Un ghid complet pentru externalizarea resurselor umane

Un ghid complet pentru externalizarea resurselor umane

Externalizarea resurselor umane este una dintre cele mai importante decizii strategice pe care o companie le poate lua. Aceasta tehnica poate fi eficient folosita pentru a obtine performante superioare si scurteaza timpul de executie la un numar minim de erori.

Adesea, companiile externizeaza managementul resurselor umane pentru a se concentra pe managementul corect si eficient al proprietatii. Aceasta metoda permite, de asemenea, angajatilor dvs. sa se bazeze pe un set de competente si experienta extinsa, dincolo de cadrul proprietatii, si poate ajuta la obtinerea unei comunicari mai slabe si a unei rate mai mici de erori.

Acest articol va examineaza ghidul complet pentru externalizarea resurselor umane, inclusiv motivele pentru care companiile aleg aceasta metoda, beneficiile pe care le ofera si cum sa folositi aceasta optiune in mod eficient.

Definitia externalizarii resurselor umane

Externalizarea resurselor umane este conceptul termenul de outsourcing, recurgand la servicii externe pentru administrare a sau performarea sarcinilor in anumite arii ales. Aceste servicii de externalizare se refera la toate activitatile de business sau de management, inclusiv vanzari, marketing, stocare, furnizor, productie. In industria resurselor umane, externalizarea se refera la obtinerea de servicii de HR externe care pot ajuta compania sa eficientizeze angajatii si procesele sale.

Motivele pentru externalizarea resurselor umane 1. Economisirea timpului – Externalizarea poate salva angajatii si companiile lor, ore insemnate de servicii interne si ajuta sa eficientizeze procesele, ceea ce duce la o economisire de energie si timp.

 2. Reducerea riscurilor – Externalizarea poate reduce riscul asociat procesarii informatiilor si poate ajuta la minimize orice incidente si erori umane.

 3. Optimizare a costurilor – Externalizarea este, de asemenea, o metoda eficienta de a reduce cheltuielile interne, precum costul instruirii, de management si alta munca necesara. Astfel, mall-urile pentru angajatii externi reduc costurile suplimentare aferente si economisiti bani.

 4. Experimentatie experta – Externalizarea furnizeaza experienta si expertii. Acest lucru permite companiilor sa faca fata mai multor provocari, chiar si in prezenta unor resurse limitate. In plus, aceasta ofera companiilor oportunitatea de a combo a motivatiei, creativitatii si expertizei ce vine cu lumea exterioara.

 5. Capacitati mai potrivite – Externalizarea ofera accesul la metode automate, software si alte resurse care pot fi optimizeaza activitatile noastre interne de afaceri. Acest lucru poate oferi angajatilor companiei continuitatea activitatii si mai putine costuri de implementare.

  Cum se creează un sondaj pentru clienț Te-ar putea interesa si: Cum se creează un sondaj pentru clienț

Beneficiile externalizarii resurselor umane

 1. Minimizarea riscului – Prin externalizarea sarcinilor de resurse umane, compania are acces la profesionistii cu experienta necesara pentru a trata orice problema potrivit progresia legislativa. Astfel, acest lucru poate reduce riscul de a face erori si a exista pericole legal datorate functionarilor neexperimentati.

 2. Flexibilitatea spatiului de lucru – Externalizarea poate permite companiilor sa se extinda pentru a satisface orice necesitate de externalizare. Acest lucru le permite sa-si asume resurse umane pe nevoile lor, indiferent de unde se afla localizate acestea, si sa se uite la optiuni precum freelance si angajare independenta.

 3. O concentrare mai mare – Prin externalizarea managementului, angajatii isi pot concentra mai mult oricum sunt directionati si pot sa efectueze orice sarcina destina lor corect si eficient.

 4. Vendors excelente – Externalizarea permite companiilor sa selecteze un furnizor bun care poate intelege cerintele lor si sa ofere o solutie bazata pe necesitati. Acest lucru aduce mai multa confidenta si oportunitatea de a obtine rezultate mult mai bune.

Cum se foloseste externalizarea resurselor umane in modul corect?

 1. Desemnati persoanele potrivvente pentru responsabiliti si provizii pentru o fuziune reusita cat mai buna posibila. Identificati si responsabilizati persoanele cheie din companie care pot sa vizualizeze beneficiile externalizarii.

 2. Gasiti furnizorul potrivit, folosind platforme specializate sau profesionali freelancer. Fidelizati fidelitatea si garantati ca acoperiti toate nevoile companiei si a nevoilor operationale, cum ar fi managementul angajatilor, certificarea datelor si conformitatea legii.

 3. Transparenta. Asigurati-va ca aveti o legatura stransa si iarba comunicatia interna si interna va ajuta sa selectati cea mai buna optiune de externalizare.

 4. Monitorizarea si evaluarea externalizarii. Asigurati-va ca aveti ceva de verificat si de masurat ca furnizorul sa respecte standardele dvs. si sa raspunda in mod adecvat sarcinilor acordate.

Externalizarea resurselor umane poate fi o solutie buna pentru multe companii, atunci cand e folosita corect. Acest lucru poate duce la economisirea timpului si costurilor, este flexibila si ofera o capacitate extinsa. Este important sa invatati ce optiune este cea mai buna pentru nevoile companiei dvs. si sa selectati un furnizor de incredere pentru a va asigura ca sarcinile vor fi indeplinite eficient si in mod corect.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Un ghid complet pentru externalizarea resurselor umane

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×