Videoclipuri in format vertical sau orizontal? O agentie de video marketing raspunde!

Videoclipuri in format vertical sau orizontal? O agentie de video marketing raspunde!

Videoclipurile reprezinta cel mai popular tip de continut, motiv pentru care acestea sunt instrumentul necesar pentru a ajunge la un public numeros si pentru a realiza o promovare de succes. In plus, clipurile sunt eficiente pentru orice tip de afacere, produs sau proiect propus.

Indiferent daca alegi sa colaborezi cu o agentie video marketing pentru a crea continut de calitate sau daca preferi sa lucrezi pe cont propriu, nu trebuie sa pierzi din vedere faptul ca publicul asteapta continut video. De exemplu, daca pui la dispozitie diferite produse, utilizatorii privesc clipurile pentru a trai experienta pe care ar fi avut-o intr-un magazin fizic incercand produsul respectiv.

Exista numeroase platforme online care permit distribuirea videoclipurilor create asa cum exista diferite device-uri si obiceiuri de consum al acestui tip de continut. Astfel, este normal sa fii confuz atunci cand trebuie sa alegi intre videoclipuri orizontale si cele verticale.

In general, cele verticale sunt potrivite pentru platforme de social media in timp ce clipurile orizontale se pliaza pe canale clasice de continut video sau pe propria platforma online. Insa problema este mai complexa de atat, motiv pentru care specialistii de la VideoManiaX, o agentie de video marketing recunoscuta pentru serviciile sale, iti dezvaluie mai multe detalii despre acest subiect!Videoclipuri orizontale

Videoclipurile orizontale au fost urmarite de catre publicul larg inca de la inventia televizorului. Drept urmare, acestea au fost si raman cel mai popular format chiar daca formatul vertical a inceput sa fie utilizat din 2010, odata cu lansarea iPhone-ul. In momentul de fata, clipurile orizontale sunt potrivite pentru televizoare, laptopuri, tablete si tot asa.

In plus, o agentie de video marketing este constienta si de faptul ca vederea umana percepe orizontal in mod natural. Astfel, nu este surprinzator ca acest format este mai bun pentru videoclipurile de lunga durata, avand in vedere ca permit vizualizarea mai multor detalii, creand o experienta naturala.

Participi la o greva sau angajatii tai fac una? Consulta un avocat de Dreptul Muncii din Timisoara! Te-ar putea interesa si: Participi la o greva sau angajatii tai fac una? Consulta un avocat de Dreptul Muncii din Timisoara!


Videoclipuri verticale

Desi avantajele formatului orizontal sunt convingatoare si impresionante, nu trebuie sa pierzi din vedere popularitatea formatului vertical. Deja stii ca oamenii folosesc telefonul pentru perioade indelungate, motiv pentru care ar trebui sa profiti de acest aspect pentru a ajunge la publicul dorit.

Daca apelezi la o agentie de video marketing pentru a crea videoclipuri scurte si de impact, este indicat sa optezi pentru formatul vertical. Astfel, vei reusi sa captezi atentia audientei si sa oferi cat mai multe informatii despre produsele sau serviciile pe care le pui la dispozitie.

Iar daca targetul tau este reprezentat de populatia tanara, atunci este necesar sa incorporezi si clipuri verticale in strategia de promovare. De altfel, anumite platforme solicita formatul vertical – cum este cazul retelelor Facebook, Snapchat si Instagram.

Vertical sau orizontal? Alegerea iti apartine!

Dupa cum ai aflat, exista avantaje si dezavantaje asociate cu ambele tipuri de videoclipuri. In functie de obiectivele pe care le urmaresti in strategia de marketing, poti opta pentru oricare dintre acestea.

Indiferent de alegerea pe care o faci, nu trebuie sa pierzi din vedere esentialul. Pentru indeplinirea obiectivelor propuse si implinirea succesului, este important sa creezi continut de calitate, care sa rezoneze cu publicul tinta. Cu aceste aspecte, te va ajuta o agentie video marketing cu experienta in domeniu, precum VideoManiaX. Astfel, vei lua de fiecare data decizia potrivita pentru afacerea ta!

Articol realizat de www.iagency.ro


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Videoclipuri in format vertical sau orizontal? O agentie de video marketing raspunde!

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×