10 fapte remarcabile despre viata Clarei Barton

Remarcabilul umanitar american este unul dintre cei mai noti oameni din domeniul medical. Clara Barton s-a dedicat sa-si dea viata pentru a ajuta alti oameni si a avut astfel un impact urias asupra societatii. Avea destula experienta in diferite domenii, in sensul ca era asistenta medicala, profesoara, abolitionista si activista pentru drepturile femeilor.

Prin urmare, acest articol va explora cele zece fapte remarcabile despre aceasta femeie incredibila pentru a oferi cititorului o perspectiva asupra cat de uimitoare si critica a fost ea in istoria americana.

Educatia timpurie a lui Barton

Educatia Clarei Barton, acasa, a jucat un rol in modelarea caracterului ei si in stimularea dragostei pentru invatare. Fiind cea mai mica dintre cei cinci frati, ea a crescut intr-o gospodarie care avea in vedere educatia si curiozitatea intelectuala. Fratii si surorile ei i-au recunoscut intelectul. S-au angajat sa o educe in diverse materii, inclusiv matematica, literatura si stiinta. Cu sprijinul si indrumarea familiei sale, Clara Barton a excelat in studiile sale, aratandu-si talentele. Fratele mai mare al lui Barton, pe nume David, a jucat un rol in educatia ei. El a introdus-o in literatura. A inspirat-o sa se aprofundeze in subiecte dincolo de programa obisnuita. David, un colectionar de carti, i-a oferit Clarei acces la biblioteca sa, alimentand pasiunea ei pentru lectura si setea de cunoastere.Sub acest mentorat, Clara Barton a dezvoltat autodisciplina, rezilienta si determinarea de neclintit. Aceste atribute ar servi drept baza pentru realizarile ei ca ajutor umanitar si pioniera in eforturile de ajutorare in caz de dezastre si serviciul public.

Era cunoscuta drept Ingerul campului de lupta

In timp ce isi facea razboiul umanitar in timpul razboiului civil american, Clara Barton a fost supranumita Ingerul campului de lupta. Acest lucru este atribuit muncii ei de asistenta medicala, unde a furnizat provizii medicale soldatilor care erau in razboi si, de asemenea, avea grija de ei. Daruirea si neinfricarea ei au facut ca munca ei sa fie remarcata si acest lucru a castigat o buna reputatie in randul soldatilor, deoarece stiau ca pot depinde de ea. Nu i-a fost teama de conditiile nefavorabile care erau pe campul de lupta si, in schimb, a infruntat razboiul pentru a oferi ingrijiri medicale soldatilor raniti, ceea ce i-a castigat, la randul sau, respectul colegilor si soldatilor sai.

Top 15 lucruri interesante despre Homer Te-ar putea interesa si: Top 15 lucruri interesante despre Homer

Era foarte timida

In timp ce a crescut, Clara Barton a fost un copil foarte timid, ingrijorat de mama ei si a dus-o la un medic pe nume LN Fowler, pentru a-i putea verifica creierul si a determina ce nu era in regula. Frenologul a sugerat ca Barton ar trebui sa aleaga predarea ca o cariera, deoarece ar ajuta-o cu timiditatea ei. Barton a mers inainte si a devenit profesor si a fost foarte apreciat de studenti, deoarece ea i-a incurajat in loc sa recurga la o disciplina aspra.

Barton a deschis prima scoala publica gratuita din New Jersey

In 1852, Clara Barton plecase in New Jersey sa-si viziteze prietena si, cand a ajuns acolo, si-a dat seama ca erau multi copii care au atins varsta de scoala, dar nu erau la scoala deoarece proveneau din medii sarace si astfel puteau nu-si permite sa mearga la scoala. Clara s-a angajat apoi sa-i ajute si a cerut permisiunea de a infiinta o scoala publica gratuita in Bordentown, pe care a continuat-o si a facut-o. Intr-un interval de un an, scoala a avut cateva sute de elevi, ceea ce este o realizare.

