre aceștia se numără muncitorii migranti, refugiații care au trecut prin alte țari înainte să ajungă în Tunisia și persoanele monitorizate după fiecare încercare nereușită la trecerea graniței.

Grupuri de migranti si refugiati vor face parte din ceea ce se cunoaste sub numele de „traficanti de migranti”. Acest grup de persoane provin de obicei din Africa de Nord, cei mai mulți provenind din Libia sau Algeria si sunt implicati in tranzactiile comerciale ilegale de a aduce persoane în Tunisia. Acești „traficanti” utilizează mijloace neconvenționale de călătorie și de transport pentru a trece granițele și își fac camuflajul chiar și în mijloacele de transport maritime.

SUA vor înființa centre pentru migranți în America Latină Te-ar putea interesa si: SUA vor înființa centre pentru migranți în America Latină

În plus față de acești migranti si refugiați găsiți pe continent sunt și migranti si refugiați care aleg calea mării când se îndreaptă către Tunisia. Aceștia vin în special de pe coasta Africii devestin și se intorc inapoi in țara de origine după aflarea de condiții mai bune de muncă sau încearcă să treacă în Italia înainte să se întoarcă în ceea ce a fost casa lor originală.

Calatoria pe mare: pericolul imigranților

Pericolul călătoriei pe mare a imigranților către Tunisia și la punctele de trecere ale Europei de nord și Centrale, nu a fost niciodată mai real. Numărul de presupusi imigranti care se înecă în încercarea de a ajunge în Tunisia a crescut în ultimii ani, la fel și numărul celor care au fost opriți și trimiși înapoi, în țările de care au fugit, cum ar fi Libia.

Cauzele numărului mare de imigranți și pericolul călătoriei sunt diverse. Într-o țară unde lipsa locurilor de muncă este cronică, mulți tineri de sex masculin vânează după un viitor mai bun în Europa, fără a ști ce riscuri îi paște pe mare. În același timp, mulți alții sunt motivați să facă un pas imprevizibil și să se îndrepte către Tunisia, datorită traiului greu și instabilității politice din țările de origine.

Implicațiile crizei imigrației

Criza imigrației și fluxul mare de oameni care-și pun în pericol viața călătorind către Tunisia sunt reactivate de numeroase persoane, dar și instituții guvernamentale, inclusiv Uniunea Europeană și programe precum Consiliul Uniunii Europene.

Acestea se concentrează pe dimensiunile economice și politice ale fluxului mare de muncitori migranti, care ar putea avea potențialul să faciliteze integrarea acestora în țările lor de origine.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Tunisia adună un număr mare de migranți pe mare

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×