Verificarea identității jucătorilor din industria jocurilor de iGaming și importanța acesteia pentru cazinouri și jucători

Verificarea identității jucătorilor din industria jocurilor de iGaming și importanța acesteia pentru cazinouri și jucători

Toate platformele de iGaming care operează la nivel local și internațional, precum https://5vulkanvegas.com/ro și care sunt reglementate de o autoritate de licențiere precum ONJN, MGA, eCuracao sau alte organisme cu prerogative de autorizare le solicită membrilor săi să efectueze verificarea identității.

În baza politicilor privind prevenirea utilizatorii serviciilor platformelor de iGaming de către minori și a prevenirii fraudei și spălării banilor ori pentru finanțarea altor activități infracționale, procedura KYC (Know Your Client) site-urile cu jocuri de noroc trebuie să îndeplinească această activitate într-un termen de 30 de zile.

Cazinourile își vor oferi serviciile unor jucători care respectă normativele în vigoare, în timp ce jucătorii dovedesc că ei sunt titularii conturilor, că își finanțează în mod legal sesiunile de joc și că sunt de acord cu reținerea și virarea către bugetul de stat ale impozitelor care se aplică în cazul veniturilor generate din jocurile de noroc.

Îndeplinirea acestui proces le permite membrilor site-ului de iGaming să beneficieze de extinderea limitelor la depunere (setate în mod normal la 200 Euro/900 Ron), precum și să efectueze prima retragere din contul de jucător (imposibilă în lipsa verificării contului de jucător). Prin urmare, atât operatorii de jocuri de noroc, cât și membrii lor sunt avantajați de procedura KYC.

Cum se efectuează procedura de verificare a identității unui membru al unei platforme de iGaming?

După momentul înregistrării pe site-ul cu jocuri de noroc, noul membru poate să furnizeze o copie de pe actul de identitate pentru a se conforma acestei proceduri. Termenul legal este de 30 de zile, însă, platformele de iGaming îi recompensează pe jucători cu diverse bonusuri fără depunere pentru îndeplinirea mai rapidă a acestui proces.Jucătorul va încărca pe site o copie de pe actul său de identitate, ale căror date trebuie să fie identice cu cele furnizate în formularul de înregistrare. Diferențele sau neconformitatea între datele oferite de către titularul contului și cele menționate în formularul de înscriere va avea ca efect închiderea și ștergerea contului de jucător.

În afara actului de identitate, pot fi trimise și copii de pe permisul de conducere sau de pe pașaportul titularului de cont. Vor fi verificate CNP-ul posesorului contului, numele și prenumele acestuia, vârsta și adresa de domiciliu (pentru a se dovedi că nu este minor și că locuiește într-o jurisdicție în care jocurile de noroc sunt legale).

De asemenea, cu ocazia verificării identității, platforma de iGaming poate solicită și alte documente adiționale care vizează sursele de venit și adresa de domiciliu. Este important ca sursa de alimentare a contului de jucător să aparțină titularului de cont (card bancar). În acest sens se va solicita un extras de cont bancar, care să fie cât mai recent (nu mai vechi de 3 luni).

Amazon își distruge dispozitivele de urmărire pentru fitness și sănătate Halo Te-ar putea interesa si: Amazon își distruge dispozitivele de urmărire pentru fitness și sănătate Halo

Este și cazul facturii de la utilități, care este solicitată pentru a se verifică adresa de domiciliu a posesorului contului deschis pe site-ul cu jocuri de noroc. Toate aceste acte vor fi furnizate într-un format acceptat de către platformă (scanat sau foto), să aibă datele lizibile și să respecte dimensiunile stabilite de către operatorul de jocuri de noroc.

Cum se va desfășura în viitor procedura de verificare a identității jucătorilor pe platformele de iGaming?

Grație dezvoltării tehnologiilor VR și AR, jucătorii se vor identifica pe baza amprentelor digitale, vocale și faciale. În momentul logării pe site-urile de iGaming, membrii cazinourilor își vor efectua verificarea instant, datele acestora biometrice fiind armonizate cu cele din baza de date ale autorităților.

În viitor, operatorii care activează în industria jocurilor de noroc online vor folosi și profilurile de pe rețelele de socializare pentru a verifica identitatea jucătorilor, precum și pe cele de pe rețelele profesionale. Deja unele platforme cu jocuri de iGaming permit crearea de conturi cu profilurile de pe rețelele de social media, ajutând jucătorii să se autentifice mai rapid.

Totodată, în cazul datelor financiare, așa cum se întâmplă pe platformele care operează cu sistemul de plăți Trustly, aceste detalii vor fi verificate în momentul în care are loc alimentarea contului de joc. Unul dintre aspectele care trebuie clarificate în viitor sunt cele legate de verificarea identității în cazul site-urilor de casino care folosesc criptomonede.

Este bine cunoscut faptul că tehnologia blockchain oferă un nivel maxim de anonimitate, astfel că datele personale ale titularului de cont sunt protejate și nu sunt dezvăluite decât în momentul în care monedele digitale sunt transformate în valute fiat, iar banii sunt virați într-un cont bancar.

Până în acest moment, 37% dintre cei care joacă în cazinouri recunosc că înșeală operatorii de jocuri de noroc furnizându-le date eronate sau care nu le aparțin, deschizându-și multiple conturi în scopul vânării de bonusuri. Prin urmare, pentru a evita  conturile multiple, prezența minorilor pe site, finanțarea activităților ilegale cu banii obținuți din jocurile de noroc și vânarea de bonusuri, platformele de iGaming se asigură că nu vor ajunge într-o astfel de situație, solicitându-le jucătorilor să își dovedească identitatea.

Procedura KYC este benefică pentru toate părțile implicate, atât pentru operatorii de jocuri de noroc, cât și pentru jucători, în acest mod fiindu-le protejate drepturile și asigurându-se respectarea obligațiilor. Și, având în vedere cât de simplu și rapid este acest proces, verificarea identității trebuie realizată cât mai repede de către jucători.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Verificarea identității jucătorilor din industria jocurilor de iGaming și importanța acesteia pentru cazinouri și jucători

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×