Ea nu a studiat in mod oficial asistenta medicala

Este cu adevarat surprinzator ca Clara Barton nu a urmat niciun curs de asistenta medicala, deoarece si-a facut munca destul de bine in timpul razboiului civil american, ca si-a castigat porecla Ingerul campului de lupta. In timpul razboiului civil, cursurile de asistenta medicala nu erau obisnuite si, prin urmare, Clara era asistenta autodidacta. Deoarece ea a primit deja educatie inainte de a se oferi voluntar in razboi, i-a fost mai usor sa invete cum sa ingrijeasca soldatii raniti si sa se asigure ca acestia nu contracteaza infectii.

Consultati acest articol despre James Monroe: 15 fapte uimitoare despre cel de-al cincilea presedinte al Statelor Unite aici

Clara aproape ca a murit pe campul de lupta

In timp ce lucra ca asistenta in Razboiul Civil American, Clara Barton a avut o legatura stransa cu moartea, in timp ce ajuta un soldat sa stea in picioare, astfel incat sa poata bea apa, un glont i-a suierat prin maneca rochiei si i-a rupt-o. Ea a iesit din incercare neinarmata, dar soldatul la care avea grija nu a fost la fel de norocos, deoarece glontul i-a strapuns pieptul si l-a ucis.

5 fapte surprinzatoare despre Rupi Kaur Te-ar putea interesa si: 5 fapte surprinzatoare despre Rupi Kaur

Ea a fondat Crucea Rosie Americana

Organizatia Crucii Rosii este una dintre cele mai notabile organizatii atunci cand vine vorba de a ajuta oamenii care sunt afectati de diferite tipuri de crize. Capitolul american al organizatiei a luat fiinta prin amabilitatea Clarei Barton. In timp ce se afla in vacanta in Elvetia, Barton s-a intalnit cu Dr. Louis Appa, care era reprezentant al Comitetului International al Crucii Rosii si au inceput sa discute. Dr. Louis l-a convins pe Barton de importanta organizatiei si asta a determinat-o sa inceapa sa lucreze pentru a se asigura ca Capitolul american al Crucii Rosii este deschis. In 1881, Clara si-a indeplinit dorinta dupa ce l-a convins pe presedintele Chester Arthur de importanta unei astfel de organizatii.

A lucrat la Oficiul de Brevete

Clara Barton a fost cu adevarat un pionier prin faptul ca a fost prima femeie care a lucrat la biroul de brevete din SUA. Chiar daca se indrepta spre un nou teritoriu, nu a fost foarte usor pentru ea, deoarece colegii ei, care erau barbati, au agresat-o si abuzat-o. Ea a fost chiar retrogradata intr-o pozitie inferioara doar din cauza sexului ei si mai tarziu a fost concediata dupa ce Buchanan, care era pro sclavie, a fost ales presedinte, iar Clara Barton, pe de alta parte, a fost o abolitionista deschisa.

A fost premiata pentru eforturile sale

Clara Barton a adus contributii imense in diferite domenii ale societatii americane si a fost premiata pentru eforturile sale. Unele dintre onorurile si premiile pe care ea le-a primit includ Crucea Meritului Militar, care este echivalenta cu Purple Heart din zilele noastre. Ea a fost, de asemenea, premiata de diferite organizatii si guverne straine pentru munca sa.

Ea a sustinut drepturile femeilor

Clara Barton a plecat intr-un turneu de prelegeri in 1866, dupa razboi, pentru a vorbi in favoarea dreptului de vot al femeilor. In timpul turneului, s-a intalnit cu activisti pentru drepturile femeilor precum Susan. B. Anthony si Elizabeth Cady Stanton care au sustinut aceeasi cauza ca ea. Ea a sustinut ca femeilor sa li se acorde dreptul de a vota ca si ceilalti barbati si, de asemenea, a incurajat alte femei si veterani sa iasa si sa lupte pentru drepturile lor.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la 10 fapte remarcabile despre viata Clarei Barton

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×