Un Ghid Pentru Obligațiunile Clienților

Un Ghid Pentru Obligațiunile Clienților

Este recunoscut faptul că clienții sunt mai importanți decât orice alte persoane pentru orice business. Dar, ce obligații trebuie să se respecte pe partea de clienți? Acest ghid vă va ajuta să înțelegeți mai bine obligațiile clienților și drepturile acestora și în ce măsură sunt (și ar trebui să fie) protejați.

Ce sunt Obligațiunile Clienților?

Obligațiunile clienților reprezintă setul de reguli și standarde pe care o companie sau un furnizor de servicii trebuie să le respecte în raport cu clienții săi. Obiectul acestor obligații este mai ales “dispoziția de încredere” pe care o are clienții în produsele și serviciile companiei sau furnizorului, precum și să le ofere cât mai multe garanții și protecții.

Aceste obligații se mai referă și la felul în care compania sau furnizorul respctă și apreciază și valorile și principiile pe care clienții le consideră importante. Respectarea obligațiilor clienților poate avea un impact direct asupra imaginii și succesului unei companii.

Ce tipuri de obljgaţii se aplica clienţilor?

 1. Obligații legate de drepturile clienților

Companiile și furnizorii de servicii trebuie să respecte drepturile clienților față de: • Produsele pe care le oferă: acestea trebuie să corespundă descrierii comerciale și să fie în perfectă stare.

 • Garanția care se oferă: durata garanției și ce se acoperă în cadrul ei trebuie indicate clar. De asemenea, produsele trebuie să poată fi folosite corect și în siguranță.

 • Protecția datelor și a secretului ei: datele personale și informațiile cu caracter personal ale clienților trebuie să fie luate în considerare și să fie tratate în mod corespunzător de companie.

 1. Obligații privind serviciul și politica suportului

Companiile trebuie să ofere clienților o bună calitate când vine vorba de serviciul și suportul acestora. Acest lucru trebuie să include:

 • Infrastructura: compaa schelei trebuie să asigure furnizarea serviciilor și produselor către clienți în cadrul termenilor prevăzuți în contract.

 • Componenta de suport: companiile trebuie să ofere un suport suficient și de calitate clienților pentru a se asigura că aceștia beneficiază de cea mai bună experiență cu produsele și serviciile lor. Acest lucru poatne include o ceremonie de clienți, oferirea unei asistențe telefonice, chat online, gestionare a clienților via site-ul companiei etc.

  Cum Afectează Serviciul Pentru Clienți Succesul Afacerii Te-ar putea interesa si: Cum Afectează Serviciul Pentru Clienți Succesul Afacerii
 • Reclamații și lămuriri: companiile trebuie să ofere clienților o platformă potrivită, prin care aceștia își pot exprima nemulțumirile și să primească o clarificare potrivită în legătură cu produsele și serviciile lor.

 1. Obligații privind protecția și corectitudinea

Companiile trebuie să ia în considerare următoarele obligații în ceea ce privește protecția și corectitudinea clienților:

 • Protecția: companiile trebuie să se asigure că clienții săi sunt expuși la un nivel minim de riscuri și pericole atunci când utilizează produsele sale sau serviciile.

 • Corectitudine: compania va trebui să se asigure că tratează toți clienții de manieră egală și echitabilă, nu discriminându-i în funcție de vârstă, sex, apartenență națională, religioasă etc.

 • Claritate: companiile trebuie să fie foarte clare cu privire la prețurile serviciilor sau produselor lor și la termeni și condiții clare și transparente pentru clienții lor.

Cum pot clienţii să fie protejaţi?

 1. Legea europeană privind protecția consumatorilor

Legea europeană privind protecția consumatorilor furnizează o protecție legală tuturor clienților din Uniunea Europeană. Această lege garantează că produsele și serviciile comercializate în UE sunt în conformitate cu standardele de calitate prevăzute în actul legislativ. De asemenea, protejează drepturile și interesele clienților privind produsele și serviciile comercializate în UE și garantează și drepturile explicite pe care le au consumatorii respective.

 1. Organizațiile și autoritățile naționale de reglementare

Fiecare țară din UE are o autoritate națională de reglementare (NAV) cu responsabilitatea de a monitoriza și de a se asigura că produsele și serviciile comercializate în țara respectivă sunt în conformitate cu standardele de calitate și cu legea. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Un Ghid Pentru Obligațiunile Clienților

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×